20 חברות ביוטק ישראליות יוצאות לרואד שואו בארה"ב
באצצע אפריל יצאו 20 משלחות של חברות ישראליות מתחום מדעי החיים, הפארמה הביוטכנולוגיה והציוד הרפואי ל-ROAD SHOW בארבע ערים בארה"ב. המסע הוא יוזמה של הנציגות הכלכלית של משרד התמ"ת בניו יורק, בשיתוף ארגון מתימו"פ וקרן בירד.
מדובר בסדרת מפגשים מתכונת דומה ב-4 מדינות במזרח ארה"ב: מרילנד, ניו ג'רזי, מסצ'וסטס וניו יורק. המשלחות יתקיימו סמינרים בהם ירצו מדענים ותעשיינים ישראלים לאורחים האמריקאים, ומפגשים אישיים בין מדענים ואנשי תעשייה ישראלים לעמיתיהם האמריקאים, ועם מנהלי קרנות הון ובנקים המעוניינים לבדוק אפשרויות השקעה בחברות הישראליות ובשת"פ עסקי איתן.
משרד התמ"ת מסר היום, כי לאירועים נרשמו חברות אמריקניות בולטות מתחומי מדעי החיים, נציגי מוסדות מחקר מובילים מארה"ב, בנקים להשקעות וקרנות הון סיכון, שחלקן פרס את חסותו על האירועים.
אנשי המשלחת הכלכלית בניו יורק הצליחו לראשונה לגייס את בורסת המניות "אמריקן סטוק אקסצ'ינג'" למעורבת בארגון ובחסות לאירועים ובגיוס פעיל של משתתפים מקומיים. לאירוע נרתמו הפעם נותני חסות מכובדים כמו משרד עורכי הדין הגדול בראון-רייזמן, חברת רואי החשבון הענקית פרייס ווטרהאוס קופר, כמו גם הממשלים של מדינות ניו ג'רזי ומרילנד, והנהגת הקהילה היהודית בבוסטון.
לדברי ערן דורון, סגן הציר הכלכלי בניו יורק, תחום מדעי החיים, הוא אחד המעניינים ובעלי צפי לגידול מתמשך במהלך העשור הקרוב. להבדיל מתחומי האלקטרוניקה והמחשבים בהם נמשך הזמן מהגיית הרעיון ועד למוצר בר מכירה מספר מועט של שנים, הרי שבפיתוחים בתחום מדעי החיים נמשך התהליך לעיתים 10 שנים ויותר, ולכן קשה יותר לגייס אליו משקיעים, ומרבית הפיתוחים בעולם בתחומי הפארמה נעשים על ידי או במימון חברות הענק לתרופות.
עוד ציין דורון, כי מדינת ישראל נחשבת לאחת המובילות בענפי הביוטכנולוגיה והציוד הרפואי, ומספר מוצרים שפותחו בארץ כבר הכניסו לכיסי המפתחים והחברות המייצרות אותם ממון רב. דורון הוסיף שמניסיונו במשלחות קודמות שאורגנו על ידי המשלחת הכלכלית בארה"ב, מסע בסגנון ה-ROAD SHOW מאפשר לחברות הישראליות נגישות לחצר האחורית של התעשייה האמריקאית, וקשר ישיר לחברות אמריקאיות בינוניות וקטנות, שעשויות לשמש שותפות מצוינות להתפתחותן של החברות הישראליות ולהקל את חדירתן לשוק האמריקאי והבין-לאומי. רונית קן, מנהלת המינהל לסחר חוץ בתמ"ת מסרה, כי ענף הביוטכנוטלוגיה הגיע בשנת 2004 להיקף מכירות של למעלה מ-2 מיליארד דולר.
קן ציינה, כי היתרון הישראלי מול מדינות אחרות בתחום המחקר והפיתוח של מדעי החיים נובע בעיקר מהקירבה הרבה, ולעיתים זהות האנשים העובדים ומנהלים את תעשיות מדעי החיים ואנשי המדע באוניברסיטאות ובמכוני המחקר, ומהסיוע הנרחב לו זוכים המפתחים ממענקים והלוואות של ממשלת ישראל, ע"י המדען הראשי, כבר בשלבים המוקדמים של תחילת המחקר, הלוואות נוחות והקלות במיסוי למקימי מפעלים, וקרנות שווק לחו"ל העומדות לרשות הייצרנים.
רונית קן, ציינה כי היא מקווה שבמהלך המסע בעומק השטח של התעשייה האמריקאית , תיווצרנה היכרויות חדשות בין אנשי התעשייה האמריקאים והישראלים, שיובילו לשיתופי פעולה בתחומי פיתוח של מוצרים חדשים, ייצור משותף, וסיוע של הגופים האמריקאים לשווק המוצרים הישראלים בצפון אמריקה.