אלביט מערכות ימיותאלביט מערכות ימיות

אלביט זכתה בחוזים בהיקף של 330 מיליון דולר

בהמשך למגמת ההתעצמות בעולם, שלאחרונה תופסת תאוצה באירופה, החברה מדווחת על חוזי הזמנות בהיקף כולל של 330 מיליון דולר. בצלאל (בוצי) מיכליס, מנכ״ל אלביט מערכות: ״התחום הימי מהווה מנוע צמיחה חשוב עבור אלביט מערכות, תוך שילוב יכולות שפותחו בתוך החברה עם נכסים ומומחיות שנרכשו במסגרת רכישות אסטרטגיות שהחברה ביצעה״

חיים בן הקון |

אלביט אלביט מערכות 1.29%   זכתה לאחרונה במספר חוזים מלקוחות בינלאומיים בהם מדינות חברות נאט"ו, אשר מדגישים את תפקידה ההולך וגובר של החברה בחיזוק יכולות ההגנה הימית של לקוחות ברחבי העולם. שוויים המצטבר של החוזים הינו כ- 330 מיליון דולר, והם כוללים טכנולוגיות ימיות מתקדמות ומגוונות. במסגרת החוזים, תספק אלביט מערכות פתרונות מתקדמים ללוחמה נגד צוללות, בהם מערכות סונאר TRAPS, לצד מערכות ניהול קרב, לוחמה אלקטרונית ומערכות אלקטרו-אופטיות. 


החוזים כוללים גם פרויקטים לשדרוג והשבחת פלטפורמות ימיות – כולל כלי סיור ימי (OPVs) ופריגטות – וכן יכולות מודיעין, תצפית וסיור, כלי השיט הבלתי מאויש הסיגל (Seagull), ופתרונות סונאר מותאמים ללוחמה נגד צוללות. מערכות אלו נועדו לשפר את המודעות המצבית, השרידות והאפקטיביות המבצעית בסביבות ימיות מורכבות. פורטפוליו הפתרונות הימיים של אלביט מערכות ממשיך להתפתח בהתאם לביקוש הגבוה לאינטגרציה רב-ממדית, מודיעין בזמן אמת ויכולות הגנה עמידות.


טכנולוגיות אלביט מערכות נמצאות כבר בשימוש מבצעי בציים רבים ברחבי העולם, ותומכות במשימות מגוונות – החל מניטור חופים והגנת צי, ועד לפעולות מיוחדות ולוחמה נגד צוללות.


בצלאל (בוצי) מכליס, נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות: ״התחום הימי מהווה מנוע צמיחה חשוב עבור אלביט מערכות, תוך שילוב יכולות שפותחו בתוך החברה עם נכסים ומומחיות שנרכשו במסגרת רכישות אסטרטגיות שהחברה ביצעה. הזכיות האחרונות בחוזים מדגישות את ההכרה הגוברת בהובלה הטכנולוגית שלנו, ואת האמון הרב שציים מובילים ברחבי העולם נותנים ביכולתנו לספק פתרונות חדשניים, מוכנים למשימה, המותאמים לדרישות המבצעיות המשתנות.״


אלביט סגרה את הרבעון הראשון עם שיא בתוצאות ובצבר ההזמנות - 23.1 מיליארד דולר. ההכנסות זינקו ב-22% והסתכמו בכ-1.9 מיליארד דולר, הרווח הנקי טיפס ל-117 מיליון דולר והרווח למניה טיפס ל-2.57 דולר, עלייה של יותר מ-40% לעומת התקופה המקבילה. התזרים החופשי הסתכם ב-161 מיליון דולר, וכל אלו תומכים בעלייה חדה של כ-87% במניית החברה בשנה החולפת, עלייה שמשקפת, בין היתר, את הציפיות להמשך צמיחה בשנים הקרובות.


 מניית החברה נסחרת במכפיל של כ-40, היא תמיד נחשבה יקרה, אבל לא עד כדי כך. המכפיל לשנה הבאה הוא כ-30, אבל אלביט יכולה להמשיך להכות את התחזיות ובהתאמה המכפיל יירד . המכפיל הזה גבוה מהממוצע בסקטור והוא נובע מכמה מנועי צמיחה מרשימים בעיקר יכולת הלייזר של החברה שמשולבת בקרן אור וצפויה להתפתח למערכות מוטסות. מתי זה יקרה? הנהלת החברה לא מוסרת פרטים, אבל נראה שבטווח של שנתיים כבר יתחילו לדבר על יישומים קרובים. בשיחה עם ביזפורטל אומר בצלאל מיכליס, מנכ״ל החברה כי - "התוצאות ימשיכו להיות טובות. אלביט היא חברה מצוינת"


ההזמנה הזו רק מחזקת את אשר פרסמנו אמש - התעשיות הביטחוניות בחצי האי האירופי מתקשות לעמוד בביקושים בגלל מחסור בעובדים. חברות נשק נאלצות לשדל עובדים מענפים אחרים ואף פונות לגיוס תלמידים וסטודנטים מקומיים. מאז הפלישה הרוסית לאוקראינה ב-2022, 78% מההוצאות הצבאיות של מדינות האיחוד הופנו לגורמים מחוץ לאיחוד, כאשר ארה״ב לבדה קיבלה 63% – כך לפי נתוני הנציבות האירופית. זאת, בין היתר, בשל פיצול תעשיית הביטחון בין המדינות.

קיראו עוד ב"שוק ההון"

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה