BYD פלאג אין (יצרן)BYD פלאג אין (יצרן)

מהפכה בשוק הרכב האירופי: BYD עקפה את טסלה לראשונה

BYD הסינית עוקפת את טסלה לראשונה בשוק האירופי עם זינוק של 169% במכירות מול צניחה של 49% למותג האמריקני. החברה משיקה את הדולפין סרף במחיר של פחות מ-23,000 יורו כדי להעמיק את חדירתה לשוק ולהתחרות עם רנו וסיטרואן על פלח הרכבים החשמליים הנגישים

אדיר בן עמי | (2)


חברת BYD הסינית הצליחה למכור יותר רכבים חשמליים מטסלה האמריקנית Tesla 1.89%  לראשונה מאז כניסתה לשוק האירופי. מדובר בנקודת מפנה בתחום הרכבים החשמליים שנשלט במשך שנים על ידי החברה של אילון מאסק. נתונים מחברת המחקר Jato Dynamics חושפים ש-BYD רשמה 7,231 רכבים חשמליים חדשים באפריל, עלייה מרשימה של 169% בהשוואה לאותו חודש אשתקד. הישג זה הכניס את המותג הסיני לעשירייה הראשונה בדירוג מכירות הרכבים החשמליים באירופה, כאשר טסלה איבדה את המקום הראשון עם ירידה של 49% ברישומים.


החשיבות של ההישג הזה גדולה הרבה מעבר למספרים הגולמיים של מכירות חודש אחד. האנליסטים רואים בכך אות לשינוי פרדיגמה מהותי בשוק הרכב האירופי. פליפה מונוז מחברת Jato Dynamics הדגיש כי "למרות שההבדל במכירות החודשיות בין שתי החברות עשוי להיראות קטן, ההשלכות הן עצומות". מדובר בנקודת מפנה עבור השוק האירופי, במיוחד כאשר לוקחים בחשבון שטסלה שלטה בשוק הרכבים החשמליים באירופה במשך שנים רבות. המונופול של המותג האמריקני לא הצליח עד כה להחזיק מעמד מול הכניסה של יצרנים סיניים המציעים טכנולוגיות מתקדמות במחירים אטרקטיביים יותר.


הצלחת BYD מדגישה גם את החולשה היחסית של טסלה בשוק האירופי. בעוד שהשוק הכללי של רכבים חשמליים באירופה המשיך לצמוח בקצב של 28% ברישומים חדשים, טסלה לא הצליחה להנות מהצמיחה ובמקום זאת חוותה ירידה משמעותית במכירות.


לעומת זאת, יצרניות רכב אירופיות מסורתיות הוכיחו יכולת הסתגלות מרשימה לטרנד החשמלי. פולקסווגן, שמחזיקה כעת בתואר המותג המוביל ברכבים חשמליים באירופה, הגדילה את מכירותיה ב-61% באפריל לעומת אותו חודש אשתקד. חברת הבת שלה, שקודה, הצליחה אף יותר ושילשה את רישומי הרכבים החשמליים שלה.


רכבים היברידיים

כאשר כוללים גם רכבים היברידיים נטענים, הפער בין BYD לטסלה הופך להיות עוד יותר דרמטי. מכירות BYD הכוללות זינקו ב-359% באפריל בהשוואה לשנה שעברה.


האסטרטגיה של יצרניות הרכב הסיניות באירופה עברה שינוי מהותי בשנה האחרונה. בתחילה התמקדו החברות בעיקר במכירת רכבים חשמליים לחלוטין, בהתאמה ליעדים של האיחוד האירופי להפחתת פליטות והעברת התעשייה הרחק ממנועי בעירה פנימית.


השינוי האסטרטגי התרחש לאחר שהאיחוד האירופי הטיל מכסים גבוהים יותר על רכבים חשמליים מתוצרת סין בשנה שעברה. ההחלטה הגיעה לאחר שנקבע כי סובסידיות נדיבות מבייג'ינג יצרו יתרון לא הוגן לחברות הסיניות. כתגובה, BYD ויצרניות סיניות אחרות החלו למכור מספרים משמעותיים של רכבים היברידיים נטענים באירופה.

קיראו עוד ב"גלובל"


מריה גרציה דאווינו, מנהלת אזור של BYD, הסבירה את האסטרטגיה החדשה באירוע תעשייתי בשטוטגרט בחודש שעבר. לדבריה, "בעתיד הקרוב יהיו לנו שני עמודי תווך", כאשר "אחד מהם הוא חשמלי". מדובר בגישה פרגמטית המאפשרת לחברה להתמודד עם מגבלות הרגולציה תוך שמירה על קצב הצמיחה.


דגם זול חדש

חברת BYD מתכוננת לחזק עוד יותר את מעמדה בשוק האירופי עם השקת דגם חדש - הדולפין סרף. מדובר ברכב האצ'בק חשמלי מלא שיימכר במחיר של פחות מ-23,000 יורו (באיזור ה-90 אלף שקל לא כולל מיסים וכדומה), מה שהופך אותו לאטרקטיבי במיוחד עבור הצרכנים האירופיים המחפשים חלופה זולה יותר לרכבים חשמליים יוקרתיים.


הדולפין סרף הוא גרסה מותאמת ומעט מוארכת של דגם הסיגל של החברה. הרכב מציע תכונות פרמיום כמו מסך מגע מסתובב, כניסה ללא מפתח ובקרת שיוט מתקדמת. הגרסה הסטנדרטית עם טווח של 220 קילומטרים תימכר בגרמניה במחיר של 19,990 יורו עד סוף יוני, ו-22,990 יורו לאחר מכן.


הדגם החדש יתחרה עם רכבים מבוססים כמו ה-R5 של רנו וה-ë-C3 של סיטרואן מקבוצת סטלנטיס. התחרות הזו צפויה להוביל להורדת מחירים נוספת בשוק ולהאצת אימוץ הרכבים החשמליים בקרב הצרכנים האירופיים. עם כניסתם של דגמים סיניים במחירים תחרותיים, שוק הרכבים החשמליים באירופה עומד בפני תקופה של שינויים מהותיים ותחרות גוברת.


למרות הכשלונות האחרונים של טסלה, אל לנו לזלזל בחברה שהופכת לאט לאט יותר לחברת טכנולוגיה מאשר חברת רכבים רגילה. סביר להניח, שאם ומאסק יצליח להכניס לחיינו את הרכבים האוטונומיים לחלוטין, מדובר יהיה במהלך שיכול לטרוף את הקלפים. 

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    אנונימי 22/05/2025 22:10
    הגב לתגובה זו
    חוויית משתמש זה משהו שהסיניים לאט לאט משתפרים בו
  • 1.
    אנונימי 22/05/2025 21:08
    הגב לתגובה זו
    סין זה בייששש