ענף סוער: מניית פרטנר טסה 9%, בזק צללה 4.7% - מה אומרים האנליסטים?
הסכם ראשון מסוגו בישראל להקמת רשת דור 4 סלולארית מטלטל את שוק התקשורת: מניית חברת פרטנר זינקה היום 9.3% במחזור גבוה אחרי שחתמה על שת"פ עם חברת הוט. מנגד מניית חברת בזק, החברה האם של פלאפון, עלולה להיפגע והיא ירדה ב-4.7%.
ביום שישי דיווחה חברת פרטנר על
UBS: "מפעילים נוספים צפויים לחתום על הסכם שת"פ עם רשתות סלולאר"
האנליסט רוני בירון מ-UBS: "מפעילים נוספים צפויים לחתום על הסכם שת"פ עם רשתות סלולאר ולא להקים בעצמם תשתית". מחיר היעד לחברת בזק - 6.6 שקל, מחיר היעד לפרטנר - 27.5 שקל ומחיר היעד סלקום - 42 שקל. המחירים די קרובים למחיר השוק של החברות בבורסה.
אורי ליכט, אנליסט התקשורת של IBI שירותי בורסה: "מדובר בבשורה של ממש לשוק התקשורת המקומי וההשפעה על החברות יכולה להיות משמעותית. לא נופתע עם כחלק מההסכם פרטנר תעביר יותר ויותר תנועה לרשת של הוט. הסכם מצוין לפרטנר ולהוט, אך עבור בזק מדובר במכה לא מבוטלת. סלקום צריכה לרוץ כמה שיותר מהר ולהגיע להסכם דומה מול גולן טלקום".
- הערעור נדחה: ביהמ"ש ידון בייצוגית נגד הוט מובייל
- משרד התקשורת יטיל עיצום כספי בסך 9 מיליון שקל על חברות הסלולר
תוקף ההסכם שנחתם בין החברות הנו ל-15 שנה, עד לדצמבר 2028
מניית פרטנר זינקה מתחילת השנה ב-37% למחיר המשקף לחברה שווי של 4.8 מיליארד שקל. מניית הוט נמחקה מהמסחר בדצמבר 2012 ומאז רק שתי סדרות אג"ח שלה נסחרות בבורסה.
השותפות בין פרטנר להוט תחזיק, תפתח ותתפעל רשת תקשורת סלולארית אחת עבור שתי החברות בחלקים שווים. תוקף ההסכם שנחתם בין החברות הנו ל-15 שנה, עד לדצמבר 2028 ולאחר מכן הוא יוארך באופן אוטומטי לתקופות נוספות של 5 שנים כל אחת.
המודל יאפשר לחברות להקדים ולהשיק שירותי דור 4
כל אחד מהצדדים ימשיך להחזיק ולתפעל באופן נפרד ועצמאי את ליבת הרשת שלו, ולספק שירותי תקשורת סלולארית, בהם, שיווק, מכירה ושירות ללקוחותיו בלבד.
המודל יאפשר לחברות להקדים ולהשיק שירותי דור 4 (LTE), כגון: העברת נתונים בקצבים גבוהים, שימוש מהיר באפליקציות "גלישה בזמן אמת" ואפליקציות "ענן". בנוסף, המודל יאפשר ניצול יעיל של התדרים, נוכח המחסור בתדרי LTE בישראל, ונוכח הקושי בהקצאתם למפעילים באופן יעיל.
- גב-ים נכנסת לעולם המגורים: "נפתח תחום משמעותי - אבל הליבה תישאר נדל"ן מניב"
- "השוק המקומי אטרקטיבי לשנים הקרובות, אפשר להכות כאן את המדדים"
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
להוט מובייל אין רשת בפריסה מלאה ולכן היא משלמת לפלאפון
כשלב ביניים, ועד לקבלת האישורים הנדרשים, תעניק פרטנר להוט מובייל זכות שימוש ברשת התקשורת הסלולארית שלה, לצורך מתן כיסוי סלולארי ארצי נרחב ללקוחותיה. השירותים בהתאם להסכם יחלו לאחר השלמת ההיערכות, ובהתאם לכל הסכם או רגולציה.
השת"פ טוב לצרכנים בהיבט של שיפור הפריסה של הרשתות והפחתת הנזק הסביבתי כיוון שאין צורך טכנולוגי בכפילות של רשתות. להוט מובייל אין רשת בפריסה מלאה והיא משלמת לפלאפון של בזק כ-200 מיליון שקל בשנה עבור שירות במקומות שבהן אין לה פריסה. לפי ההסכם הנוכחי הוט מובייל תעביר לפרטנר תשלום אחד גדול בשנת 2017.
בעל השליטה לשעבר בחברת פרטנר, אילן בן דב, מרוצה גם כן מההסכם. מניית סקיילקס זינקה בבורסה ב-22%. סקיילקס מחזיקה ב-15.7% ממניות חברת פרטנר וחברת סאני, החברה האם של סקיילקס, מחזיקה בעוד 1.4% ממניות פרטנר.
- 4.הצילו קניתי היום בזק שער 615 (ל"ת)הצילווווווו 10/11/2013 15:01הגב לתגובה זו
- 3.חיים 10/11/2013 14:37הגב לתגובה זוקצת מוגזם למרות השיתוף פעולה עים הוט מוביל . בזק חב שנימצת בכל חברה ובית בישראל נקודה.
- 2.אחד מהם 10/11/2013 14:36הגב לתגובה זוברגע שעו חברות יתאחדו - ישכחו את המהפך שעשו גולן - וכולם יעלו מחירים , אולי גם כדי לפצות את עצמם על צמצום רווחים ענקיים אחרי תחילת ההתחרות הגדולה שיצרה חברת גולן. גופים גדולים רק יעלו מחירים , ובצורה משמעותית . חבל בשבילנו, הצרכנים.
- 1.אל תקלו ראש בבזק ובנותיה. החברה חזקה מאד. (ל"ת)יוס 10/11/2013 11:49הגב לתגובה זו
- עם כניסת סיסקו\חברת חשמל והחיבורים החדשים בזק תקטן מאוד (ל"ת)תמיר 10/11/2013 13:59הגב לתגובה זו