האנליסטים שוריים: "שחרור המוסדיים ממגבלת ה-5% יתמוך בבנקים"
מדד הבנקים בבורסה של ת"א בלט היום (לפחות בתחילת היום) לחיוב ועלה עד 1.5%, תוך שהוא משלים זינוק של כ-20% מתחילת השנה. העליות במניות ענף הבנקאות הישראלי נובעות מהדיווחים על כך שיו"ר הרשות לני"ע, פרופ' האוזר, והמפקח על הבנקים, דודו זקן, מתכוונים לשחרר את הגופים המוסדיים מהמגבלה הרגולטורית שרבצה על צווארם ולא איפשרה להם (ולתעודות הסל שבשליטתם) להחזיק מעל ל-5% ממניה של כל בנק ובנק.
Bizportal שוחח עם שלושה אנליסטים בכירים שמסקרים את ענף הבנקאות המקומי, אלון גלזר, מאיר סלייטר ועדי סקופ, על ההשלכות של המהלך שעשוי, על פי ההערכות, להוביל להזרמה מאסיבית של כספים למניות הבנקים, שרובן נסחרות מתחת להון העצמי.
אלון גלזר, סמנכ"ל המחקר בלידר שוקי הון : "שני הגורמים שמשפיעים הבוקר על הראלי בשיעור של עד 1.5% במדד הבנקים הם: ההערכות כי רשות ני"ע והפיקוח על הבנקים יאפשרו לגופים המוסדיים להגדיל את החזקתם במניות הבנקים מעבר ל-5%. או, לפחות, שההחזקות שלהם לא יכללו את ההחזקות שיש לתעודות הסל במסגרת אותם ה-5% שיכולים כיום המוסדיים להחזיק".
"הגורם השני לעליות שנרשמות היום הוא ההפצה המוצלחת של מניות בנק לאומי שנמכרו על ידי שלמה אליהו לגופים מוסדיים בארץ ובחו"ל בסוף השבוע האחרון. בעיניי, כל המניות בסקטור עדיין נסחרות במחירים נמוכים".
- הגבלות בנק ישראל מתחילות להשפיע: המימון מתייקר, הרווחיות נשחקת
- שווקים תנודתיים טובים לבנקים - אבל, לא לאורך זמן
ייכנס עוד כסף לסקטור
מאיר סלייטר, אנליסט הפיננסים של מיטב דש גם הוא אמר כי "העליות היום נובעות מההערכות לגבי הסכמה בין האוזר לזקן לגבי העלאת ההחזקות של המשקיעים המוסדיים מעל ל-5% במניות הבנקים, או החרגה של החזקות תעודות הסל מסך ההחזקות של המוסדיים".
"אני מצפה שבעקבות החלטה כזו ייכנס עוד כסף לסקטור, למשל מכיוונם של בתי ההשקעות מיטב דש (שמחזיקים בחברת תעודות הסל תכלית) ואקסלנס והפניקס (שמחזיקים בחברת תעודות הסל קסם) שכמובן מובילות את ענף תעודות הסל. ומכיוון שונה, למשל בית ההשקעות פסגות לפחות לא יצטרך למכור מניות של הבנקים, בעקבות הרכישה שביצע של חברות תעודות הסל שהיתה של בית ההשקעות מיטב, ועקב המגבלה הוא חורג כיום מהמגבלה של 5%".
באופן טבעי המניות הגדולות, פועלים ולאומי, יהיו הנהנות העיקריות משחרור המגבלה ומההזרמת הכספים של המוסדיים לסקטור. לדעתי, במניית דיסקונט יש מנוע נוסף לעליות והוא האפשרות שמכירת דיסקונט ניו ירק תצא לפועל, מה שיוביל לשיפור מצבו הפיננסי של הבנק.
- אלקטרה פאוור: "אנחנו מממשים השקעות, מצמצמים את החוב ומתמקדים בתחומי הליבה"
- טבע טסה מעל הארביטראז': הסנטימנט החיובי חוזר?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
"בנוסף, האופן בו התנהלה ההפצה של מניות לאומי והביקושים הגדולים שזרמו אליה בשבוע שעבר, זו כמובן בשורה טובה לענף שמעיד על היותו אטרקטיבי בעיני המשקיעים המוסדיים. ההפצה למעשה הורידה משקולת כבדה מהמניה. המוכר הגדול שהיה בלאומי כמעט סיים את מכירותיו וזו בשורה טובה למשקיעים בה".
סלייטר אומר כי המניה המועדפת עליו בסקטור היא מניית בנק פועלים עליה הוא ממליץ "תשואת יתר", כאשר מחיר היעד שלו נמצא כרגע בעדכון.
כמעט הרגו את השוק
עדי סקופ, אנליסט הפיננסים של בית ההשקעות IBI אמר: "לדעתי תהיה משמעות מסחרית חשובה להחלטה להגדיל את החזקות המוסדיים בבנקים מעבר ל-5%. עד היום המגבלה של 5% היתה מגבלה אפקטיבית, כי תעודות הסל צמחו מאוד בשנים האחרונות ותפסו נתח ניכר ממה שהיה מותר למוסדיים להשקיע ולכן הסרת המגבלה אמורה מבחינה מסחרית זה לתת דחיפה לסקטור. לדעתי כל מניות הסקטור צפויות להנות מהמהלך הזה".
"אני חושב שאלו שינויים חשובים ומבורכים. מה שקרה עד עכשיו זה שכל רגולטור הסתכל רק מהפריזמה שלו. אולי כל אחד מהם צדק לשיטתו, אבל בפועל כל המגבלות הרגולטוריות יחד כמעט הרגו את השוק. זה שכרגע אנחנו רואים שיתוף פעולה במהלכים בין הרגולטורים זה שינוי מגמה חשוב, אבל זו רק ההתחלה. שוק ההון עדיין מדמם".
"אני עם המלצות "קנייה" על כל הבנקים כבר יותר מרבעון ועדיין מאמין שיש פה מקום לאפסייד יפה. כל עוד הריבית במשק נותרת נמוכה אני מצפה שמניות ענף הבנקאות ימשיכו לתת ביצועי יתר".
מחירי היעד של סקופ למניות הבנקים הם: למזרחי טפחות יעד של 46 שקל, אפסייד של כ-14%, מחיר היעד שלו למניית לאומי עומד על 14.1 שקל, אפסייד של 7%, לפועלים יעד של 19.5 שקל לעומת מחיר בסיס של 18.47 שקל. למניית דיסקונט היעד הוא של 6.8 שקל לעומת 6.496 שקלים הבוקר ולבנק הבינלאומי מחיר היעד הוא 60 שקל לעומת מחיר בסיס של 56.94 שקלים הבוקר.
- 1.סוחר חתיך 13/10/2013 13:36הגב לתגובה זומטונפים זבלים.מה עשיתם למדד הבנקים פועלים הייתה 1.87% עכשיו בקושי 0.2%.הפלתם לי את הקולים ב 50% יא מטומטמים