הדולר היציג נפל ב-0.8%: "כל עוד נותר מעל 3.73 יש סיכוי להתחזקות"
הדולר האמריקני חוזר להיחלש היום (ב'), ביום המסחר הראשון לשבוע זה בשוק המט"ח, ומאבד גובה מול השקל במקביל לנסיגה מול האירו והלירה שטרלינג ברקע לתחזיות קרן המטבע הבינלאומית ולעליות בבורסות מסביב לעולם.
מדדי המניות באירופה נסחרים כעת בעליות שערים נאות וגם החוזים העתידיים על מדדי ניו-יורק מאותתים על פתיחה חיובית של קרוב ל-1%. מאז שעות הבוקר נסחרים המדדים באירופה במגמה חיובית כאשר נתון התפוקה התעשייתית בגרמניה שפורסם לפני זמן קצר הביא להתחזקות בעליות. התפוקדה התעשייתית בגרמניה זינקה בספטמבר ב-2.7% לעומת אוגוסט וזאת בעוד תחזיות האנליסטים עמדו על עלייה של 1% בלבד.
מחברת איזי-פורקס נמסר כי העליות החדות באחד העם יחד עם החוזקה שהפגינה הבורסה האמריקאית למרות נתוני התעסוקה המאכזבים שלחו את הסוחרים לקנות שוב את המטבע המקומי. מבחינה טכנית הדולר נמצא בטווח מחירים הנחשבים למחירי תמיכה לטווח הקצר וכל עוד הוא יישאר מעל ל-3.7300 יש עדיין סיכוי להתחזקות לעבר 3.8200 שקלים.
הדולר היציג נקבע לפני זמן קצר בירידה של 0.8% לרמה של 3.741 שקלים והאירו נחלש ב-0.1% לרמה של 5.61 שקלים. בעולם מתחזק האירו ב-0.77% לרמה של 1.50 דולרים.
הדולר נחלש מול 13 מתוך 16 המטבעות המובילים בעולם אחרי שקבוצת 20 המדינות המתועשות הסכימו לשמור על תוכניות התמריצים ולא להגיב להיחלשותו השנה של הדולר. כמו כן, כלכלנים מעריכים שדו"ח שיפורסם באירופה יצביע על המשך התאוששות הכלכלה דבר אשר יביא להגדלת הביקושים לנכסים מניבים ובמקביל להיחלשות נוספת בדולר.
בסוף השבוע האחרון, שרי האוצר של מדינות ה-G20 הסכימו כי יש להמשיך להעניק סיוע ממשלתי - עד להתאוששות מלאה. בכנס שנערך בסוף השבוע בסנט אנדרוז בסקוטלנד, אמר שר האוצר האמריקני, טימותי גייטנר, כי "תהליך הצמיחה החל", אבל הזהיר כי הפסקת הסיוע הממשלתי כעת עלולה לפגוע בכלכלה.
אליסטר דרלינג, שר האוצר הבריטי, המארח את פגישת שרי האוצר של מדינות ה-G20, אמר במסיבת עיתונאים בסיום הכינוס שעמיתיו החליטו לא להפסיק את תוכניות התמריצים במדינות שלהם.
הצהרת קרן המטבע הבינלאומית (IMF) כי הדולר משמש כמטבע העיקרי למימון עסקאות 'קארי טרייד' ברחבי העולם גם לא תורמת למסחר בשטר האמריקני. "יש סממנים שהדולר האמריקני משמש כיום כמטבע המימון ל'קארי טרייד'", אמרה קרן המטבע בדו"ח שפורסם ביום שבת. "יכול להיות שהשימוש הזה תורם ללחץ כלפי מעלה על האירו ועל מטבעות נוספים של כלכלות מתפתחות".
באסטרטגית 'קארי טרייד' הסוחר לוקח הלוואה במטבע בעל ריבית נמוכה ומשקיע את הכספים הנובעים ממנה בנכסים המניבים תשואה גבוהה יותר, המצוטטים במטבעות אחרים. בעבר עיקר המסחר היה מבוסס ריביות, כלומר לקיחת הלוואה בריבית נמוכה והשקעתה במדינה אחרת תמורת ריבית גבוהה יותר, אך כיום האסטרטגיה נפוצה גם בהשקעה בנכסים האחרים מלבד ריביות.