5 זוויות

סמנכ"ל בכיל: "מדינות ה-BRIC ייאלצו לאזן את השימוש שלהם בדשנים"

אלי אמון דיבר בכנס "כלכלת ה-BRIC מחמש זוויות" ודיבר על כך שמדינות אלו עדיין רחוקות מהיעילות האמריקנית בגידול חיטה, תירס, אורז וסויה
תומר קורנפלד | (1)

"מנועי הצמיחה העיקריים שלנו הם סין, ברזיל והודו", כך אמר היום אלי אמון, סמנכ"ל המכירות של כיל דשנים במסגרת כנס "כלכלת ה-BRIC מחמש זוויות" שנערך היום על ידי Bizportal בשיתוף עם בנק דיסקונט. "מדינות אלו עדיין רחוקות מאוד מהיעילות האמריקנית בגידול חיטה, תירס, אורז וסויה. המשמעות היא שהגידול במדינות האלו יילך ויגבר והן יצטרכו לאזן את השימוש שלהם בצריכת הדשנים".

נכון להיום חברת כיל פועלת רק בשלוש מתוך מדינות ה-BRIC. המדינה שבה כיל אינה פעילה היא רוסיה שבה יש יצרנית אשלג מקומית והיא לא מייבאת אשלג כלל והם נחשבים למתחרים של כיל.

"שוק האשלג הוא מאוד חשוב לכיל. הביקוש לאשלג במדינות ה-BRIC נמצא במגמת עלייה", הסביר אמון. "הגידול בצריכה בסין עומד על 5.5%, בברזיל הגידול הוא 5.9%, והודו גדלה ב-15.3%. אנחנו מניחים שההודים יצרכו יותר ויותר אשלג לאורך השנים".

נכון להיום, נתח השוק של כיל בברזיל עומד על 14% ובסין נתח השוק עומד על 13%. ביחס לשוק הסיני אמר אמון כי "אם פעם סיני מהיישוב הסתפק בשני כדורי אורז היום הוא כבר צורך גם בשר וגם עוף, וכל הדברים האלו משפיעים על הביקוש שלנו".

"גורם נוסף שמשפיע על הביקוש שלנו הוא העיור. מצד אחד יש יותר כסף לאנשים, מצד שני יש פחות שטח לגידול. המשמעות היא ברורה - צריך להגדיל את התפוקה לכל שטח שאתה מגדל ולכן אתה צריך להשתמש ביותר דשנים וזה מנוע הצמיחה של כיל דשנים"

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    כיל והתרגיל - מה זה חשוב ? בינכה החברה תימכר (ל"ת)
    אנונימי 30/01/2013 19:05
    הגב לתגובה זו