
סקוט בסנט על השווקים: "אין סיבה לדאגה; התנודתיות צפויה להירגע"
שר האוצר האמריקאי שהיה במשך עשורים מנהל קרנות גידור בוול סטריט מספק עצות למשקיעים, "הייתי אומר לבסנט המשקיע להסתכל על התמונה הרחבה - לא רק מכסים, אלא גם הפחתת מס ודה-רגולציה. תנסה להבין מה קורה. יש כאן אירועים שייצבו וישפרו את השווקים"
סקוט בסנט, שר האוצר של ארצות הברית התייחס אתמול בראיונות בתקשורת האמריקאית למצב בשווקים הפיננסיים, על רקע מלחמת הסחר. בסנט דחה את הטענה שמדינות זרות, עם רמז לסין, מוכרות אגרות חוב ממשלתיות כדי לייצר משבר - "אני לא חושב מכירות כאלו. ראינו שלוש מכרזים גדולים בשבוע שעבר של הנפקות אג"ח לטווח ארוך – 10 ו-30 שנה, ומשקיעים זרים התמודדו והביקושים היו גדולים".
הוא תיאר את התנודות בשוק האג"ח כ"זעזוע זמני" בשווקים, והשווה אותם למשברים קודמים שחווה בקריירה שלו. "אני חושב שזה אחד מאותם זעזועים מדי פעם שמגיעים לשווקים. הרבה אנשים היו ממונפים מדי, אולי יצאו מעבר ליכולות שלהם, ואז בשילוב עם מכירות של כסף אמיתי, אתה מכירות של הגופים האלו ויש תנועות חדות" אמר והוסיף כי אין עדויות לכך שמדינות זרות מוכרות אג"ח אמריקניות.
הדולר והשווקים: "אין סיבה לדאגה"
בסנט התייחס גם לירידה של כ-3% בשער הדולר האמריקני, שהתרחשה במקביל לעלייה בתשואות האג"ח. הוא דחה את הפרשנות שמשקיעים נוטשים נכסים אמריקניים, ואמר: "למדתי לא להסתכל על מה שקורה בשבוע אחד." הוא הזכיר את כהונתו של טראמפ הראשונה כדוגמה לתנודות דומות: "אם תסתכלו על הקדנציה הראשונה של הנשיא טראמפ, אני לא זוכר את המספר המדויק, אבל ב-2017 הדולר ירד ב-7, 8 או 9%, ואז אחרי חוק המס הוא המריא והמשיך לעלות לאורך שארית הקדנציה".
הוא הביע ביטחון במעמד הדולר כמטבע הרזרבה העולמי, וציין כי "אנחנו עדיין מחזיקים במטבע הרזרבה העולמי, ויש לנו מדיניות של דולר חזק." לדבריו, תנודות בשער הדולר הן טבעיות ואינן מעידות על חולשה מבנית. בסנט גם הרגיע לגבי יציבות השווקים בכלל, ואמר כי הוא לא חש דאגה לגבי אובדן מעמדם של אגרות החוב האמריקניות כנכסי מקלט בטוח.
- בסנט תוקף את קרן המטבע: "שכחתם את התפקיד שלכם"
- שר האוצר האמריקאי: "מכסי הסחר בין ארה"ב וסין אינם בני קיימא, צפויה רגיעה בקרוב"
תנודתיות בשוק המניות: "ה-VIX כנראה הגיע לשיא"
בסנט התייחס גם לתנודתיות בשוק המניות, שנמדדת בין היתר על ידי מדד ה-VIX, המכונה "מדד הפחד". הוא הביע אופטימיות זהירה לגבי הירגעות התנודתיות, ואמר: "אם אנחנו מודדים אי-ודאות לפי ה-VIX, אני לא רוצה לעשות תחזיות שוק, אבל אני חושב שה-VIX זינק וכנראה הגיע לשיא." הוא העריך כי השווקים מתחילים לעכל את מדיניות המכסים של הממשל, וכי התנודתיות עשויה להתמתן ככל שהמשא ומתן עם שותפות הסחר יתקדם.
הוא קרא למשקיעים להישאר רגועים ולהסתכל על התמונה הרחבה, ולא להתמקד רק במכסים. "המסר שלי, כמו שהיה ב-2 באפריל, הוא להישאר רגועים," אמר, והוסיף כי הממשל עובד על "תהליך חזק ומסודר" במשא ומתן הסחר, שצפוי להפחית את אי-הוודאות. בסנט ציין כי מדיניות הממשל כוללת שלושה מרכיבים – מכסים, הפחתות מס ודה-רגולציה – שפועלים יחד כ"שרפרף בעל שלוש רגליים". לדבריו, "כולם מתמקדים עכשיו ברגל אחת, המכסים, אבל הפחתות המס מתקדמות מהר ממה שציפיתי, והדה-רגולציה תתחיל להשפיע בסתיו. זה יהיה כוח משמעותי."
תגובה לאי-הוודאות בשווקים
בסנט התייחס גם לדיווחים בתקשורת שייחסו לו השפעה מכוונת על התשואות. אחרי הכל כשבסנט אומר משהו זה משפיע על השווקים. הוא טען כצפוי שזה לא נכון ואמר שהתנועה בשווקים היא לעיתים תוצאה של דינמיקות מסחר ולא של שינויים מהותיים. הוא גם ניסה להרגיע לגבי התגובות של בכירים בשוק, כמו מנכ"ל גולדמן סאקס דיוויד סולומון ומנכ"ל ג'יי.פי. מורגן ג'יימי דיימון, שהביעו חששות מאי-הוודאות סביב המכסים. בסנט התייחס לעברו כמשקיע והמליץ למשקיעים: "הייתי אומר לבסנט המשקיע מהעבר, לחשוב על כל המדיניות – לא רק מכסים, אלא גם מס ודה-רגולציה. תנסה להבין מה קורה. יש כאן אירועים כמו הפחתות מס שיצבו וישפרו את השווקים".
- החוזים העתידיים יורדים עד 0.3% - מה צפוי בוול סטריט?
- "פלנטיר בדרך לשבור שיא חדש"; ומה חושבים רוב האנליסטים?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
יחסי האוצר-פדרל ריזרב
בסנט חשף כי הוא נפגש מדי שבוע עם יו"ר הפדרל ריזרב, ג'ירום פאוול, וכי הצוותים שלהם נמצאים בקשר מתמיד. לטענתו "לא נרשמה דאגה מיוחדת מצד יו"ר הפד לגבי מה שראינו בשוק האג"ח." הוא ציין כי הפד ממשיך לפעול כרגיל, כפי שמשתקף בהצהרות של בכירים כמו מושל הבנק הפדרלי של בוסטון, סוזן קולינס, ומושל אחר, כריסטופר וולר. בסנט הוסיף כי האוצר מחזיק ב"ארגז כלים גדול" להתמודדות עם תנודות בשווקים, כולל אפשרות להגדיל רכישות חוזרות של אג"ח, אך הדגיש כי "אנחנו רחוקים מאוד ממצב כזה כרגע."
- 3.JPM ירדה אתמול כשהמתחרות עלו תנודתיות ואי וודאות תביא לקריסה פתאומית. (ל"ת)גיימי דיימון מממש 15/04/2025 11:50הגב לתגובה זו
- 2.עם טראמפ להירגע (ל"ת)אנונימי 15/04/2025 09:25הגב לתגובה זו
- 1.כמו חסרי עמוד השדרה של ביבי יוצאים ללקק לאדונם (ל"ת)אנונימי 15/04/2025 09:09הגב לתגובה זו