
רובינהוד מובילה מהלך נועז שמעלה חששות רגולטוריים, תשנה את שוק הפיננסים?
באמצעות טוקנזיציה רוביהוד מאפשרת ללקוחות באירופה לסחור במניות אמריקאיות, ובמניות של חברות לא סחירות, הרגולטורים דואגים; האם הראלי הבא בפתח? שוק תעודות הסל עם איניקטורים חיוביים; דובאי ממשיכה להתקדם בתחום התשלומים הדיגיטליים, פריצה נוספת וחדשות מסירקל
טוקניזציה - המהלך הגדול הבא?
אחת ההתפתחויות המשמעותיות בשוק הפיננסים בשבועות האחרונים היא טוקניזציה של ניירות ערך, שמובילה חברת המסחר רובינהוד Robinhood 0.79% . החברה החלה להציע ללקוחות באירופה לסחור בטוקנים המשקפים התנהגות מניות אמריקאיות. בנוסף, היא החלה להציע מסחר במניות לא סחירות של סטארט-אפים כמו SpaceX ו-OpenAI. האיחוד האירופי החל לבחון את הנושא, וזאת לאחר ש-OpenAI הצהירה באופן חד משמעי כי אין לה כל קשר לאסימונים אלו וכי הם אינם מייצגים בעלות במניותיה. הבנק המרכזי של ליטא, המשמש כרגולטור הראשי של רובינהוד באיחוד האירופי, פנה לרובינהוד וביקש הבהרות לגבי מבנה האסימונים של OpenAI ו-SpaceX, במטרה להעריך את חוקיותם ועמידתם בתקנות. OpenAI עצמה פרסמה אזהרה למשקיעים שלה להיות "זהירים" מאסימונים אלו, והבהירה כי כל העברה של מניות OpenAI דורשת את אישורה, אישור שלא ניתן במקרה זה.
אסימוני המניות של רובינהוד, שהושקו ב-30 ביוני, הם נגזרים המתועדים בבלוקצ'יין ועוקבים אחר מחירי מניות וקרנות סל (ETFs) הנסחרות בציבור בארה"ב. משקיעים הרוכשים אותם אינם קונים מניות בפועל, אלא חוזים מסומללים שעוקבים אחר מחירי המניות. יש לציין כי נכון לעכשיו, OpenAI ו-SpaceX הן חברות פרטיות, אף שמניותיהן עשויות להיות זמינות בשוק המשני למניות טרום-הנפקה.
רובינהוד הגיבה כי היא הציעה "חלוקת אסימוני מניות מוגבלת" של OpenAI ו-SpaceX ללקוחות אירופאים זכאים. החברה טוענת שאסימונים אלו "מעניקים למשקיעים קמעונאיים חשיפה עקיפה לשווקים פרטיים, ופותחים גישה אליהם", ומאפשרים זאת באמצעות אחזקת רובינהוד ב"כלי ייעודי" (Special Purpose Vehicle) המשמש בסיס לאסימונים.
גם הרגולטור תומך הקריפטו בארצות הברית אינו בהכרח מרוצה מהמהלך של רובינהוד. הלן פירס, נציבת הרשות לניירות ערך בארה"ב (SEC), מבהירה באופן נחרץ כי "ניירות ערך מסומללים הם עדיין ניירות ערך" וחייבים לפיכך לציית לחוקי ניירות הערך הפדרליים.פירס הדגישה כי טכנולוגיית הבלוקצ'יין, על אף עוצמתה, אינה יכולה לשנות את אופי הנכס הבסיסי. התבטאויותיה באות לאחר חששות שהועלו בדיון בוועדת הבנקאות של הסנאט בנוגע לנכסים דיגיטליים. הסנאטורית אליזבת וורן, דמוקרטית בכירה בוועדה, הביעה דאגה כי הצעת חוק חדשה, המכונה "חוק הבהירות" (Clarity Act), עשויה לאפשר לחברות שאינן קריפטו לסמלל את נכסיהן כדי להתחמק מרגולציית ה-SEC. פירס ציינה כי מפיצי ניירות ערך מסומללים חייבים לשקול את חובות הגילוי שלהם על פי חוקי ניירות הערך הפדרליים. אנליסט בבלומברג, ג'יימס סייפרט, פירש את הבהרתה של פירס כאזהרה לחברות ולפרוטוקולים המתכננים לבנות גשרים לסימול של ניירות ערך, כדי שישימו לב ויידעו שה-SEC, למרות שהוא יותר ידידותי לקריפטו, לא יאפשר התעלמות מחוקי ניירות הערך.
- תנודתיות, הנפקות לוהטות וכוכבים לא צפויים: סיכום חצי שנתי של שוק הקריפטו
- המרוץ לסטייבלקוינס: למה בנקים רוצים מטבע יציב משלהם?
חברות קריפטו מסוימות, כולל Coinbase ו-Kraken, גילו עניין בהשקת מניות מסומללות. אם יקבלו אישור מה-SEC, הדבר עשוי לאפשר להן להציע מסחר במניות מסורתיות מבוסס בלוקצ'יין, ובכך להיכנס לתחרות ישירה עם ברוקרים פיננסיים מסורתיים.
ביטקוין בשיא כל הזמנים חדש, האת'ריום מצטרף לראלי
הביטקוין שוב שבר את שיא כל הזמנים, ולזמן קצר נסחר במחיר הגבוה מ-112 אלף דולר, אך לאחר מכן נחלש מעט ונסחר כעת סביב ה-111 אלף דולר. נראה שיש התנגדות די חזקה סביב רמות שיא כל הזמנים, והמטבע זקוק לטריגר נוסף כדי לבצע מהלך משמעותי נוסף כלפי מעלה. בינתיים, "מניות הקריפטו", ובראשן סטרטג'י וקוינבייס, ומניות הכורות MARA ו-RIOT נהנות מעליות נאות. מי שנראה מוכן קצת יותר לראלי הוא האת'ריום, שביצע מהלך משמעותי יותר כלפי מעלה בימים האחרונים. האת'ריום עדיין רחוק מאוד משיא כל הזמנים, ובניגוד לביטקוין ומטבעות אחרים, טרם התאושש לחלוטין מהשוק הדובי הקודם, אך לאחרונה צובר תאוצה.
בינתיים, הביקוש השקט (או הלא כל כך שקט) לביטקוין ממשיך להצטבר, ונראה שהראלי בכל זאת מתחמם מתחת לפני השטח. נכסי הקרנות של תעודות סל (ETFs) של ביטקוין AUM (Assets Under Management) מתקרבים ל-150 מיליארד דולר, ומשקפים עניין מוסדי מתמשך למרות תנודתיות רחבה בשוק. חברות, כמו Figma, חושפות בהגשות ציבוריות (S-1 filings) שהן מחזיקות במניות ETF של ביטקוין ומקצות סכומים נוספים לרכישות ישירות של ביטקוין. אימוץ זה על ידי קופות חברות מסחריות צובר תאוצה, כאשר חברות מדווחות על ביצועי מניות חזקים לאחר הכרזה על הקצאות קריפטו. קבלה חיובית זו בשוק עשויה לעודד הכרזות נוספות בחודשים הקרובים, וליצור לולאת משוב חיובית של אימוץ ועליית ערך בשוק.
- שכרון הכוח - משפחת טראמפ משיקה עוד מטבעות קריפטו; רווח של מיליארדי דולרים
- ירידות קלות בביטקוין ברקע איומי המכסים של טראמפ
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
שוק תעודות הסל ממשיך להתרחב
שוק תעודות הסל התרחב מעבר לביטקוין, עם השקת תעודת סל של סולנה (Solana) התומכת בסטייקינג ב-2 ביולי. תעודות סל אלו, המאפשרות סטייקינג, מייצגות קטגוריה חדשה המאפשרת למשקיעים להרוויח תגמולי סטייקינג תוך שמירה על המסגרת הרגולטורית והנגישות של תעודות סל מסורתיות. השקת תעודת הסל של סולנה מהווה תקדים עבור נכסים נוספים, עם סבירות שתעודות סל של את'ריום המאפשרות סטייקינג יבואו בעקבותיה, ככל שהרגולטורים ירגישו נוח יותר עם מודל זה.
הצינור של בקשות ממתינות לתעודות סל מצביע על המשך התרחבות המוצרים, עם הגשות שכבר נעשו עבור תעודות סל של XRP ודוג'קוין, ועוד אחרות הממתינות לאישור רגולטורי. ההצלחה של תעודות סל עם סטייקינג יכולה להאיץ את לוחות הזמנים לאישור מוצרים דומים, במיוחד אלו המציעים מנגנונים לייצור תשואה, אשר מושכים משקיעים מסורתיים המחפשים נכסים מניבי הכנסה.
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
חברת התעופה אמירטס חתמה על מזכר הבנות עם Crypto.com במטרה לשלב תשלומים במטבעות קריפטוגרפיים במערכות התשלום שלה. האינטגרציה צפויה לצאת לפועל בשנת 2026. מהלך זה מגיע שלוש שנים לאחר שאמירטס רמזה לראשונה על כוונותיה לקבל ביטקוין. שיתוף הפעולה נועד לתת מענה להעדפות המתפתחות של הלקוחות, במיוחד הדור הצעיר והבקי בטכנולוגיה המעדיף מטבעות דיגיטליים. פרטים לגבי סוגי השירותים או המטבעות הספציפיים שיתקבלו טרם פורסמו, אך Crypto.com Pay תומך בלמעלה מ-20 אפשרויות סליקה, כולל ביטקוין ואת'ריום. מהלך זה מתיישב עם האסטרטגיה הרחבה יותר של דובאי להפוך למרכז קריפטו עולמי ולעיר ללא מזומן, כאשר גם ממשלת דובאי ורשות המקרקעין של דובאי חתמו לאחרונה על הסכמים דומים עם Crypto.com לקבלת תשלומים במטבעות דיגיטליים. שתי החברות מתכננות גם קמפיינים שיווקיים משותפים להגברת המודעות לשירות התשלומים החדש.
פריצה נוספת: פלטפורמת המסחר המבוזרת GMX הודיעה כי גרסה ראשונית של הפלטפורמה שלה נפרצה, מה שהוביל לאובדן של כ-40 מיליון דולר במטבעות קריפטוגרפיים, כולל ביטקוין, את'ריום וסטייבלקוינס כמו USDC ו-USDT. המתקפה, שנחשבת כ"התקפת Re-entrancy", אפשרה לתוקף למשוך שוב ושוב כספים ממאגר הנזילות של GLP (אסימון ה-GMX המשמש לספק נזילות לפלטפורמה). בעקבות המתקפה, המסחר ב-GMX V1 (הפלטפורמה שנפרצה) וכן יצירת ופדיון אסימוני GLP הושבתו. GMX הציעה לתוקף "פרס האקר כובע לבן" בגובה 10% מהסכום הגנוב (כ-4 מיליון דולר) אם יחזיר את יתרת הכספים בתוך 48 שעות, והצהירה כי לא תנקוט בצעדים משפטיים נוספים במקרה כזה. חברות אבטחת בלוקצ'יין זיהו כי הארנק של התוקף מומן מספר ימים לפני המתקפה באמצעות Tornado Cash, כלי לערבוב מטבעות את'ריום שהוטלו עליו בעבר סנקציות.
