שיא באפריל בהיקף הנכסים של הציבור - 2 טריליון ש'

מדובר בזינוק של כ-15% בהיקף תיק הנכסים שבידי הציבור ביחס לאפריל אשתקד, אז הסתכמו הנכסים בכ-1.74 טריליון שקל
עפרה ברון |

הוכחה נוספת לצמיחה המואצת של המשק בשנה האחרונה מגיעה מכיוון מחלקת המחקר של בנק ישראל שפרסם היום (ד') נתונים בנוגע להתפתחות תיק הנכסים הכספיים שבידי הציבור משנת 2003 ועד אפריל 2007.

מהנתונים עולה כי בחודש אפריל שנת 2007 נשבר שיא של כל הזמנים בהיקף הנכסים הכספיים שהחזיק הציבור בישראל שהסתכם בכ-2 טריליון שקל, בהשוואה ל-1.74 טריליון שקל בחודש המקביל אשתקד, גידול של כ-15%.

התפלגות הרכב תיק הנכסים באפריל 2007 היה: אפיקים צמודי מדד - 29.3%, אפיקים שיקליים לא צמודים - 28%, מניות בארץ - 24.7%, צמודי מט"ח - 14.5% ומניות בשוקי חו"ל 3.6%.

על פי ההערכות, מדובר בממוצע בכ-285 אלף שקל ליחיד ובכ-1.14 מיליון שקל למשפחה. בעשירון העליון מסתכם תיק הנכסים הכספיים אף ביותר מ-1.1 מיליון שקל ליחיד ומ-4.5 מיליון שקל למשפחה.

בהתאם לנתונים אודות קצב הגידול המרשים בהיקף הנכסים שבידי הציבור, מפרסם בנק ישראל היום גם מחקר לפיו מאז שנות השישים, התקופה הנוכחית היא הרביעית בה מצוי המשק הישראלי באפיזודה של צמיחה מתמשכת. כך נמצא בעבודתם של ד"ר קרנית פלוג וד"ר מישל סטרבצ'ינסקי, ממחלקת המחקר של בנק ישראל.

משך הצמיחה הנוכחית נמשכת עד כה כארבע שנים, בהשוואה לכחמש וחצי שנים בחלק מהתקופות הקודמות, אשר אורכן היה שונה בין תקופה לתקופה. במחקר נמצא כי אפיזודות הצמיחה המתמשכת מתרחשות עקב מכלול של גורמים היוצרים ביחד כוח המניע את המעבר לתקופת צמיחה מתמשכת.

על פי המחקר, בבדיקה שנועדה לכמת את תרומות המשתנים השונים למעבר מהמיתון של השנים 2001-2002 לתקופת הצמיחה הנוכחית, נמצא כי שני שליש מהמעבר מוסבר על ידי משתנים חיצוניים – בעיקר הגידול בסחר העולמי והשיפור במצב הבטחוני – והשליש הנותר מוסבר על ידי משתני מדיניות – הפחתת שיעורי המס ושיפור המדיניות המאקרו-כלכלית.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה