לין מרחיב הפעילות להקמת גוף שיווק לייצואני שירותים

אגף הכלכלה באיגוד מצא, כי יצוא השירותים מהווה 31% מסך הייצוא הישראלי ולא פחות מ- 14% מהתוצר המקומי הגולמי של ישראל
שי פאוזנר |

אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, ממשיך בפעולותיו להקמתו של מכון מיוחד לקידום יצוא השירותים הישראלי. במכון יהיו שותפים כל נציגי המגזר העסקי העוסקים ביצוא שירותים, נציגי משרד התמ"ת ומכון היצוא.

באיגוד מציעים, כי בהקמת המכון יטלו חלק הארגונים העסקיים והתעשיות הפועלות בתחום, ביניהם: נציגי איגוד לשכות המסחר, לה"ב (לשכת העצמאים), חברות הספנות, חברות הביטוח, ענף הבנקאות והבנקאות הפרטית, חברות הבלדרות עמילות המכס והלוגיסטיקה, חברות המספקות שירותים רפואיים, חברות העוסקות בארגון תערוכות, שירותי תוכנה, שירותי השכלה במוסדות להשכלה גבוהה, מוקדי שירות (CALL CENTERS), שירותים מקצועיים דוגמת עריכת דין, ראיית חשבון, ייעוץ, ועוד.

במסגרת זו פנה לין אל לשר התמ"ת וסגן רוה"מ, אלי ישי: "עלינו להיערך בצורה נאותה יותר מול האתגרים שפוטנציאל הגידול בייצוא השירותים מציב בפני ישראל. הדרך היחידה להיערך ברצינות ובהתאמה לצורכי המשק הישראלי היא בהקמת גוף נפרד שעיקר התמחותו יהיה בייצוא שירותים בלבד".

מהפניה עולה עוד כי "הסיבה המרכזית המחייבת הקמת גוף חדש נעוצה בכך שמכון הייצוא במתכונתו הנוכחית מתמחה בייצוא סחורות בלבד ובזה טמון יתרונו היחסי". לין מוסיף כי הרעיון עלה גם בעקבות הצהרתו בכתובים של יו"ר מכון היצוא, דוד ארצי, לפיה "המכון אינו עוסק בעידוד יצוא שירותים ולכן אין חשיבות ל'גודלו' של מגזר השירותים לגבי פעילות המכון" (מתאריך 20.4.06). להערכת לין, מכון היצוא לא יוכל להתמודד עם משימה זו שכן הוא יתקשה מאוד לעשות שינויים, הן בחשיבה, הן במבנה והן בתפקוד, שיותאמו לצרכים, לאתגרים ולממדים האמיתיים של יצוא השירותים של ישראל.

כזכור, אגף הכלכלה באיגוד מצא, כי יצוא השירותים מהווה 31% מסך הייצוא הישראלי ולא פחות מ- 14% מהתוצר המקומי הגולמי של ישראל. בנוסף, בין השנים 2005-2002 רשם יצוא השירותים הישראלי עליה מצטברת של 41.5%, וזינק מ-11 מיליארד דולר ל- 17.8 מיליארד דולר. זאת ועוד, מכון המחקר השוויצרי IMD דרג בשנת 2006 את ישראל מבחינת יצוא שירותים כאחוז מהתמ"ג במקום ה- 14 , מבין 61 מדינות מובילות בעולם שנבדקו בסקר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה