סקר: רק 3.5% מעוגת הפרסום בישראל מושקע במגזר הרוסי
"אני קורא לכל משרדי הפרסום הגדולים להקים משרדים ייעודיים למגזר הרוסי. לא יכול להיות שהמגזר הוא 20% מהאוכלוסייה בישראל ונתח עוגת הפרסום בו הוא רק 3.5%", כך לדברי מנכ"ל וסטי, דוד מאיר, בכנס "קוויאר בפיתה, שהתקיים בחמישי האחרון ועסק בנושא.
כאמור, מנתונים שפורסמו בכנס ביוזמת המי"ל ובשיתוף פרסום "מגזרים", נמצא, כי רק 3.5% מעוגת הפרסום בישראל מושקעת במגזר הרוסי. בעוד שהיקף תקציב הפרסום במדינת ישראל הוא כ-804 מיליון דולר, רק כ-30 מיליון דולר מופנים למגזר הרוסי.
מאיר הוסיף: "מספר אמצעי המדיה חייבים לגדול. ככל שיהיו יותר אמצעי מדיה במגזר הרוסי, כך יגדל נתח הפרסום".
דורית גולנדר, מנהלת רדיו רק"ע אמרה בכנס: "כשמשרדי הפרסום מחלקים את עוגת הפרסום הם לא תמיד מודעים לכוח הקנייה של המגזר הרוסי. כוח הקנייה של המגזר הרוסי לא נופל מכוח הקנייה של הישראלים, ובמוצרי פרימיום אף עולה על זה של הישראלים. צריך לגרום לחברות הפרסום להבין את כוח הקניה של המגזר הרוסי ואז נתח עוגת הפרסום יעלה משמעותית".
מאז העליה המאסיבית של יהודי ברית המועצות לשעבר בשנת 1990 עברו כ-16 שנים, אבל האוכלוסיה הזאת עדיין נחשבת למגזר מבודל שלא נטמע בחברה הישראלית וחי את התרבות הרוסית בישראל. פרופ' עוז אלמוג מאוניברסיטת חיפה ערך מחקר על המגזר הרוסי בחברה הישראלית והגיע למסקנה, כי תוך דור או שניים תיטמע האוכלוסיה דוברת הרוסית בצורה כמעט מלאה בחברה הישראלית. לדבריו: "החברה הרוסית בערך הבסיסי שלה היא אליטיסטית, הם טוענים שהתרבות הרוסית באה עם הישגים והם יכולים ללמד את הישראלים הלבנטינים. גישה זו דווקא מאפשרת להם להיטמע מהר יותר, כיוון שהם מסתכלים בגובה העיניים לישראלים, שלא כמו העליה מאתיופיה".
בכנס, הציג ליאוניד בלחמן, מנכ"ל ערוץ 9 נתונים לפיהם כ-42% מהאוכלוסייה דוברת הרוסית רואה בערוץ 9 את הערוץ המרכזי לעומת כ-9% מהם שרואים את ערוץ 2 ככזה. לטענתו, מידי יום צופים כ-150,000 צופים בערוץ, מתוכם צופים כ-80% מהאוכלוסייה דוברי הרוסית בישראל.