מיטב על הבנקים: "לאומי פועלים ומזרחי אטרקטיביים; דיסקונט והבינלאומי פחות"

מצד אחד סבורים במיטב כי "מערכת הבנקאות המקומית רוויה". למרות זאת קיים עוד אפסייד: "נוצרו פערים יחסית נאים בין מחירי היעד לבין מחירי מניות הבנקים"
לירוי פרי | (3)

בבית ההשקעות 'מיטב' מנסים לספק תשובות לאלו שסקרנים להבין לאן מועדות פניו של הסקטור הפיננסי בישראל. מצד אחד המשקיעים רואים את השווקים המתעוררים, בהם מניות הפיננסים צוברות תאוצה אך האטו לאחרונה. לעומת זאת, הבנקים בארה"ב עדיין סוחבים על גבם את משקעי המשבר האחרון ומתאוששים בקצב איטי. אז איפה אנחנו?

השיפור המהיר בכלכלות השווקים המתעוררים המשיך אל תוך 2010 יחד עם סביבה מוניטארית מרחיבה. לכן סבורים במיטב כי מניות הבנקים בשווקים אלו (הקו הלבן) התחזקו באופן מרשים. בחודשים האחרונים מגמה זו התהפכה על רקע חששות של אינפלציה גוברת בשווקים המתעוררים ועליית ריבית וריסון מוניטרי. מאז נובמבר ניכר ביצוע חסר משמעותי לעומת הבנקים האמריקאים.

בדיוק באותו זמן מניות הבנקים בארה"ב (הקו הירוק) התחילו להתאושש כשהפד התחיל עם ההרחבה המוניטארית הנוספת והתחילו לפרסם נתונים חיובים לגבי הכלכלה, אשר הפריכו את החששות ממיתון כפול ששררו בשוק באמצע 2010.

לדברי טרנס קלינגמן, אנליסט בכיר במחלקת מחקר sell side במיטב, הבנקים הישראלים, כרגיל, נמצאים איפשהו באמצע (הקו האדום בגרף). בשונה מהשווקים המתעוררים מערכת הבנקאות המקומית רוויה והמשקיעים לא רואים נגד עיניהם חלום גדול של צמיחה באמצעות העמקת החדירה של מוצרים פיננסים בסיסים לשוק.

(מקור: בלומברג)

"לכן, העליות במדד הבנקים המקומיים לא היו יכולות להשתוות למדד הבנקים בשווקים המתעוררים. מאידך, בדומה לשווקים המתעוררים ישראל חזרה לפסי צמיחה מהירים ולכן מניות הבנקים המקומיים תיפקדו יחסית טוב לעומת מניות הבנקים בארה"ב באמצע 2010, כשהחשש של מיתון כפול באמריקה היה בעיצומו", אומר קלינגמן.

לקראת סוף 2010 וטרם אירועי מצרים, הבנקים הישראלים התנהגו בצורה טובה מזו של השווקים המתעוררים בגלל שבעיות האינפלציה בארץ אינן חריפות. עקב כך מעריך קליגמן כי "בהשוואה לשווקים המתעוררים יש פחות חשש מעליות ריבית חדות ומהירות שיכולות לגרום להאטה של ממש בכלכלה."

לסיכום במיטב נוטים לייחס את הירידות האחרונות לאירועים גיאו-פוליטיים באזור. מנהלי התיקים והמוסדיים מנסים להקטין את הבטא של פורטפוליו המניות ולכן מכרו מניות פיננסים.

בעקבות ירידות אלו נוצרו פערים יחסית נאים בין מחירי היעד לבין מחירי מניות הבנקים. לאומי, פועלים ומזרחי נראים אטרקטיביים ואין צורך כרגע לתור אחרי בנקים זולים יותר עם רמת רווחיות נמוכה כגון דיסקונט ובינלאומי.

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    לקנות את דיסקונט תעלה הרבה יותר משאר הבנקים (ל"ת)
    מירי 08/02/2011 15:38
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    פועלים 08/02/2011 15:07
    הגב לתגובה זו
    לא נותנים דיבידנד אבל מחלקים אופציות לעובדים. כל עובדת קבועה גם אם אין לה השכלה כלכלית אלה שהיא בגלל הותק מקבלת משכרת עתק ולא מועילה כלום במקום להתיעל ולפטר עובדים בלי השכלה אז הם נותנים להם בונוסים ולנו לא נשאר כסף לדיבידנד. לא אקנה מניית פועלים בשום אופן
  • 1.
    פועלים צפויה לעלות (ל"ת)
    אחד העם 08/02/2011 14:54
    הגב לתגובה זו