אוריאל לין: "אנו שוקלים שהמגזר העסקי ימשיך לפעול לפי שעון קיץ"
בעוד שבישיבת הממשלה נשמעו הבוקר קולות המחפשים פשרה בעניין המעבר הקרוב לשעון חורף, באיגוד לשכות המסחר בוחנים מהלך לפיו המגזר העסקי לא יבצע את המעבר לשעון חורף, זאת לאור בקשות שקיבלו מעסקים.
לפי חישוב שערך אגף כלכלה ומסים באיגוד לשכות המסחר, המעבר לשעון הקיץ חסך למשק כ-90 מיליון שקל כתוצאה מחיסכון בעליות ייצור חשמל, עלייה בפריון העבודה במשק וגידול במכירות. להערכת האיגוד, התעלמות מהמעבר לשעון חורף עד לתחילת חודש נובמבר צפויה לחסוך כ-10 מיליון שקלים נוספים.
מלבד החיסכון הכספי, באיגוד מציינים כי "שעון הקיץ נתפס על ידי מרבית האוכלוסייה כמדד לשיפור איכות החיים, בעיקר באמצעות הארכת שעות הפנאי ונוחות גדולה יותר של קנייה בשעות אור".
מבירור שערך Bizportal עולה כי האפשרות שהמגזר העסקי ימשיך להנהיג את שעון הקיץ עד לתחילת חודש נובמבר עלתה בעקבות שיחות רבות שקיבלה מזכירות האיגוד מעסקים רבים. עם זאת, מלבד המחשבה העקרונית, באיגוד עדיין לא חשבו בפועל כיצד זה יקרה וכיצד ימנעו אי-הבנות בעקבות הנהגת שני שעונים במקביל.
"פנו אלי מספר אנשי עסקים שהביעו התמרמרות שמאלצים אותם בעיצומו של הקיץ לעבור לשעון חורף", הסביר לין את היוזמה בשיחה עם Bizportal. לדבריו, בימים הקרובים האיגוד יבחן את יחסי הגומלין, בין השאר בין המגזר העסקי למערכת החינוך, כך שלא יווצר פער זמנים בלתי אפשרי לגישור בעקבות ההחלטה. "אנחנו ערים לקשיים שקיימים. יתכן ונלך על בסיס התנדבותי, שכל עסק יחליט איזה שעון להנהיג בהתאם לצוות העובדים שלו ולפי החיסכון הכלכלי".
מוקדם יותר היום יו"ר ש"ס