פועלים: להתמקד במניות בעלות מדיניות דיבידנד ברורה

ביחידת המחקר של הבנק מציינים כי במהלך השבוע הקרוב תושפע הבורסה מפרסום דוחותיהן הכספיים של החברה, ממליצים להשקיע בסקטורים דפינסיביים ולהקפיד על פיזור ההשקעות
שי יוכט |

יחידת המחקר של בנק הפועלים מסכמת בסקירתה השבועית את הגורמים והאירועים המרכזיים אשר השפיעו על שוקי ההון בארץ ובעולם וכמו כן מציינים את האירועים אשר צפויים להפיע על המסחר בשבוע הקרוב.

כלכלני בנק הפועלים מתחילים את סקירתם בכך שהם מציינים, כי חזרתה של התנודתיות העזה, המאפיינת את שוק ההון האמריקאי, לאחר רצף נכבד של ימי עליות ותיקונים, השיבה את התנודתיות לכלל שוקי ההון בעולם, ובהם גם שוק ההון המקומי. בפועלים מוסיפים, כי השפעתו הרבה של השוק האמריקאי על השוק המקומי באה לידי ביטוי גם השבוע, ובבנק סבורים כי רמת התנודתיות בשוק המניות בתל אביב תמשיך להיות גבוהה גם בטווח הקרוב, כשאת המגמה הכללית יקבעו הנתונים הכלכליים, שיפורסמו בארה"ב.

אינדיקטורים חיוביים על מצב המשק

כלכלני פועלים מדגישים, כי במהלך השבוע פורסמו מספר נתונים חשובים, המצביעים על המשך המגמה החיובית בכלכלה המקומית. המדד המשולב למצב המשק של בנק ישראל עלה בחודש ספטמבר בשיעור של 0.3% לאחר עליה של 0.6% ו-0.3% בחודשים יולי ואוגוסט, בהתאמה. שיעור עליית המדד המשולב מצביע על המשך ההתרחבות בפעילות הכלכלית המקומית, אם כי בקצב מתון מזה של המחצית הראשונה של השנה. פרסומי הלמ"ס השבוע מחזקים אף הם הערכה זו: שיעור האבטלה נותר יציב (7.8%), מכירות רשתות השיווק ברבעון השלישי צמחו בשיעור של כ-7% (במונחים שנתיים) והצביעו על המשך גידול בצריכה הפרטית, והייצור התעשייתי בחודשים יוני- אוגוסט גדל בשיעור של 3.8% (נתוני מגמה). עונת הדוחות בפתח- בסימן צמיחה ואינפלציה

כלכלני יחידת המחקר בפועלים מוסיפים, כי במהלך השבוע הבא תחלנה החברות הציבוריות לפרסם את דוחותיהן לרבעון השלישי. הצפי הוא, כי דוחות החברות יצביעו על מגמה מעורבת על רקע המשך הצמיחה במהלך הרבעון. מנגד, הוצאות המימון צפויות להכביד על חלק מהחברות, בעיקר חברות תעשייתיות וחברות הנדל"ן, לאור עלייה בשיעור של 1.3% במדד המחירים לצרכן ו-2.5% במדד הידוע ברבעון. בפועלים מציינים, כי מרבית ההערכות הן כי שיעורי עליית המדד ברבעון הינם חריגים וכי מדדי החודשים הקרובים יהיו נמוכים ואף שליליים, כך שהשפעת המדד לא צפויה לחזור ברבעונים הבאים. בבנק מוסיפים, כי ביום שני יפרסם הנגיד את החלטתו לגבי הרבית, שצפויה, על פי מרבית ההערכות, להשאר ללא שינוי לאור מדד ספטמבר שירד ב-0.5%.

מבט לעתיד

ביחידת המחקר של הבנק מסכמים, כי חזרתה של התנודתיות העזה, המאפיינת את שוק ההון האמריקאי, לאחר רצף נכבד של ימי עליות ותיקונים, השיבה את התנודתיות לכלל שוקי ההון בעולם, ובהם גם שוק ההון המקומי. השפעתו הרבה של השוק האמריקאי על השוק המקומי הודגמה גם השבוע, ואנו סבורים כי רמת התנודתיות בשוק המניות בתל אביב תמשיך להיות גבוהה גם בטווח הקרוב, כשאת המגמה הכללית יקבעו הנתונים הכלכליים, שיפורסמו בארה"ב.

כלכלני הפועלים מדגישים, כי לזכות שוק המניות המקומי עומדים אינדיקטורים, המלמדים כי הוא נמצא במקום נח יחסית. ביניהם: רמות המכפילים סבירות, צפי לדוחות כספיים מעורבים עם נטייה חיובית (למרות הצפי לגידול בהוצאות המימון של חלק מהחברות הרבעון) וצפי להמשך צמיחה בכלכלה המקומית.

מנגד, מוסיפים בבנק, קיים עדיין הסיכון העיקרי והוא החשש מפני האטה כלכלית גלובלית (כתוצאה ממשבר אשראי גלובלי). איומים נוספים שעלולים להעיב על שוק המניות המקומי הינם: מחיר הנפט, זעזועים גיאופוליטיים במזרח התיכון והתפוצצות ה"בועה הסינית".

על מנת להתאים את תיק ההשקעות לסיכונים ולסיכויים אלה, ממליצים בפועלים, על התמקדות במניות גדולות, במניות בעלות מדיניות דיבידנד ברורה, בסקטורים דפנסיביים, תוך הקפדה על פיזור גיאוגרפי וסקטוריאלי בהתאם להקצאת הנכסים המומלצת בסקירת שוקי חו"ל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה