עם או בלי גביע: 900 מ' ש' מחזור בענף הגלידות ב-04'
סך המכירות בענף הגלידות הסתכם בשנת 2004 בכ-900 מיליון שקל, כך עולה מסקירת שוק של קבוצת BDI על ענף הגלידות בישראל. מדובר בגידול של כ-7% בהשוואה ל-2003, אז הסתכמו המכירות בענף בכ-840 מיליון שקל. בשנת 2003 שמר הענף על יציבות בהשוואה ל-2002. כלכלני BDI מיחסים יציבות זו, בין היתר, למיתון הכלכלי ולמצב הביטחוני באותן שנים.
ממחקר BDI עולה, כי 45% מהנמכרות בישראל, נמכרות בקיוסקים, "פיצוציות" וגלידריות (שוק האימפולס). 30% מהגלידות נמכרות במרכולים וברשתות השיווק לצריכה ביתית (השוק הביתי), וכ-17% מהגלידות נמכרות בבתי קפה, מסעדות ובתי מלון (השוק המוסדי).
למרות שבענף הגלידות בישראל חמישה שחקנים עיקריים ומספר רב של גלידריות, גלידות שטראוס ונגה גלידות, מרכזות את רוב הפעילות בענף, כך עולה ממחקר BDI. כלכלני BDI בדקו ומצאו, כי חברת גלידות שטראוס (בבעלות שטראוס-עלית ויוניליוור) נחשבת לשחקן הגדול ביותר בענף ומחזיקה בנתח כספי של למעלה מ-49% מסך הגלידות הנמכרות בארץ, בכל הקטגוריות - צריכה ביתית, שוק האימפולס, ובשוק מוסדי. נגה שותפות מוגבלת (בבעלות אסם-נסטלה), ניצבת במקום השני עם נתח כספי של 40%-36%. יתר השחקנים נאלצים להתחלק ב-11%-7% הנותרים.
עוד מציינים כלכלני BDI, כי הענף עבר שינויים רבים בעשורים האחרונים. עד תחילת שנות ה-90 פעלו בענף עשרות שחקנים, שחלקם יצאו מהענף וחלקם מוזגו לחברות גדולות יותר. טנא נגה, סנוקרסט, וויטמן, הם רק חלק מהשמות, המוכרים בודאי לרובנו מהעבר.
ממחקר קבוצת BDI עולה, כי צריכת הגלידה השנתית הממוצעת לאדם בארץ, נמוכה, בהשוואה למדינות אחרות בעולם. בעוד שהישראלי צורך בממוצע כ-8-6 ליטר גלידה בשנה, האירופאי צורך כ-17-13 ליטר (שיעור הגבוה בלמעלה מ-50%), והאמריקאי צורך כ-24-20 ליטר בממוצע בשנה (למעלה מ- 65%). בכל מקרה, אומרים בחברה, נראה כי לישראלים יש דרכים אחרות להתקרר...
גלידות מופחתות שומן, דלות כולסטרול, או כאלה העשויות מיוגורט או פולי סויה, שכיחות כיום יותר מתמיד בהתאם לעלייה כללית במודעות לתזונה נכונה ולבריאות בארץ. כלכלני BDI מציינים, כי קטגורית "גלידות בריאות", היא המושקעת ביותר מבחינת פיתוח מוצרים וכי המכירות של שתי החברות המובילות בענף, גדלו בשנתיים האחרונות גידול ניכר, וזאת למרות המיתון הכלכלי והיציבות שנרשמה בענף בתקופת המיתון. גידול זה,מעריכים ב BDI, בא על חשבונן של הגלידות עשירות הטעם והשומן. בכל זאת, מציינים כלכלני הקבוצה, החברות בענף משקיעות לקראת הקיץ בהשקת מוצרים חדשים ובהרחבה של מוצרים ותיקים, גם כאלה שאינם מקטגוריה זו של מוצרי בריאות.