דו"ח של טומסון-רויטרס: ביצוע buy back לא מוכיח את עצמו

לפי הדוח של חברת BI הענק רק 57 חברות מתוך 380 חברות S&P-500 שנבדקו במשך שנה, הצליחו להגדיל את רווחיהן בצורה ניכרת מהמהלך
ניקולס פולונסקי |

בתקופה האחרונה חל גידול רב במספר החברות שקונות את המניות של עצמן. מגמה בסדר גודל כזה לא נראתה מאז תחילת המשבר הפיננסי ב-2008. לפי דוח שמפרסמת חברת טומסון רויטרס, אחת חברות ה-BI הגדולות בעולם, לא תמיד המהלך מטיב עם בעלי המניות.

"להפתעתנו, גילינו כי מעט מאוד חברות שביצעו קניה חוזרת של מניותיהן הצליחו באמת לאחר מכן למכור אותן במחירים גבוהים יותר. כך לפי מחקר שערכנו על פני שנה שלמה". כאמור, מהלך זה פופולרי מאוד בקרב חברות בעלות נזילות גבוהה.

הדעה הרווחת בקרב המשקיעים היא כי חברה המכריזה על תוכנית רכישה חוזרת של מניות, עושה זאת תוך הערכה כי המניה נסחרת במחיר נמוך מהשווי ההוגן שלה ולכן החברה תרוויח ממכירת אותן מניות בטווח הארוך, או לפחות תצתמצם את כמות המניות וכך תגדיל את הרווח למניה. על פי הדוח שפורסם, לפחות בכל הקשור בניסיום למכור במחיר גבוה - הדבר אינו תמיד נכון.

כאמור, בדוח ניתן לראות כי חברת טומסון רויטרס עקבה אחרי 380 חברות שנמנות ב-S&P500 במשך חמישה רבעונים ומצאה כי 84 חברות מתוכן קנו את המניות של עצמן במחירים גבוהים ורק 60 חברות רכשו את המניות של עצמן במחירים נמוכים, 72 חברות ראו רווחים נמוכים מהמלך, בעוד שרק 57 חברות ראו רווחיות גבוהה מהמהלך.

מסקנות הדוח הן: מציאת הנקודה האופטימלית שבה מתקיימת קונבינציה של שוק המתומחר בשווי נמוך, שבו בזמן קיימת מדיניות בחברה של קניית המניות של עצמה, כאשר יש בידה את הנזילות הדרושה לכך, היא מורכבת.

בין החברות שהצליחו להרוויח מהמהלך נמנות: חברת הקמעונאות JC Penney (סימול: JCP) שעולה היום ב-18%, חברת האנרגיה EOG Resources (סימול: EOG) וחברת MOLEX (סימול: MOLX) המתמחה במוצרי חשמל.

לפי טומסון רויטרס:"היחודיות של אותן חברות היא שקניית המניות של עצמן היא לא מדיניות החברה אלה מהלך של ניצול הזדמנות בזמן הנכון".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה