מריל לינץ: לבנק הפועלים יש עוד לאן להתרחב
בנק ההשקעות הגדול מריל לינץ' עדכן מוקדם יותר היום את המלצתו למניית בנק הפועלים. לדברי האנליסטים בבית ההשקעות למנייה עוד קיים פוטנציאל upside של כ-15% על מחיר המנייה היום.
הדויוידנד הצפוי בשנת 2006 כתוצאה ממכירת חלק מנכסי הבנק, אומרים האנליסטים, הינו אירוע חד פעמי ואין להשליך ממנו לפעילות השוטפת של הבנק. למרות המכירה המשמעותית, אומרים בבנק ההשקעות, לבנק הפועלים נותר מספיק "בשר על העצמות" על מנת לכפר על הפסד ההכנסות הצפוי כתוצאה ממכירת חלק מהעסקים שפעלו תחתיו. העמלות השונות צריכות לשמור על כ-40% מסך הרווחים של הבנק וכ-33% מהעמלות שנגבו בעבור ניהול נכסים צפויות להשמר בצורות שונות.
בכלליות, אומרים במריל לינץ', סקטור הבנקאות בישראל נראה במצב טוב. יחד עם השווקים המתעוררים האחרים, שוק ההון הישראלי ראה גידול ניכר בנפחי המסחר ונהנה מעליות שערים נאות. המקורות לתקופת השגשוג הגיעו ממשקיעים זרים, מסביבה של שערי ריבית נמוכים ומאווירה של רפורמות יעילות בשווקים הפיננסים. כל הגורמים, אומרים האנליסטים דחפו את משקי הבית בישראל להשקעות בשוק ההון המקומי. כתוצאה מהגידול בהשקעות נהנו הבנקים הישראלים מעליות בהכנסות מפעילות שוטפת. בשנת 2006, אומרים בבית ההשקעות, צפויים הבנקים בישראל להמשיך ולהנות מאותו מומנטום שאפיין אותם במהלך שנת 2005.
בחודש דצמבר בשנת 2005 רכש בנק הפועלים 58% מבנק C-bank בטורקיה. הבנק עצמו יחסית קטן בקנה מידה של אותה מדינה, אומרים האנליסטים, אך הוא מעניק לבנק הפועלים את ההזדמנות להנות מהצמיחה בשוק המתעורר בטורקיה. ההשקעה קטנה מדי על מנת שתהיה לה השפעה על הציפיות לטווח הבינוני, אומרים בבנק ההשקעות אך הרעיון שהנהלת הבנק מעוניינת בהרחבת הפעילות ומחפשת מקורות חדשים להכנסות נתפס ככיוון חיובי מבחינת ההשקפות לטווח הארוך.
הדו"חות הרבעוניים, אומרים בבית ההשקעות, צפויים להיות טובים. האנליסטים בבית ההשקעות צופים רווח של 1.171 מיליארד שקלים. באם לא כוללים את ההכנסות החד פעמיות הבנק צפוי לרשום רווח רבעוני של 661 מיליון שקלים. בבנק ההשקעות מעניקים למנייה המלצת "קנייה" ומחיר יעד של 26.5 שקלים למנייה.