קידוח 'דלית': האפסייד למניות שוב עולה, "התזרים עשוי להקדים"
כשלושה שבועות בלבד מתחילת העבודה בקידוח הגז "דלית" מול חופי חדרה מודיעות השותפות בו, כי גם הפעם, בדומה לדיווח הראשוני בנוגע לקידוח 'תמר 1', ישנן אינדיקציות ראשוניות המצביעות על הימצאות חולות אשר מכילים גז טבעי.
בשותפות מדגישים כי בשלב זה מדובר במידע ראשוני בלבד, וכי טרם נקבע קיומו של מאגר גז טבעי או גודלו, או כדאיותו הכלכלית. עם קבלת מידע נוסף ממפעילת הקידוח לאחר ביצוע בדיקות חשמליות (לוגים), צפויה השותפות למסור בימים הקרובים הודעה נוספת, לרבות בדבר החלטת השותפים אם יש מקום לביצוע מבחני הפקה בקידוח.
לאחר מכן, בעוד כשבועיים, במידה והשותפות יחליטו על ביצוע מבחני הפקה, הן צפויות לספק את התוצאות של המבחנים ולשפוך אור על ההיתכנות הכלכלית הכוללת של "דלית".
יוסי לוי, מנכ"ל ישראמקו יהש, התייחס בשיחה עם Bizportal להתפתחות סביב קידוח 'דלית'. "הקידוח הלך בצורה פנטסטית והקדים את לוחות הזמנים. אנחנו כמובן נרגשים אבל אפשר להגיד שבמקרה הזה היינו אופטימים".
אתר Bizportal אסף את המלצות האנליסטים הכוללות את העדכונים האחרונים כתוצאה מהודעת השותפות.
כלל פיננסים: מעלים מחיר יעד לקבוצת דלק
"מוקדם לקבוע את קיומו של מאגר גז טבעי וכל המשתמע מכך", אומרת בתגובה להודעת השותפות גל רייטר, אנליסטית כלל פיננסים. "אך המשמעות החיובית של תגלית גז טבעי בדלית (אם וכאשר), היא אפשרות פיתוח מוקדם של מאגר דלית, כאשר ייתכן וכבר תוך שנתיים יזרום גז טבעי מה שצפוי להביא להקדמת התזרים. כמובן שגם התוספת הכמותית הינה חשובה".
המשמעותיות של גילוי גז מסחרי בדלית ע"פ רייטר מתחלקת לשלושה חלקים: ראשית, רצף של זרימת גז ים תטיס-דלית-תמר - השותפות תפעל לכלות את מאגר ים תטיס בשלוש השנים הקרובות, לאחר מכן הגז יזרום ממאגר דלית ושזה יגמר, ממאגר תמר.
שנית, סינרגיה בהיבט של גילוי מאגר ים תטיס תוך חתימת חוזים ארוכי טווח לדלית ולתמר. ושלישית, אומרת רייטר, תוספת כמותית שאין לזלזל בה.
עם זאת, בכלל פיננסים לא מעדכנים את הערכותיהם לשווי מאגר תמר - נותר על 2.8 מיליארד דולר. "להערכתנו, אבני הדרך בטווח הקצר נותרו בעינן, כאשר נמתין לתוצאות סופיות לגבי דלית, קידוח האימות (תמר 2) הצפוי להסתיים בחודשי הקיץ כמו גם חתימה על חוזה ראשון ועל מימון בנקאי, אשר צפויים להוריד את רמת אי הודאות".
בכלל חוזרים על המלצת ת.יתר לדלק קבוצה ומעלים למנייה את מחיר היעד, כתוצאה מעדכון מודל NAV סחיר, ל-487 שקלים למניה, המשקף אפ-סייד של 55.6% על מחיר הסגירה של המניה ביום חמישי האחרון .
למניית ישראמקו יהש מחיר היעד אומנם לא מתעדכן ונותר על 0.81 שקל, אך עדיין משקף אפ-סייד של כ-70%, על מחיר הסגירה של המנייה ביום חמישי. מדובר בהמלצת "קניה בסיכון גבוה", כותבים בכלל פיננסים.
רייטר מסכמת ואומרת, כי "הודעה על גילוי מסחרי במאגר דלית כמובן תהיה חיובית, אך גם ההיפך הוא הנכון - החלטה על אי פיתוח עלולה להתקבל בנימה של אכזבה. לכן, ישנה עדיפות להשקעה ישירה בשותפויות, בגלל הפוטנציאל לאפ-סייד וכן בגלל היבט מיסוי".
לידר שוק הון: אפ-סייד אדיר למניות הגז
יואב בורגן מלידר שוקי הון מגיב לחדשות ואומר, כי "בהחלט ייתכן והקידוח יסתיים בפחות מן החודשיים של התכנון המקורי, מה שעשוי להוזיל את עלותו הכוללת של הקידוח (מוערכת בכ-50 מיליון דולר במקור)".
בורגן ממשיך לקחת בחשבון אך ורק את הערכותיו בדבר שוויו הכלכלי של קידוח "תמר" (כ-3.5 מיליארד דולר), ונוקב במחיר יעד של 715 שקלים למניית קבוצת דלק.
במידה ואכן דלית תהיה תגלית מסחרית בהיקף של 20 BCM, אזי מעריכים בלידר כי מדובר בתוספת של לפחות כ-15% לסך הפוטנציאל הכלכלי של קידוחי הגז הימיים (כלומר כ-4 מיליארד דולר לפחות), ולגידול בשיעור דומה לאפ-סייד במחירי "מניות הגז".
אי.בי.אי: 'דלית' עשוי להניב 3-4 מיליארד דולר הכנסות
יובל זעירא, מנהל מחלקת המחקר בבית ההשקעות אי.בי.אי גם הגיב הבוקר לסימני הגז הראשונים בקידוח דלית ואמר, כי "הסימנים הם בשורה טובה מאוד עבור השותפות במיזם ועבור מדינת ישראל. מדובר אמנם בסימנים ראשונים, אך הם התקבלו מוקדם מהצפוי ומעידים על היתכנות גבוהה לתגלית גז מסחרית".
"למרות שההערכות הן שמאגר דלית יהיה קטן ממאגר תמר, הוחלט להתמקד בו היות והוא טומן יתרונות רבים, התחברות מהירה ועלויות נמוכות", אומר זעירא בעוד הוא מתייחס להערכות כי בשנים 2012-2015 ייווצר מחסור בגז טבעי.
זעירא מעריך כי מאגר דלית עשוי להניב הכנסות של בין 3-4 מיליארד דולר ואומר, כי כיוון ומדובר באתר קרוב יחסית ובמים לא עמוקים במיוחד עלויות הפיתוח של המאגר יהיו יחסית נמוכות ויאפשרו תשואה גבוה פר BCM. קידוח "דלית 1" מרוחק 60 ק"מ מחופי חדרה ובוצע בעומק של כ-3,660 מטר, זאת לעומת קידוח 'תמר 1' שבוצע בעומק מים כ- 4,900 מטר במרחק של 90 ק"מ מחופי חיפה.