הדולר האמריקני ממשיך לצנוח; נסחר ברמה של 3.9744 ש'
השטר הירוק ממשיך לאבד מערכו אל מול השקל הישראלי, פתח בירידה של 0.44% לרמה של 3.9744 שקל. האירו משיל קלות ונסחר בירידה של 0.05% לרמה של 5.7335 שקל.
מחדר המסחר של פינוטק נמסר, כי הידרדרותו של הדולר בעולם מפילה את השטר הירוק גם אל מול השקל. בפינוטק מציינים, כי נגיד הבנק המרכזי, סטנלי פישר צפוי להותיר את הריבית על כנה, זאת בשל חוסנו של השטר הישראלי .
בארה"ב צפויה הורדת ריבית נוספת כאשר כעת שיעור הריבית הינו 4.75% ואילו בישראל 4.00% ,פער הריביות עתיד להצטמצם לטובתו של השקל ובכך מעניק לו רוח גבית לשבועות הבאים.
הדולר עושה דרכו אל כיוון רמת תחתית של 3.92 שקלים, רמה שנרשמה באמצע חודש מאי האחרון. כבר מתחילים להגיש את הלחץ שנוצר בקרב ענף הייצור עקב חולשתו של הדולר, זאת על רקע ירידה של 1.4 מיליארד דולר בייצוא. לחץ הייצואנים על מקבלי ההחלטות גדל ובכוונתם להביא לבלימת התחזקותו של השקל אך בטווח הקצר לא בטוח שיצליחו בכך.
האנליסטים בפינוטק מדגישים, כי המפולת סביב השטר הירוק נמשכת. לחץ מכירות מאסיבי של הדולר דוחק אותו לרמות שפל חדשות אל מול האירו וכן כנגד סל המטבעות. הידרדרותו של הדולר מגיעה על רקע דריכות בקרב המשקיעים לקראת חיתוך נוסף של רבע אחוז בריבית ה-FED ביום רביעי הקרוב. כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 1.4420 אל מול האירו, סביב הרמות של 114.15 אל מול היין וסביב הרמות של 2.0555 אל מול הסטרלינג.
עפ"י הערכות האנליסטים קיצוץ הריבית בארה"ב יגיע כבר השבוע אך ישנו סיכוי להורדה נוספת עד לסוף השנה ולכן ההשפעה השלילית על השטר הירוק היא כפולה. אין ספק שמתחילים להבחין בזליגתו של משבר האשראי לשוק הנדל"ן והוא מעיק באופן משמעותי על הצמיחה, במצב זה לא יהיה מנוס מהורדת ריבית לטובת האצת קצב כניסתן של השקעות נוספות והגדלת הנזילות הפיננסית.
בקנדה רושם המטבע המקומי מהלכי התחזקות נוספים וממריא לשיא של 33 שנים אל מול הדולר האמריקאי. מחירי הנפט רושמים שיאים ודוחפים את הדולר הקנדי. מגמת הירידה של הצמד דולר/קנדי נמשכת וללא ספק עדיין לא נאמרה המילה האחרונה. כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 0.9590 אל מול הדולר הקנדי.
היום היומן הכלכלי דליל באירועים ועשוי להתאפיין במסחר טכני עם צפיה לאירועים כלכליים חשובים נוספים המתפרסמים במהלך השבוע בארה"ב ובינהם ריבית,תוצר לרבעון 3 ,נתוני אבטלה ומשרות חדשות.
זהב: המתכת היקרה ממריאה לשיא של 28 שנים כשהשבוע נפתח עם עליות של יותר מ1.0% על רקע חולשתו של הדולר. מחירו של הזהב קרוב מאוד לרמה של 800 דולר כשכעת חוזה עתידי נסחר סביב הרמות של 797.50 דולר לאונקיה. העליות במחירי הנפט וקריסתו של הדולר דוחפים את הזהב לרמות גבוהות, הערכותיהם של הספקולנטים הן כי הזהב ימשיך במסע התחזקותו לכיון רמה של 850 דולר לאונקיה בתוך חודשים ספורים בלבד.
נפט: מחירו של הנפט שובר שיאים ופותח את השבוע בעליות נוספות, כעת נסחר חוזה עתידי על הנפט סביב רמה של 93.10 דולר לחבית. המתח הפוליטי סביב טורקיה-צפון עירק מחזקים את החששות ממלחמה במזה"ת, סיבה זו מביאה את סוחרי הנפט למהר ולהצטייד במלאי הדרוש כתוצאה מחששות לאי אספקה סדירה. נוסיף לכך את חולשתו של הדולר והמסקנה המתבקשת היא גל עליות נוסף שעשוי לסחוף את הנפט אל למעלה מ-100 דולר לאונקיה.