בריינסוויי: תוצאות ביניים חיוביות בניסוי לטיפול ב-ADHD
חברת המכשור הרפואי בריינסוויי הודיעה היום (ג') על תוצאות ביניים שהתקבלו בניסוי במרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה בשיתוף אוניברסיטת בן-גוריון, אשר החוקרים הראשי בו הינם דר' הדר שליו ופרופ' אברהם צנגן. מטרת הניסוי היא לבחון את יעילות מכשיר ה-Deep TMS של החברה תוך שימוש בסליל אלקטרומגנטי ייעודי שפותח במיוחד לטיפול בהפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (ADHD) במבוגרים.
במחקר השתתפו עד כה 28 נבדקים (הניסוי צפוי להקיף 60 נבדקים), שחולקו לשלוש קבוצות - טיפול בגירוי מגנטי עמוק, טיפול בגירוי מגנטי שטחי וטיפול דמה.
הדוח שפורסם הבוקר מתייחס לתוצאות שהתקבלו ב-20 הנבדקים הראשונים אשר סיימו את תקופת הטיפול. בנוסף, 4 נבדקים נמצאים כיום במהלך טיפול ו-4 נוספים פרשו לפני סיום תקופת הטיפולים.
המטופלים הושמו לקבוצות באופן אקראי וכפול סמיות (באופן זה הן המטפל והן המטופל לא ידעו מהי קבוצת ההשתייכות). כל נבדק עבר 15 טיפולים במשך 3 שבועות (5 טיפולים יומיים בכל שבוע) בסליל ייעודי שפיתחה החברה לגירוי עמוק של האונה הקדמית הימנית של המוח, או בסליל סטנדרטי המגרה רק את החלק השטחי של האונה הקדמית הימנית של המוח, או בסליל דמה.
השפעת הטיפול על הנבדקים נבחנה על ידי סולמות דיווח מקובלים, מטלה ממוחשבת להערכה אובייקטיבית של היכולת הקשבית וכן באמצעות מדידה אובייקטיבית של רישום הפעילות החשמלית המוחית (EEG).
פרופסור אברהם (בומי) צנגן, המשמש כיועץ מדעי של החברה ואחד מהחוקרים בניסוי אמר: "המדידות הממוחשבות האובייקטיביות של זמני עצירה וכן המדידות האלקטרו פיזיולוגיות (EEG) לפני, בו זמנית ואחרי גרייה אלקטרו מגנטית במחקר זה מהווים קפיצת מדרגה ביחס למחקרים קודמים שבצענו עד כה".
למסקנת החוקרים הראשיים, תוצאות הביניים של מחקר זה מעידות, כי גירוי מגנטי מוחי עמוק באמצעות סליל ייעודי לטיפול בהפרעות קשב וריכוז, הינו בטוח לשימוש ועשוי לשמש כטיפול יעיל להפרעות קשב וריכוז.