הדולר סגר בירידה חדה: "ההמלצות של ברקליס והערפל סביב בנק ישראל משפיע"
יום שלילי נוסף עבר על הדולר האמריקני שהמשיך להיחלש כנגד רוב יריביו ובייחוד מול השקל הישראלי, זאת ברקע לספקולציות שהמיתון העולמי מתמתן וכי בנק ישראל לא יצליח להתמודד עם הלחץ הגלובלי על הדולר שנובע מגידול בתאבון המשקיעים לנכסים מסוכנים יותר.
במסחר הבינלאומי מתחזק האירו בשיעור של 0.14% מול הדולר לרמה של 1.4083 דולרים. כמו כן עושה הלירה שטרלינג העולה בכ-0.66% לשער של 1.641דולרים. מטבעות הקשורות לסחורות מטפסות בהמשך לעלייה החדה בסחורות, הנמצאות בשיא של שבעה חודשים.
הדולר היציג נקבע בירידה של 1.34% לרמה של 3.914 שקלים ואילו האירו התחזק בכ-0.14% לרמה של 5.514 שקלים. הסוחרים מאמינים, כי מאמצי בנק ישראל והעומד בראשו, הפרופסור סטנלי פישר, לחזק את הדולר, יכשלו מול המגמה העולמית.
מחברת איזי-פורקס נמסר היום כי "חולשתו הגלובלית של השטר הירוק לא פסחה אמש גם על השקל המקומי. יממה לאחר שהצמד שב להיסחר סביב רמות של 4 שקלים השקל צבר כוח והשער היציג ננעל אמש על רמה של 3.9670".
נזכיר, כי אתמול חזרה ברקליס על המלצה למכירתו של הדולר אל מול השקל." נראה כי המלצה זו בתוספת אי הבהירות מפני מהלכיו של בנק ישראל בנוגע להמשך מדיניות רכישות המט"ח שלו מספקים סיבה מספקת למרבית הסוחרים למכור את המטבע האמריקני ולהעדיף על פניו את השקל המקומי", הוסיפו באיזי-פורקס.
כאשר האופטימיות לגבי הכלכלה העולמית מתחזקת אנשים מרגישים יותר נוח למשוך כספים שהם שמרו לימים קשים יותר ולהשקיע אותם בנכסים בעלי סיכון. המגמה הינה הפוכה ממה שהתרחש במחצית השנייה של שנה שעברה, כאשר הדולר התחזק ברחבי העולם, בעוד שוקי המניות קרסו.
מספר נתוני מאקרו חשובים פורסמו הבוקר ביבשת אסיה המשיכו לחזק את האופטימיות כי הכלכלה הגלובלית מתאוששת או בדרכה להתאושש. בסין, מדד המחירים לצרכן ירד ב-1.4% בהשוואה לשנה שעברה, בעוד מדד המחירים ליצרן באותו החודש נפל ב-7.2%. הנתונים מחזקים את אפשרויות הממשלה לשמור על ריביות נמוכות ולהגדיל את ההוצאה בעוד המחירים יורדים.
באוסטרליה פורסם הבוקר מדד סנטימנט הצרכנים של ווסטפק ומכון מלבורן. המדד הצביע על עלייה של 12.7% ביוני מחודש מאי לרמה של 100.1 נקודות. מדובר בפעם הראשונה שהמדד חצה את רף ה-100 נקודות מאז ינואר 2008, דבר המשקף כי האופטימיות גוברת על הפסימיות.
עם זאת, ביפן, המדד המוביל להשקעות החברות הציג ירידה חדה מהצפוי, בעוד מדד המחירים הסיטונאים הצביע על נפילה-גדולה-מהצפוי, והצביע על כך שהלחץ על הכלכלה השנייה בגודלה בעולם נותר בעינו. ההזמנות המכונות החדשות נפלו בשיעור מותאם עונתית של 5.4% באפריל בהשוואה למארס. בדיווח נפרד, הודיע הבנק המרכזי של יפן, כי מדד המחירים ליצרן ירד ב-5.4% במאי, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. הירידה הייתה החדה ביותר ב-22 שנה וגדולה מצפי האנליסטים לנסיגה של 5.1% במחירים.