האוניברסיטה העברית וחברת יישום יקימו קונסורציום לפיתוח טכנולוגיות מים

המדען הראשי אישר לקונסורציום תקציב לשלוש שנים; בשנת הפעילות הראשונה אושרו כ-15 מיליון שקל
דותן לוי |

כינוס שנערך בתחילת השבוע על ידי נציגי אקדמיה והחברות המובילות בתעשיית המים בישראל הניע את הקמתו של קונסורציום חדש בתחום ה-Cleantech שיפתח יכולות טכנולוגיות לבקרה ודיכוי של בעיית הביופאולינג במערכות טיפול ואספקת מים.

הקונסורציום שהוא פרי יוזמת האוניברסיטה העברית וחברת יישום זכה מהמדען הראשי לתקציב לשלוש שנים כשבשנת הפעילות הראשונה אושרו כ-15 מיליון שקל. כאמור, המטרה העיקרית להקמת הקונסורציום היא מציאת פיתרון טכנולוגי יעיל ואפקטיבי לבעיית הביופאולינג - יצירת רובד חיידקי במערכות המים שהורס ומשבית את מתקני התפלת המים. המחסור העולמי במים הולך וגדל והתפתחויות והצלחות טכנולוגיות בפיתוח מקורות מים חלופיים, מצביעות על חלון הזדמנויות עסקי עבור חברות רבות ברחבי העולם. אך אחת הבעיות המונעות כיום שימוש נרחב בטכנולוגיות חדישות המפותחות להתפלה ולסינון היא הביופאולינג, הגורם לירידה בתפקוד וביעילות צנרת המים, לעליה בדרישות האנרגיה, להשבתת מתקנים ולהשקעות גבוהות הנדרשות לשיקומם - כל אלה הופכים את האופציה להפקת מים חלופיים ללא כדאית מבחינה כלכלית. על פי הערכות מגיעים נזקי הביופאולינג ברחבי העולם למיליארד דולר לשנה בממברנות ומסננים ו- 15 מיליארד דולר לשנה - בצנרת, מתקני קירור בתעשייה, השקיה ותחנות כוח.

לדברי נאוה סברסקי סופר, מנכ"לית יישום, החברה לפיתוח המחקר של האוניברסיטה העברית: "טכנולוגיות חדשות בתחום ה-Cleantech הן מהתחומים הבוערים בשוק העולמי ותעשיית המים הישראלית היא מהמובילות בעולם. אנו שמחים על שיתוף הפעולה החדש שנוצר בין האקדמיה לתעשייה, שיאפשר מציאת פתרונות לבעיה המחריפה של התפתחות הביופאולינג וכן יאפשר הוצאה לפועל של מחקר אקדמי".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה