גידול ריאלי של 6% במחזורי הקנייה של ישראכרט בינואר

הגידול במחזורי הקניות בחודש ינואר ניכר במרבית הענפים, למעט בענפי מכירה והשכרת רכב ובענף הביטוח. שיעור הגידול המרשים ביותר (74%) נרשם בפאבים ובמיוחד ב...באר שבע
שרון שפורר |

מנכ"ל תשלובת ישראכרט, חיים קרופסקי דיווח היום (ב'), כי "בהתאם לציפיות, חל גידול ריאלי של 6% (7% נומינלי) במחזורי הקנייה בינואר 2005 לעומת החודש המקביל אשתקד". קרופסקי הוסיף עוד, כי הגידול במחזורי הקניות בחודש ינואר ניכר במרבית הענפים, למעט בענפי מכירה והשכרת רכב, בהם נרשם קיטון של 2% וענף הביטוח בו נרשם קיטון של 6%.

אחד הנתונים המפתיעים, מסרה ישראכרט, כי העלייה המשמעותית ביותר להוצאות בפאבים מבין עשרת הערים הגדולות לא היתה בתל אביב, גם לא בירושלים ולא בראשון לציון. היו אלו תושבי באר שבע, בירת הנגב, שקנו החודש בפאבים פי 4 בהשוואה לינואר 2004.

עוד עולה מנתוני חברת האשראי, כי הישראלים (לפחות לקוחותיה) אוכלים יותר בחוץ. זאת, שכן חל גידול של 19% בהוצאות עבור מסעדות, בתי קפה פאבים ומזון מהיר. ישראכרט דיווחה גם על עלייה של 32% בהוצאות עבור נעליים. ובענף כלי הרכב: קונים יותר - משלמים פחות. על אף עלייה במספר העסקאות, חלה ירידה של 2% בהוצאות עבור רכישת והשכרת רכבים.

בחודש החולף גדל גם מחזור הקניות בכרטיסי תשלובת ישראכרט בענף המסעדות ובתי הקפה ב-2% לעומת דצמבר 2004. זאת לאחר שיעורי גידול גבוהים בחודש דצמבר (16%) ובשנת 2004 כולה (15%). הגידול במחזורי הענף בחודש ינואר נובע הן מעלייה של 18% במספר העסקאות והן מעלייה של 1% בסכום העיסקה. ענף המסעדות ובתי הקפה כולל בתוכו גם פאבים ומזון מהיר.

סכום העיסקה הגבוה ביותר נרשם כמובן במסעדות והוא עומד על 125 שקל. בפאבים נרשמו סכומי העיסקה הממוצעת הנמוכים ביותר - 90 שקל בלבד.

סכום העיסקה הממוצעת של לקוחות בגילאי 36-55 גבוה ב-14% מהסכום הממוצע בענף, לעומת סכום העיסקה של לקוחות התשלובת עד גיל 20, הנמוך בכ-50% מהממוצע.

שיעור הגידול המרשים ביותר נרשם החודש בפאבים עם עלייה של 74% לעומת ינואר אשתקד, עליה הנובעת בעיקרה מהתפתחות הענף שהביאה לפתיחת בתי עסק חדשים. בבתי הקפה נרשם גידול של 35% ובמסעדות - גידול של 16%. שיעור הגידול הנמוך ביותר בענף נרשם החודש במזון המהיר - עלייה של 15% בהוצאות בכרטיסי תשלובת ישראכרט, בהשוואה לינואר 2004.

הגברים משלמים במסעדות - בעיקר בסוף השבוע, כך מראים נתוני התשלובת. 57% מהעסקאות בענף המסעדות ובתי הקפה נעשות על ידי גברים וסכום העסקה הממוצע שלהם אף גבוה מזה של הנשים ב-30%. בפאבים מבצעים הגברים 71% מהעסקאות ובמסעדות - 63%. במזון המהיר ובבתי הקפה כמות העסקאות דומה ביחס בין גברים לנשים.

נתון נוסף מצביע על כך, שבעוד היקף העסקאות בימים א'-ד' הוא קבוע בשיעור של כ-11%-12%, הרי שהחל מיום חמישי נרשמת מגמת עלייה הממשיכה אל תוך סוף השבוע: היקף עסקאות של 14% ביום חמישי ושל כ-20% בימים ששי ושבת בהם נרשמת גם עלייה מהותית בסל הקניות. סל הקניות בסוף השבוע גבוה ביחס לימי החול בכ-35% ביום שישי ובכ-45% בשבת.

לעומת הנתונים של ענף המסעדות ובתי הקפה, הרי שבענף המכולות והסופרמרקטים, נרשם גידול צנוע של 1% בלבד החודש בהשוואה לינואר 2004. הגידול נבע מעלייה של 6% במספר העסקאות במקביל לירידה של 5% בסכום העסקה.

ממצאים מעניינים נוספים: בענף הצעצועים נרשם גידול של 18% לעומת ינואר 2004. הגידול נובע מעלייה של 20% במספר העסקאות במקביל לירידה של 1% בסכום העיסקה. ענף הביטוח הוא בין הענפים הבודדים בהם נרשם החודש קיטון בהשוואה לחודש ינואר 2004. הקיטון הוא בשיעור של 6% ונובע בעיקר מירידה של 15% בסכום העיסקה במקביל לעלייה של 11% במספר העסקאות. בישראכרט מציינים, כי הקיטון בסכומי העסקאות בענף נובע ככל הנראה מירידת סכום העיסקה בענפי ביטוח החובה והביטוח האלמנטרי.

ולבסוף ולא כל כך במפתיע. בענף התיירות, מספרים בישראכרט, נוסעים יותר לחו"ל ומטיילים יותר בארץ. בחודש ינואר גדל מחזור התיירות היוצאת בכ-7%, ומחזור התיירות הנכנסת בכ-13%.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה