שווקים גלובליים  אסיה סוחר שוק ההון מסחר
צילום: Istock

החוזים העתידיים יורדים בעקבות אנבידיה; ירידות גם באסיה

מה ההשפעה העקיפה של מלחמת הסחר ולמה היא יכולה להיות חמורה יותר? 

צוות גלובל | (1)

מלחמת הסחר היא מהלך ברמת המאקרו עם השפעות על המיקרו. זה אומנם ברור, אבל בימים האחרונים היתה תחושה בשווקים הפיננסים ש"הרע מאחורינו" שהממשל בארה"ב מדבר עם מעל 100 מדינות שעם סין יש סוג של רגיעה אחרי שטראמפ התקפל עם הסמארטפונים והמחשבים והוריד עליהם את המכס, זה לא בהכרח נכון. מלחמת הסחר פוגעת במיקרו. היא הכניסה את החברות למגננה, הן לא יודעות לאיזה היקף ייצור להיערך, הן בולמות הזמנות מספקים, הן לא מגייסות עובדים ואפילו מצמצמות, הן עוצרות השקעות. שגוף ענק עושה את זה הוא משפיע על אלפי חברות בסביבתו שגם הן משפיעות על אחרות - יש שרשרת שלמה וארוכה של חברות שמשפיעות ומושפעות.

ולכן, הדבר הכי חשוב בזעזוע של מלחמת הסחר שהחל ב-2 באפריל הוא לכמה זמן זה יימשך. אי הוודאות קשה יותר מכל ורעה לשווקים. ככל שהזמן יימשך, אי הוודאות הזאת ותוצריה יחלחלו לדוחות. זו השפעה לכאורה עקיפה של מלחמת הסחר ויש גם השפעה ישירה כמו אזהרת הרווח של אנבידיה - אנבידיה מזהירה - המניה נופלת.


הדוחות צפויים לכלכול את ההשפעות של אי הוודאות ומלחמת הסחר, המשקיעים יתרגמו את זה לביצועים. אם השוק יחשוב שזה אירוע חד פעמי אז גם אם תהיה נסיגה היא תחלוף, אבל אם זה יהיה תהליך של חזרה למצב הקודם, השוק יעניש. מעבר לכך וזה כנראה הכי מפחיד - השוק מתבסס על צמיחה ברווחים. ככל שהצמיחה תפחת וזה מה שעושה אי וודאות, התמחורים ירדו. ירידה של 1%-2% בשיעורי הצמיחה משפיעה פי כמה וכמה על מחיר המניה. 

המסקנה שלנו היא שייתכן מאוד ההשפעות העקיפות יכולות להיות קשות ולא בטוח שלוקחים אותן בחשבון. עם זאת, אתם יודעים איך זה שווקים, זה סנטימנט. אם מלחמת הסחר תיפתר, אז גם אם הדוחות יהיו חלשים רבעון, השוק ישכח ויסלח.  


האזהרה של אנבידיה היתה מסויגת. החברה התייחסה להפסד שנוצר לה בעקבות החלטת הממשל האמריקאי שלא למכור שבבים מתקדמים אלא אם יש רישיון, אבל היא לא סיפקה איך זה ישפיע על הצמיחה וזה הכי חשוב. הצמיחה בסין אמורה היתה להיות דרמטית, וזה אומר שיכול להיות שמה שיותר חשוב בסיפור הוא אל ההפסד של 5.5 מיליארד דולר , אלא ההפסד הפוטנציאל של ההכנסות ולכן גם הירידה בשיעורי הצמיחה.   המניה נופלת ב-6.5%, גם AMD עם סיפור דומה נופלת כ-7.5% וזה מפיל את שווקי אסיה ואת החוזים העתידיים שיורדים עד 1.5% בהובלת הנאסד"ק 


מדד MSCI של מניות אסיה-פסיפיק (ללא יפן) יורד ב-1.1%, ומפסיק רצף של ארבעה ימי עליות. מדד ניקיי ביפן נסוג ב-0.6%, והאנג סנג בהונג קונג צולל ב-2.2%.

במקביל, דווח כי כלכלת סין ממשיכה להפתיע לטובה, עם צמיחה של 5.4% ברבעון הראשון של 2025 – מעל התחזיות – אך מתיחות הסחר מטילה צל על התחזית. הבית הלבן מציין כי טראמפ פתוח לעסקה עם סין, אך מצפה מבייג'ין לעשות את הצעד הראשון.

קיראו עוד ב"גלובל"

הזהב מטפס

האי-ודאות מחזקת נכסים בטוחים. מחיר הזהב מטפס ב-1.2% לשיא של 3,266.6 דולר לאונקיה, כאשר ANZ מעדכנת את תחזיתה ל-3,600 דולר עד סוף השנה, בטענה שהביקוש עדיין לא הגיע לשיאו. תשואות האג"ח האמריקאיות נותרות יציבות, כאשר התשואה לעשר שנים עומדת על 4.32% והתשואה לשלושים שנה על 4.77%, לאחר ירידה משיאים של 4.59% ו-5% בהתאמה. הדולר ממשיך להיחלש, כאשר היורו מתחזק ב-0.3% ל-1.1316 דולר והין עולה ב-0.3% ל-142.84 ל דולר.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    החיים 16/04/2025 08:16
    הגב לתגובה זו
    טאראמפ כמו נתניהו בא להרוסאחריו המבולרק שבארהב לא סולחים למי שהורס לצרכנים את הכלכלה לא השווקים