הדולר נסחר מתחת לרמת ה-4 שקלים; משיל 0.22%

בבנק לאומי מעריכים כי חוסנו הפיננסי של השוק המקומי, חשיפתו הנמוכה יחסית להשפעות הישירות של משבר ה-Subprime וכן הצפי להמשך הצטמצמות פער הריביות בין השוק המקומי לזה האמריקני, עשויים להמשיך ולתמוך במטבע המקומי
שי יוכט |

המטבע הישראלי רושם היום עוצמה אל מול השטר הירוק, הדולר פתח את יום המסחר בירידה של 0.22% לרמה של 3.997 שקל, האירו נסחר בירידה מינורית של 0.07% לרמה של 5.7381 שקל

האנליסטים בבנק לאומי מציינים, כי השבוע נחלש מעט הדולר מול השקל, בדומה למגמה שנרשמה בעולם. ביום שני הקרוב יודיע בנק ישראל על גובה הריבית המוניטרית לחודש נובמבר וההערכה היא כי לא יחול בה שינוי, כך שלא צפויה השפעה על כוחו של השקל מכיוון זה.

בלאומי מוסיפים, השבוע חלו על הדולר בעולם שתי השפעות מנוגדות: מחד, נתוני התעסוקה והנדל"ן החלשים בארה"ב הפכו את הפחתת הריבית האמריקאית בסוף החודש לכמעט וודאית, מה שהשפיע בכיוון החלשות הדולר. מאידך, נתונים אלו בדיוק הביאו להתרופפות בטחון המשקיעים בעולם, דבר שגרר התבצרות בנכסים בטוחים יותר ובראשם ה- Bonds האמריקאיות, מה שהשפיע בכיוון התחזקותו של הדולר. בסיכומו של דבר קיזזו שתי השפעות אלו אחת את השנייה והדולר נותר השבוע כמעט ללא שינוי.

כמו כן, מציינים בלאומי, הלמ"ס פרסמה השבוע את נתוני סחר החוץ ל-9 החודשים הראשונים של השנה מהם עולה כי בתקופה זו הסתכם הגירעון המסחרי (למעט יהלומים) מול ארצות האיחוד האירופי ב- 3.0 מליארד דולר (בדומה לתקופה המקבילה אשתקד), מול ארצות אסיה ב- 3.2 מליארד דולר (2.1 מליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד) ומול יתר ארצות העולם ב- 4.0 מליארד דולר (4.2 מליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד). לעומת זאת מול ארה"ב נרשם עודף מסחרי (למעט יהלומים) של 2.0 מליארד דולר (3.2 מליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד), מה שתומך בשקל מול הדולר.

עוד פרסמה הלמ"ס השבוע, מוסיפים בלאומי, כי מספר הלינות הכולל במלונות תיירות עלה ב- 9 החודשים הראשונים של השנה בכ-4% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד (תקופה שכללה כזכור את מלחמת לבנון השנייה), מה שצפוי להביא את מס' הלינות הכולל ב- 2007 לרמות שיא. לעלייה זו תרמה בעיקר עלייה של כ- 14% במספר לינות התיירים (בעוד שמספר לינות הישראלים דווקא קטן בכ- 2%) בתקופה האמורה. נציין כי שיא זה משקף גם רמות שיא ביצוא שירותי תיירות מישראל, מה שנתן תמיכה, אם כי לא מהותית, למטבע המקומי.

מבט לעתיד

להערכת בנק לאומי, חוסנו הפיננסי של השוק המקומי וחשיפתו הנמוכה יחסית (בהשוואה לארה"ב ולגוש האירו) להשפעות הישירות של משבר ה-Subprime וכן הצפי להמשך הצטמצמות פער הריביות בין השוק המקומי לזה האמריקאי, עשויים להמשיך ולתמוך במטבע המקומי.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה