רוצה לבנות דירה? תזדקק לכ-3000 פריטים

בבניית כל דירה בישראל מעורבים מבדיקה שביצעה התאחדות הקבלנים למעלה מ-600 בעלי מקצוע, כאשר הקבלן נאלץ לכתת רגליו בין לא פחות מ-41 רשויות וגופים שונים לקבלת אישורים ולתשלום היטלים ומיסים שונים עד לסיום בניית הדירה
דרור איטח |

בדיקה שביצעה התאחדות הקבלנים, לבחינת התהליך שעובר על הקבלן למן הרגע שהחליט להקים פרוייקט ועד לרגע בו הבניין כבר מוכן, מעלה נתונים מעניינים לגבי מורכבותה של בניית דירה בישראל. הבדיקה מעריכה כי כל דירה הנבנית כיום בישראל מורכבת מכ-3000 פריטים שונים בממוצע, החל מהמסמר והבורג, דרך מתגי החשמל, הנורות, הכלים הסניטריים, הדלתות והחלונות וכלה בקורות בנייה. בבניית כל דירה בישראל מעורבים, על פי ההערכה, למעלה מ-600 בעלי מקצוע, החל מעובדי הייצור במפעלי המלט, המטבחים והדלתות, דרך האלומינצ'יקים, הזגגים, הנגרים, החשמלאים, האינסטלטורים, פועלי בניין וכמובן הקבלן עצמו, כאשר האחרון אף נאלץ לכתת רגליו בין לא פחות מ-41 רשויות וגופים שונים לקבלת אישורים ולתשלום היטלים ומיסים שונים עד לסיום בניית הדירה, ודי לציין את ועדות התכנון, הרשות המקומית, רשויות המס, מכבי אש, חברת חשמל ועוד, ועוד...

לדברי נשיא התאחדות הקבלנים אהרון כהן, מתוצאות הבדיקה ניתן להבין עד כמה מורכבת היא עבודת הבנייה בישראל ועד כמה היא משפיעה על שוק העבודה בפרט ועל המשק הישראלי בכלל: "בישראל נבנים בממוצע כ-30,000 דירות בשנה, נתון הממחיש כמה אנשי מקצוע וחומרי בניין מצריך הענף ומהי תרומתו הן לשוק העבודה המקומי והן למשק הישראלי.

ענף הבנייה בישראל מפרנס כיום כ-300,000 משפחות בישראל וכל השקעה בו יוצרת התאוששות מיידית בשוק העבודה וזוהי גם הסיבה לדרישה שלנו מהמדינה להפנות יותר משאבים לענף הבנייה למגורים ולהחזיר אותו למקומו הטבעי, כקטר המוביל של המשק הישראלי".

כהן מוסיף, כי ענף הבנייה הוא הענף היחידי שיכול להתגאות בעבודה עברית נטו, כמעט ללא ייבוא חיצוני: "75% מענף הבנייה מבוסס על ייצור מקומי וזאת לעומת ענפים 'ישראלים' אחרים, אשר מייבאים את רוב חומרי הגלם ואת המוצרים מחו"ל. רוב אנשי המקצוע המתעסקים בבניית הדירה הם ישראלים, רוב החומרים מהם נבנית הדירה מיוצרים בישראל וגם הבתים עצמם נבנים בישראל, מה שהופך את הענף לפאר התעשייה המקומית וממחיש את התרומה שלו למשק"

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה