האוצר הסדיר הפיצויים לענפי התיירות והחקלאות
לאחר הסדרת הסכם הפיצויים לעסקים ולעובדים מאזור הצפון, חתם היום האוצר על הסדרי סיוע נפרדים לענפי התיירות והחקלאות, החתימה על ההסדרים נעשתה במהירות האפשרית על מנת לשפר את מצבם של הענפים והם מהווים המשך להסדר שנחתם ביום ה' האחרון. ההחלטה להחיל הסדרים נפרדים נובעת מההכרה בצורכי הענפים השונים ובזמן ההתאוששות שעשוי להיות ממושך מיתר הענפים במשק.
בבניית עקרונות הסדר התיירות נלקחה בחשבון העובדה כי מדובר למעשה בענף המתבסס על עונתיות ומשיג את רווחיו בעיקר בעונת הקיץ, וכן העובדה כי התאוששותו של הענף מהמצב בו הוא נתון עקב הלחימה, ארוכה ואיטית יותר בהשוואה לענפים אחרים במשק.
במסגרת זו, סוכם כי בתי המלון יקבלו 68% מההפרש בין המחזור של חודש זה למחזור מקביל בשנה שעברה. יינתן להם סיוע לתקופה נוספת של חודשיים מסיום האירועים ולצימרים יינתן סיוע לתקופה של שלושה שבועות מסיום האירועים, וזאת מתוך התחשבות במשך זמן התאוששות הענף.
במשרד האוצר ציינו, כי הם רואים בענף התיירות כאחד הענפים הכלכליים החשובים למדינת ישראל ועל כן גילו התחשבות בצרכים המיוחדים של התאחדות המלונות בפרט, וענף התיירות בכלל, הנובעים מהמצב. בהתאם לזאת, נעשה מאמץ מצד רשות המיסים להגיע עם ההתאחדות להסדר שיענה על הבעיות ויקל על הענף באמצעות עקרונות הפשוטים ליישום מבחינה ביורוקרטית.
בענין הסדר החקלאות השר אמר כי החקלאים מהווים נדבך מרכזי בכלכלת הארץ ובצפון בפרט ולכן שאף לסיים את ההסדר עמם במהירות האפשרית. עוד הוסיף השר כי החקלאים שנפגעו עקב מצב הלחימה יפוצו על ימי הקטיף שהפסידו ועל נזקים שנגרמו לתוצרת מן החי.
הפיצוי על אובדן ימי הקטיף יתבסס על עלויות הייצור הנורמטיביות, וינתן בהתאם למספר ימי הקטיף שאבדו עקב הלחימה. הפיצוי בגין נזקים לתוצרת מן החי ינתן בהתאם לנתונים ממוצעים שנאספו בשטח.
הפיצוי ינתן במלואו לחקלאים בקו העימות, הנמצאים בטווח של 9 ק"מ מהגבול. תושבי קו עימות ב', כלומר היישובים הנמצאים דרומית לקו העימות יקבלו 60% מהפיצוי. במידה ויבחרו בכך, וכתחליף לפיצוי הנורמטיבי, יוכלו החקלאים בקו העימות בלבד, לדרוש בדיקה פרטנית של הנזקים על ידי מס רכוש.