Siverge השלימה גיוס סיד של 12 מיליון דולר

בגיוס השתתפו הקרנות: מגנום, אוורגרין וסידר. החברה של יובל ברגר, משה דה-לאון ואודי קרא מפתחת רכיבי תקשורת למתגים ונתבים
שי פאוזנר |

חברת הסטארט-אפ הישראלית, Siverge Networks, המפתחת רכיבי תקשורת ייחודיים המיועדים למערכות תקשורת רחבות סרט, הודיעה היום כי השלימה גיוס הון ראשוני (סיד) בסך של 12 מיליון דולר. מדובר בגיוס בו השתתפו הקרנות מגנום, אוורגרין וסידר.

בשוק אמרו היום, כי זהו אחד הגיוסים המרשימים ביותר מאז תקופת הבועה, עובדה המעידה על האמון הרב של משקיעים בחברה ועל הפוטנציאל העסקי יוצא הדופן הטמון בה.

Siverge Networks הוקמה באוגוסט 2005 על ידי 3 יזמים מנוסים ומוכרים בתעשייה, דוקטור יובל ברגר, לשעבר מנהל גוף טכנולוגי מיוחד במערכת הביטחון, בעל ניסיון רב בניהול פיתוח מולטי-דיסציפלינארי רחב היקף ופרויקטים מערכתיים מורכבים. משה דה לאון, מומחה תקשורת בעל הכרה עולמית, לשעבר ה-CTO וסגן נשיא של חברת המוליכים למחצה האמריקאית Mindspeed, ואודי קרא, מומחה בתחום הסיליקון, לשעבר ממקימי חברת Silicon Value שנמכרה ב-140 מיליון דולר לאורכית ולאחר מכן כיהן כ-CTO של חברת SDS.

Siverge מפתחת רכיבי תקשורת למערכות תקשורת מרכזיות, כמו מתגים ונתבים. מדובר ברכיבים המאפשרים להגיע לביצועים גבוהים מאד ולפשט באופן משמעותי ביותר את הדור הבא של המערכות באופן שלא ניתן להגיע עם הטכנולוגיה הקיימת. הרכיבים הינם בעלי מורכבות גבוהה ואתגר טכנולוגי עצום. הם כוללים עיבוד מקבילי של מספר פרוטוקולים רב ואלפי ערוצי נתונים בו זמנית. כל רכיב של החברה מסוגל להחליף עשרות רכיבים בפתרונות הקיימים כיום.

בעשרת החודשים שחלפו מאז הקמתה היא הצליחה לגייס יותר מ-30 עובדים מהשורה הראשונה בתעשיית ההי-טק. כמו כן, על מנת לעמוד בקצב הגדילה, שכרה אף קומה נוספת בבניין בו היא פועלת באזור התעשייה בהרצלייה פיתוח. תהליך הקמת החברה, אומרים יודעי דבר, מנוהל כהקמת יחידת עילית טכנולוגית על כל המשתמע מכך וכוללים תהליכי סינון קפדניים עם דגשים מיוחדים על מצוינות טכנולוגית ואישיותית. החברה השקיעה ומשקיעה באופן מיוחד על יצירת סביבת עבודה הישגית ותומכת, ביצירת תרבות ארגונית ייחודית ובבניית החברה על יסודות תשתיתיים איתנים מתוך ראיה לטווח רחוק.

ד"ר יובל ברגר, מנכ"ל ויו"ר החברה אומר: "גייסנו כמשקיעים גב כלכלי איתן התומך בנו בהקמת החברה והצעדתה קדימה, ומגבה אותנו בהתמודדות עם אתגר טכנולוגי יוצא דופן תוך ראייה ארוכת טווח. הגב הכלכלי, העוצמה הטכנולוגית המצויה בחברה, והפוטנציאל העסקי של החברה בשוק התקשורת הצומח כיום מהווים חלק מהסיבות שהופכות את החברה לאחת מחברות הסטארט-אפ הבולטות והאטרקטיביות בישראל כיום. באופן מיוחד ראוי לציין את המקבץ יוצא הדופן של האנשים שגייסנו לשורותינו ואת התרבות הארגונית והערכית שאנו מטפחים בחברה אשר יצרה את תחושת גאוות היחידה לה שותפים כל העוסקים במלאכה".

משה דה-לאון, נשיא החברה והמדען ראשי שלה, אומר: "עולם התקשורת ניצב לפני אחד המעברים המאתגרים בתולדותיו– המעבר מרשתות תקשורת הטרוגניות ויקרות המבוססות על טכנולוגית מיתוג ישנות, לרשתות אחידות ופשוטות המבוססות על ETHERNET ומיתוג מנות. הרכיבים שמפתחת החברה הם נדבך חשוב והכרחי במעבר זה מאחר והם מספקים את התשתית הטכנולוגית החסרה שתאפשר את בניית המערכות הדרושות. הרכיבים שמפתחת החברה נחשבים על ידי רבים כבלתי ניתנים למימוש. מה שהפך אותם לאפשריים היא ארכיטקטורה חדשנית ומימוש סיליקון ייחודי שפותחו על יד הנכס העיקרי והאמיתי של החברה: קבוצה נהדרת של מהנדסים מהשורה הראשונה בתעשיית ההי-טק בישראל”.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה