למה מניות פורד וטויוטה זזות בכיוון הפוך?
אולם, באחרונה אנחנו עדים לשבירה חדה בקורלציה בין שתי המניות. בעוד המניה של פורד צנחה יותר מ-10% מרמות השיא האחרונות, המניה של טויוטה נעה בכיוון ההפוך והתחזקה באותו פרק זמן בשיעור של 15%, בניגוד לקורלציה הבסיסית שהתקיימה בין שתי המניות בשנים האחרונות. מה גרם לפיצול הזה? ובכן, כנראה שהתשובה טמונה בשוק המט"ח ובשער החליפין של הדולר-ין.
התיסוף החד בערכו של הדולר מול הין משנה את המאזן התחרותי בין שתי היצרניות. הרכבים של פורד מתייקרים, ואילו הרכבים של טויוטה נהיים זולים יותר, הן בשוק העולמי והן בשוק האמריקני. היתרון התחרותי החדש הזה של טויוטה לעומת פורד, הנובע מהמדיניות החדשה של ממשלת יפן, משתקף היטב ביחסים בין המניות.
מעניין לציין שהפיצול החד התרחש רק לאחר שהדולר-ין חצה מעל 90, מה שכנראה סימן לשווקים כי המהלך היפני צובר תאוצה. אגב, השפעה דומה, רק הפוכה, ראינו כאשר הבנק הפדרלי של ארצות הברית החל ליישם מדיניות של הרחבה כמותית בעקבות המשבר הפיננסי. אחד מהתוצרים הבולטים של מדיניות זו היה פיחות דרמטי של הדולר, פיחות שסייע לאושש במידת מה את היצוא האמריקני והתבטא בין היתר גם בהתאוששות של מנייתה של פורד.
לאור העובדה כי אנחנו ככל הנראה רק בראשיתו של המהלך להחלשת הין מול הדולר (מדברים על שער חליפין של 110 כיעד ראשון), המניה של פורד נמצאת בסיכון גבוה, ואילו המניה של טויוטה נמצאת בעמדת תנופה. הקורלציה המסתמנת הזו בין המניות של יצרניות הרכב לבין שוק המט"ח, עשויה כמו כן להוות בסיס לעסקת גידור. כלומר, מי שמחזיק בתיק ההשקעות שלו במניות של פורד, יכול לסחור לונג על הדולר-ין במטרה לגדר סיכונים ולהגן על השקעתו.
***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.