החדשות ממשיכות לזרום מכיוון סירקל, מנפיקת המטבע היציב USDC, לאחר ההנפקה המוצלחת והזינוק במחיר המניה לאחריה. החברה הודיעה על חתימת הסכם חלוקת הכנסות עם Bybit, בורסת הקריפטו השנייה בגודלה בעולם. הסכם זה, בדומה להסכמים קיימים עם Coinbase ו-Binance, נועד לקדם את אימוץ ה-USDC על ידי מתן תמריצים כספיים לבורסות. Circle כבר חולקת 50% מהתשואה הנובעת מהעתודות המגבות את ה-USDC עם Coinbase. במקרה של Binance, סירקל שילמה עמלה חד-פעמית של 60.25 מיליון דולר, וממשיכה לשלם תמריץ חודשי המבוסס על אחוז יתרות ה-USDC בבורסה, שנקשר לשיעור ה-SOFR (Secured Overnight Financing Rate) הקבוע. SOFR הוא מדד מרכזי לריבית בשוק הכסף האמריקאי. למרות שפרטי ההסכם עם Bybit אינם ידועים במלואם, מטרתם היא לתמרץ פלטפורמות להחזיק USDC ולשלב אותו במערכותיהן. נראה כי Circle מבצעת הסכמים דומים עם בורסות קריפטו רבות, כפי שציין גורם המכיר את התעשייה: "יש להניח שלכל בורסה המחזיקה כמות מהותית של USDC יש הסכם עם Circle". מהלכים אלו מתרחשים על רקע התחרות הגוברת בשוק הסטייבלקוינס. נכון לעכשיו, ל-USDC יש כ-62 מיליארד דולר במחזור, ואילו ל-Tether (USDT) יש היצע גדול משמעותית של כ-160 מיליארד דולר.
טראמפ ממשיך להדפיס כסף מקריפטו, לא פעם בדרכים מפוקפקות, ללא בושה (לכתבה המלאה).
מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון
בשעות האחרונות, כאמור, מתחדשות העליות בקריפטו, ומטבעות רבים מציגים תשואה יפה, ובסיכום שבועי רוב המטעות מציגים תשואה חיובית ברמה כזו או אחרת.
ביטקוין: נסחר בשעת כתיבת שורות אלו במחיר של 111,211 דולר למטבע, עליה שבועית של כ-2%.
את'ריום: זינק השבוע בכ-8% למחיר 2774 דולר.
ריפל (XRP): טיפס אף הוא בשיעור דומה של קרוב ל-8% למחיר 2.41 דולר למטבע.
בייננס קוין: עליה סולידית של כאחוז למצחיר 669 דולר.
סולנה: עליה של 3% בשבוע האחרון לחמחיר 157 דולר.
טרון: טיפס בכ-2% למחיר 0.29 דולר.
דוג'קוין: עליה שבועית של 6.5% למחיר 0.18 דולר.
- 6.לרון 10/07/2025 10:09הגב לתגובה זוקריימר מרגיש בנוח עם HOOD בשבילי זו עוד סיבה למכור
- 5.לרון 10/07/2025 10:05הגב לתגובה זואני ב HOOD מוכר .וקונה גב ים
- 4.לרון 10/07/2025 09:05הגב לתגובה זולא פעם כל חידוש בשוק ההון מהווה הגדלת סיכון
- 3.לרון 10/07/2025 09:03הגב לתגובה זומהמצאות סרק הם בדכ שוחים בלי בגד ים ופוף מתנדבים להיעלם בשפל .במיחד גברים מתחבקים ונציגיהם הכתבניים השואפים לכספים גדולים ומוצאים עצמם לרוב בפני שוקת שבורה כי הגדילו סיכונים ללא פרופורציה!
- 2.לרון 10/07/2025 08:41הגב לתגובה זוהכל משתנה גרנדיוזית במילים וכלום במעשים רק מה על הדרך מתגברים הסיכונים
- 1.ככה מייצרים מהמרים (ל"ת)אדי 10/07/2025 08:08הגב לתגובה זו