אנליסטים על השווקים המתעוררים: "ייתכן שאנחנו נכנסים לעידן חדש"

הטלטלה בבורסות העולם שהתחילה לפני 7 ימים בדיוק גרמה לרבים לתהות על הקשר בין המדינות הללו לכלכלות העולם המפותח
דניאל קביליו | (4)

שבוע לא קל עבר על המשקיעים בוול סטריט, ובעולם כולו. גל המימושים העצבני שהחל לפני כשבוע בדיוק גרר את המשקיעים לראות את הבורסות האהובות עליהם נסגרות בצבע אדום במרבית ימי השבוע. למה? השווקים המתעוררים, זה ידוע. אבל האם מדובר בתירוץ לתיקון מסויים בשוק או שהקשר של הבורוסות לשווקים המתעוררים מספיק חזק על מנת לטלטל כך את השווקים?

ובכן הקשר בין השווקים המתעוררים לשווקים במדינות המתפתחות חזק יותר בתקופה בה אנו נמצאים עכשיו משהיה בעבר. הקשר המדובר מתחזק עוד יותר כאשר אנחנו מדברים על הכלכלה השניה בגדולה בעולם - סין.

אנליסט בדויטשה בנק מסביר כי "ארה"ב מסתמכת מאוד על היצוא לשווקים המתעוררים. היצוא למדינות הללו היה עד לאחרונה חזק מאוד ולכן ההתחזקות של הדולר לצד האטה בצמיחה של הכלכלות במדינות הללו מעלה חשש".

ולכן, כאשר הדולר התחזק לעומת מטבעות בשווקים הללו לדוגמא טורקיה ודרום ואפריקה היה ניתן לראות חשש אמיתי בשווקים של המדינות המפותחות. נוסיף ונסביר כי במידה ואכן המטבעות של השווקים הללו יסחרו במחיר נמוך מאוד ביחס לדולר, לבעלי העסקים המקומיים יהיה קשה יותר לרכוש ציוד אמריקני, עובדה שתשפיע מאוד על המאזנים של החברות היצרניות בארה"ב.

ניל שארינג, אסטרטג בכיר לשווקים מתעוררים ב- Capital Economics מדגיש כי "אוזלת היד של ההנהגה המקומית לעצור את הירידה בערכם של המטבעות הללו, חרף הניסיונות המרובים מדאיגה מאוד. ייתכן מאוד ואנו נכנסים לעידן חדש".

נזכיר כי שלשום, בשעות הליליה המאוחרות, ביצע הבנק המרכזי בטורקיה צעד דרמטי כאשר הקפיץ את הריבית בטורקיה ל-12% מרמה של 7.75% במטרה לעצור את ההחלשות של הלירה מול הדולר ובכך לשדר מסר חיובי לשוקי ההון מסביב לעולם.

עובדה מעניינת נוספת ששווה לשים אליה לב עוסקת בנק המרכזי בארה"ב וביחס שלו לשווקים המתעוררים. ביום שלישי ורביעי התכנסה וועידת השוק הפתוח של הפדרל ריזרב ואתמול התבשרו המשקיעים בעולם, ויש לומר גם האזרחים, כי הפדרל ריזרב ימשיך לצמצם את התכנית להקלה כמותית ב-10 מיליארד דולר בכל חודש. ולכן, הבנק המרכזי יזרים כעת לשווקים 65 מיליארד בחודש, החל מהחודש הנוכחי. הסוגיה המעניינת בסיפור הזה היא שהבנק המרכזי לא שוקל בהחלטותיו את השווקים המתעוררים ואת ההשפעה העקיפה על ארה"ב.

קיראו עוד ב"גלובל"

למרות כל הדברים האמורים מארק מוביוס, יו"ר Templeton Emerging Markets Group מסכם ואומר "הצמיחה של השווקים המתעוררים ממשיכה להיות גבוהה בלפחות פי 3 מהצמיחה של המדינות המפותחות. גם היחס חוב לתוצר מציג ביצועים טובים יותר מזה של המדינות המפותחות. וזה אומר הכל".

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    אם דויטשה בנק ובנקים אמריקאים כאלה חכמים למה ההפסדים? (ל"ת)
    המהדי האימם ה 12 31/01/2014 11:21
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    לא הרווחתי כלום השבוע הזה (ל"ת)
    יופיטר שוקי הון 31/01/2014 11:14
    הגב לתגובה זו
  • בואנה, אתה מרויח כל שבוע בלי הפסקה.... ? פשש... תותח (ל"ת)
    משה - חיפה 31/01/2014 17:53
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    ברוך 31/01/2014 09:13
    הגב לתגובה זו
    אילו נוכלים הכי גדולים בעולם הפילו לא פעם ולא פעמיים חברות גדולות וגם את עצמם קראתי אליהם הרבה כתבות בכל מיני אתרים ובכולם חוות דעת שלילית אליהם והאמת הם כאילו נוכלים ורמאים גדולים זה מה שהם