עד 2007 תשקיע אינטל ישראל במפעליה בארץ 600 מ' ד'
איך היתה נראית שנת 2004 אילולא אינטל? השלוחה הישראלית של ענקית השבבים העולמית ייצאה בשנה החולפת 1.168 מיליארד דולר - ממובילות הייצוא בארץ, שכן מדובר ב-9% מכלל הייצוא של תעשיית האלקטרוניקה והמידע בישראל.
אם לא די בכך, אינטל ישראל היא גם אחד המעסיקים הגדולים בארץ במגזר הפרטי. בשנת 2004 עלה מספר המועסקים בחברה ל-5,835 (מ-5,404 בשנת 2003).
חברת השבבים היא גם המשקיע הפרטי הגדול בארץ - ב-2004 היא השקיעה במשק המקומי 3 מיליארד דולר - לא פחות ואם בוחנים את מכירותיה במשק ב-8 השנים האחרונות (1996-2004) הן כבר מסתכמות ב-2.1 מיליארד דולר.
לכל אלו, תוסיפו את העובדה, כי אינטל ישראל קנתה ב-2004 לבדה מוצרים מספקים בשוק בכ-325 מיליון דולר - המשקיע האסטרטגי הגדול ביותר בארץ ונדמה לרגע, כי הגרעון המסחרי של ישראל היה רחב לאין שיעור מגודלו היום.
עם זאת, נקפוץ לרגע לייצוא של אינטל ישראל (1.168 מיליארד ד', כמו שציינו) ונציין, כי על אף ההיקף הרחב, מדובר בכל זאת בירידה של 14% אל מול שנת 2003. מנכ"ל אינטל ישראל וסגן נשיא אינטל העולמית, אלכס קורנהאוז מסביר את הירידה בשתי סיבות מרכזיות: הראשונה, ירידה זמנית וצפויה בכושר הייצור כתוצאה משדרוג המפעל בקרית גת לטכנולוגיה של 90 ננומטר - "קפיצה של שני דורות קדימה". העבודות הכרוכות בהכנסת טכנולוגיה חדשה מאיטות את תהליך הייצור הנוכחי, מסביר המנכ"ל. סיבה נוספת היא הירידה במחירי המוצרים בטכנולוגית 0.18 מיקרון עם כניסתם של מוצרים בטכנולוגיות מתקדמות יותר.
קורנהאוז מעריך, כי המפעל בקרית גת יחל לייצר בסוף 2005 תחילת 2006 בטכנולוגיה החדשה של 90 ננומטר. המנכ"ל יודע לספר גם, כי באינטל מתכננים להשקיע ב-3 השנים הקרובות 600 מיליון דולר במפעלים בישראל.
וקצת תכניות לעתיד. סגן נשיא התאגיד ומנכ"ל קבוצת הניידות של אינטל, דדי פרלמוטר, שהינו הישראלי הבכיר ביותר באינטל העולמית ואחד מחמשת החזקים בחברת הענק, מדבר בלהט על מגמת הניידות. וכמו שכל אחד מאיתנו מחזיק בטלפון נייד (והצלצול הבוקר מכיסיו ממחיש זאת היטב) כך חשיבותו של התחום. אינטל, הוא מספר, ממשיכה לפתח את הדורות הבאים של המעבדים עבור המחשבים הניידים העתידיים, רכיבי תקשורת מהמתקדמים בעולם ורכיבים עבור תעשיית הטלפונים הניידים.
הקבוצה של פרלמוטר ושל שון מאלוני תפתח פלטפורמות עבור מחשבים נישאים, מחשבי כף יד והתקני תקשורת והיא נועדה, לדבריהם, להביא את המספרים הגדולים של התקנים ניידים שונים לעבוד יחד יותר טוב ולהיות קלים לשימוש.
ומילה בצד, טרם נסיים. לא אלאה אתכם בתרומת אינטל לקהילה כפי שמפרטים מנהליה ועם זאת, תכנית חברתית אחת שמיישמת אינטל ישראל במרכזיה עשתה עליי רושם עז - "תכנית חזרה הדרגתית מחופשת לידה". מקל על החברה ועל האם הטריה גם יחד לחזור לעבודה לתת את התפוקה הטובה ביותר ובה בעת לא לוותר על הקשר עם ילדיה. כן ירבו - אבל זה כבר לפעם אחרת...