מהן הנקודות העיקריות שעלו במסיבת העיתונאים של הבנק המרכזי מאמש?
פחות מיממה לאחר הודעת הבנק המרכזי על הותרת הריבית על רמה אפסית, להלן הסיכום של הנקודות החשובות במסיבת העיתונים והפרוטוקולים של הפד'. להלן הנושאים העיקריים כפי שבוטאו על ידי נגידת הבנק ג'נט יילן.
האם הפד יכול להעלות ריבית בחודש הבא: "כמו שטענתי בעבר, כל מפגש הוא מפגש בפני עצמו שבו הוועדה יכולה לקבל החלטה לשנות את המדיניות. זה בהחלט כולל גם את הפגישה של חודש אוקטובר."
מה יגרום לפד' להעלות ריבית באוקטובר: "כדי שאני אהיה ברורה, ההחלטה שלנו לגבי הריבית לא תלויה בשחרור נתונים מסוג מסוים או על תנועות היומיות בשווקים פיננסיים. במקום זאת, ההחלטה תהיה תלויה במגוון רחב של אינדיקטורים כלכליים ופיננסיים."
למה האינפלציה בארה"ב לא עומדת ביעדיה (2% בשנה): "התחזקות הדולר מוזילה את היבוא ומחירי האנרגיה זולים גורמים לירידה במחירים. אלו מחזיקים את האינפלציה ואינפלצית הליבה מתחת ליעד. אנו מצפים שהתופעות הלוו זמניות וכשהן יחלפו גם האינפלציה תגיע ליעדה. כך שתופעת הירידה במחירים אמורה להיות דבר קטן ובינתיים שוק העבודה המשיך להשתפר".
מדוע השווקים תנודתיים: "אני חושבת שהתפתחויות שראינו בשווקים הפיננסיים באוגוסט משקפות חששות שיש לגבי ביצועי הכלכלה הסינית ואולי בשל השוני בגישה לחולשה הזו. בנוסף הנפט ושוק הסחורות ממשיכות לסבול מירידות מחירים ומשפיעים על כלכלות המתעוררות שחלקן תלויות בסחורות כייצוא.
בנוסף בנק אגוד בסקירתו השבועית על החלטת הריבית בארה"ב אמש טוען כי: "מרבית נתוני המאקרו שהתווספו השבוע היו מתחת לצפי מה שככל הנראה הקשה על החלטתה של ילן לגבי העלאת הריבית בנוסף לחולשתה של כלכלת סין והשווקים המתעוררים. לאור אי העלאת הריבית, צפויה אי הוודאות בשווקים להימשך ולהתגבר בטווח הקצר.
על רקע עליות השערים השבוע והתנודתיות הצפויה עקב השארת הריבית בארה"ב על כנה, אנו ממליצים ללקוחות סולידיים לממש רווחים ולהפחית מעט חשיפתם לאפיק המנייתי, כך שבתיק המייצג ההמלצה על הרכיב המנייתי מופחתת מ-22% ל-20%. בתיק הספקולטיבי אנו מותירים את המלצתנו על כנה -36%.
בניגוד לארה"ב שצפויה להעלות את הריבית בחודשים הקרובים, אין אנו רואים מצב דומה בארץ כל עוד סביבת האינפלציה האפסית תישמר. להיפך, האופציות של הורדת ריבית ו/או הרחבה מונטרית עומדות על הפרק. אם כי העלאת ריבית בזמן הקרוב בארה"ב כנראה שתשפיע בטווח הארוך יותר גם על קצב העלאת הריבית בארץ."
בנוגע לשוק המט"ח אומרים באגוד כי "בשבוע האחרון נחלש הדולר מול המטבעות העיקריים בעולם וזאת תוך המתנה להודעת הריבית בארה"ב. מול השקל נחלש הדולר בכ-אחוז ונסחר כעת סביב שער של 3.87 שקל לדולר. החלשות זו נובעת כאמור בשל להיחלשות הדולר מול מטבעות מרכזיים בעולם. נקודת תמיכה הינה 3.84 שקל לדולר ונקודת התנגדות עומדת על 3.97 שקל לדולר. האירו התחזק השבוע מול הדולר בכ- 0.9% כאשר ברקע הולכות וגוברות ההערכות כי תוכנית החילוץ השלישית ליוון תכלול בתוכה מחיקת חובות. נקודות תמיכה קרובה הינה 1.0834 דולר לאירו ונקודת התנגדות עומדת על 1.1369 דולר לאירו. "
- 2.בייז...הכתב הנחמד 18/09/2015 13:32הגב לתגובה זואם לא עולה הריבית אז לא טוב ..ואם עולה אז קטסטרופה ..ואם לא עלתה אז מדוע ? ומה אמרה ילן ובאיזה ? טון . ומתי תעלה ? ועוד..ועוד... תפסיקו לקשקש ובמקום הכתב הנחמד שלכם שמתיימר בצורה לא הכי אובייקטיבית לתת פרשנות שטחית ורדודה . תביאו מומחים וכלכלנית ידועים .
- 1.בר 18/09/2015 10:54הגב לתגובה זובעצם ההחלטה של מעצבי הכלכלה בעולם לאפשר למנהלי קרנות הפנסיה בעולם וגם ביבי בישראל לאפשר להם להשקיע את כספי הפנסיות בשוקי המניות בעולם איבדו המנהיגים הכלכלים בעולם את יכולתם להשפיע או לשנות מדיניות כלכלית מאחר שהכוח עבר לידים של מנהלי קרנות הפנסיה וגנט אינה יכולה להעלות את הריבית שיכולה לגרום לירידות שערים במניות שיביאו להפסדים גדולים לחוסכים ואז יאשימו אותה בהפסדים ולא את מנהלי הקרנות החזירים שרצו לגזור קופונים גדולים ולכן ילן היום היא שבויה שלהם ולא יכולה לעשות מאומה היא נטולת כוח וכל ההצגה שהיא יכולה להעלות ריבית מיותרת