האירו מוסיף להחלש וכעת ב-0.47% סביב 5.5238 שקל
הדולר נסחר בשעה זו של הבוקר בהתחזקות קלה בלבד של 0.06% סובב סביב שער של 4.3808 שקל, לא הרחק משערו היציג כפי שנקבע ביום שישי - 4.378 שקל, לאחר שהתחזק ב0.4%. האירו נחלש הבוקר ב-0.47% נוספים, סובב סביב 5.5238 שקל, לאחר שביום שישי איבד שערו היציג 1.22% ונקבע בגובה 5.55 שקל.
מחדר העסקאות של הבנק הבינ"ל נמסר, כי המסחר שקט ביותר הבוקר, נטול כל תנודתיות או עסקאות מיוחדות. המטבע האמריקני, הם מציינים, פתח ברמות של יום שישי והסוחרים בחדר העסקאות ממתינים לתגובת השוק לגבי התחזקות הדולר בעולם אל מול העיקריים ובעיקר אל מול האירו, הליש"ט והיין לרמות גבוהות "שלא ראינו כבר הרבה זמן".
טכנית, מעדכנים אותנו בבינ"ל, רמת תמיכה קרובה לדולר מצויה בגובה 4.35 שקל ורמת התנגדות קרובה שוכנת ב-4.39 שקל, כשאם תפרץ ימשיך הדולר לכיוון 4.41 שקל.
העולם בעיניים של פינוטק
אביעד קוטלר יודע לספר, כי הבוקר ממשיך הדולר להתחזק אל מול המטבעות העיקריים בעולם. בעקבות המומנטום שצבר בשבוע שעבר, הדולר המשיך לרשום שיאים חדשים על אף פרסום של סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן בירידה ל-85.3, מתחת לצפי ל-88, ביום שישי.
היום, צפוי לפרסום נתון חשוב עבור כלכלת ארה"ב, זרימת ההון, אשר אומד את יכולתה של ארה"ב לגייס כספים מחו"ל לצורך השקעה. היה ויתפרסם נתון טוב היום, מעל 68-70 מיליארד דולר, משקיעים בשוק המט"ח עשויים לקנות דולרים בעקבות העובדה שהנתון יעיד באופן ברור לכול שארה"ב מצליחה לממן את גירעון המסחר הבינלאומי.
נראה לאנליסטים כי הדולר עשוי להמשיך את התחזקותו בעקבות שינוי בתפיסת המצב הכלכלי של ארה"ב. אנליסטים סבורים שמשקיעים כבר מאמינים כי הגירעונות של ארה"ב ניתנים לטיפול ומימון ולכן, ככל שהריבית עולה, הדולר הופך למטבע אטרקטיבי יותר. יתרה מכך, העובדה שארה"ב מייצרת אינפלציה בשיעור גבוה גורמת למשקיעים לקנות דולרים על בסיס האפשרות שה-FED, הבנק המרכזי של ארה"ב, יעלה את שיעור הריבית בקצב אגרסיבי יותר (0.5%) ולא במדרגות של 0.25%. ההצדקה של העלאה של 0.5% נובעת מהתרחבות בשוק העבודה ויכולתה של ארה "ב לממן את בעיותיה בעת שסקטור הקמעונאי ממשיך לדחוף את הכלכלה קדימה. כלכלנים עדיין בספק בהקשר להעלאה של 0.5% ונראה כי ה-FED אכן ימשיך בהעלאות של 0.25% בלבד וזאת על אף האינפלציה ההולכת ועולה.
במהלך הלילה המשיך האירו להחלש במסחר לרמות שפל של 1.2584 דולר, בעוד מכירות של קרנות זרות (OFFSHORE) הביאו לפקיעתן של אופציות רבות סביב ה-1.2600. סוחרים רבים לטווח הארוך נראו ממתינים לקניות באיזור ה-1.2500. פגישתם של שרי הכספים האירופאים לא הביאה חדשות מרעישות, אולם רמת צמיחת התוצר הנמוכה בגוש האירופאי ממשיכה להוות מכשול להתחזקות האירו בשווקים.
בשבוע הקרוב לא צפויים נתונים משמעותיים באירופה, מעבר לפרסום מדדי המחירים לצרכן, ולכן סביר להניח שהשוק ימשיך להתרכז בנתונים האמריקאיים בשביל לקבוע את כיוונו של האירו/דולר. כעת נסחר האירו אל מול הדולר סביב 1.2608.
ובמזרח. ביפן פורסמו הלילה נתונים אשר הראו על גידול של כ-0.5% בעודף בחשבון השוטף. במקביל הראו הנתונים על גידול משמעותי בקניות של אגרות חוב זרות ביפן, כאשר נקנו באפריל אג"ח בשווי של 4 טריליון יין (37.25 מיליארד דולר). נתונים אלו אכזבו מעט את המשקיעים ויצרו לחץ נוסף על היין בכיוון מטה. יצואנים יפנים רבים נראים מוכרים את היין לכיוון ה-108.00, בעודם מצטרפים לגופים מוסדיים רבים המחזיקים אג"חים אמריקאיים. כעת נסחר היין אל מול הדולר סביב 107.63, בעוד אל מול האירו נסחר היין סביב 135.74.