סולידי: גדי ברקו ממשיך להאמין באג"ח צמודות ארוכות
אנו ממשיכים להעריך, כי אגרות החוב הצמודות במח"מ ארוך, אטרקטיביות עם תשואה ריאלית חסרת סיכון של 3.6% וכי היא עדיפה על האגרות השקליות בשל פרמיית הסיכון הנמוכה. כך אומר היום גדי ברקו – אנליסט דש איפקס.
ברקו ממשיך להעריך, כי עדיף להחזיק אגרות חוב קונצרניות בדירוג גבוה המקנות פערי תשואה של כ- 0.7%. באפיק השקלי לאור התשואה האבסולוטית הנמוכה אנו ממליצים להחזיק בטווח הקצר-בינוני.
מדד המחירים לצרכן הפתיע עם ירידה של 0.7% שהושפע בעיקר מהירידה במחירי האנרגיה ומירידה במחירי הדיור בעקבות השפעת שער החליפין. האינפלציה מתחילת השנה מסתכמת ב-0.1% וכפי שזה נראה, לא תשתנה עד סוף השנה - כששני המדדים שנותרו – נובמבר ודצמבר יקזזו זה את זה.
אין ספק, אומר האנליסט של דש איפקס, כי נגיד בנק ישראל יוריד את הריבית בסוף החודש, במיוחד לאור החמצת יעד האינפלציה, והשאלה היחידה היא בכמה – אנו מעריכים כי מכיוון שעם הורדת הריבית, הריבית בישראל תהייה נמוכה מארה"ב הנגיד יסתפק בהורדה של 0.25%. במישור הפיסקאלי – לא נרשמו השבוע אירועים משמעותיים והשוק ממתין לאישור התקציב בכנסת.
ברקו מציין, כי בארה"ב פורסמו השבוע נתונים שהעידו על האטה: מדד המחירים ליצרן ירד ב-1.6% נמוך מציפיות השוק (שעמדו על ירידה של 0.4%). עם פרסומו הנתון נרשמו עליות שערים בשוק האג"ח. גם מדד המחירים לצרכן בארה"ב הפתיע עם ירידה של 0.5% (מול ציפייה לירידה של 0.3%) כשמדד הליבה עולה ב-0.1%. סימני ההתמתנות בכלכלה האמריקאית ניכרים גם בהצטננות שוק הנדלן עם ירידה של כ-15% בהתחלות הבנייה.
עם זאת פרסום פרוטוקול דיוני הפד בהחלטתו האחרונה להותיר את הריבית על כנה הביא לירידות שערים. באופן כללי נראה כי הבנק המרכזי מודאג יותר מהאינפלציה ובמיוחד מהנתונים החזקים בשוק העבודה עם שיעור אבטלה נמוך ועלייה בשכר ופחות מההאטה במשק.
בסיכום השבוע עלו התשואות בארה"ב ל-4.6% (4.59% בשבוע שעבר) כך שפער התשואות עומד על 1.23% (אג"ח ל 10 שנים) ואנו ממשיכים להחזיק בדעה כי פער התשואות צפוי לעמוד על איזור 1.2%. במיוחד לאור הנתונים הכלכליים החיוביים בישראל.
ביפן הותיר הבנק המרכזי את הריבית ללא שינוי ברמה של 0.25%. הריבית הנמוכה מקשה על הין להתחזק, למרות הצמיחה הגבוהה של 0.5% (ביחס לתחזיות) ברבעון האחרון.
ברקו מזכיר, כי בשבוע האחרון נרשמה מגמה חיובית באפיק השקלי שהתחזקה לאורך המח"מ עם עליות שערים בעיקר בטווח הארוך. בולטת במיוחד העלייה של כ-2% בשחר הארוך ל- 20 שנה (מח"מ 12). המסחר באג"ח זה דליל ונראה כי מעורבים בו גורמים זרים שהביאו את התשואה בו אל מתחת ל- 5.8% בעוד שאג"ח ל- 10 שנים נסחר בתשואה גבוהה יותר. באגרות הצמודות למדד נרשמה מגמה חיובית גם כן, שהתרכזה בעיקר בטווחים הארוכים. בגזרת המט"ח התחזק השבוע הדולר מול השקל (פיחות) בשיעור של 0.4% בעקבות המדד הנמוך והציפייה להפחת ריבית.