STINGTV YES
צילום: יח"צ
טור

אחרי המכות מהמתחרות, yes מנסה לעצור את הדימום

האם הוזלת המחירים תציל את yes, שהיא ו-HOT מאבדות לקוחות מדי יום לשירותי הטלוויזיה המוזלים, ועד כמה דרמה ותוכן מקוריים יכולים לבלום את העזיבה?
אלכסנדר כץ | (4)

המהלך של yes השבוע הגיע מאוחר, אבל בתקווה מבחינתה שלא מאוחר מדי: ההחלטה להוזיל את מחירי החבילות למחיר אחיד של 199 שקלים בחודש מגיע 3 שנים לאחר תחילתה של מהפכת הטלוויזיה הרב-ערוצית, זו שמאפשרת לנו לצפות בערוצים ישראלים, סרטים, סדרות, ספורט ולייף-סטייל בפחות מ-100 שקלים לחודש.   חברת yes לא סתם יצאה במהלך הזה: מדי רבעון היא מאבדת אלפי בתי אב, שמעדיפים את האלטרנטיבות - סלקום TV, פרטנר TV, או לרכוש ממיר של עידן פלוס כדי לצפות בערוצים הישראלים, ועליהם להוסיף ב-30-40 שקלים בחודש לנטפליקס. רק ברבעון השלישי של 2017 עזבו 6,000 לקוחות את yes. גם במצב אצל המתחרה הוותיקה HOT לא להיט – שם איבדו ברבעון הזה 2,000 לקוחות.

מעבר לדימום ההולך ומתגבר עם נטישת הצופים לטובת שירותים מוזלים, ל-yes יש בעיה נוספת: היא אינה יכולה למכור חבילות טריפל כמו המתחרות שלה, בשל היותה חלק מקבוצת בזק. כך שבעוד ש-HOT סופגת הפסדים אבל יכולה להנות ממכירת תשתית וטלפוניה, בחברת הלוויין רואים מדי רבעון את גרף ההכנסות יורד, את גרף ההפסדים גדל, ובניגוד למתחרות – הרגולציה יושבת על העורף ואינה מאפשר פיתוח אפיקי הכנסה נוספים.

בשנה האחרונה השיקו 2 הדינוזאוריות של עולם הטלוויזיה שירותי טלוויזיה מוזלים על גבי רשת האינטרנט. HOT עם שירות NEXT TV לצעירים, וגם עם שת"פ עם רמי לוי, ו-yes עם STING TV שמאפשר ללקוח להרכיב לעצמו חבילות שידור בסכום מינימום של 29 שקלים. 

שוק הטלוויזיה בישראל בוער כאמור. הוא משחזר את מה שהיה פה לפני קצת יותר מ-6 שנים, במה שכונה בזמנו "מהפכת הסלולר" של שר התקשורת דאז משה כחלון. אותה מהפכה הובילה לירידה במחירי חבילות השיחות ממאות רבות של שקלים מדי חודש, ל-50 שקלים כיום. חברות הסלולר שנפגעו קשות מאותו מהלך, פיטרו עובדים כדי לספוג את הירידה החדה בהכנסות, חיפשו אפיקי הכנסה חדשים, ומצאו: טלוויזיה מוזלת על גבי רשת האינטרנט. 

המהלך הזה של כניסת סלקום ופרטנר לשוק הטלוויזיה, מדגים ירידה חדה בסכום אותו אנחנו מוכנים לשלם כיום עבור שירותי טלוויזיה בסיסיים. למשפחה ממוצעת מדובר בחיסכון של 2,000-3,000 שקלים בשנה, ירידה מ-300-350 שקלים לחבילות נרחבות שכוללות גם ערוצים שמעולם ולעולם לא נצפה בהם (טורקיה, רומניה ועוד), לחבילות צרות יותר אך פרקטיות ב-50-100 שקלים לחודש. 

ב-yes מקווים כי הוזלת המחיר בעשרות שקלים לחודש, תשאיר לקוחות ואולי תצליח גם לגנוב לקוחות משירותי הטלוויזיה המוזלים של המתחרים – שיהיו מוכנים לפתוח את הארנק תמורת חבילה יקרה יותר, אבל כזו שגם מעניקה תוכן ישראלי מקורי, ערוצי סרטים וסדרות עשירים יותר, וחבילות מגוונות יותר. 

האם המהלך הזה יעצור את הדימום? זו בדיוק השאלה שעמה מתמודדים קברניטי החברה.   

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    לברוח 14/01/2018 11:57
    הגב לתגובה זו
    פח זבל של חברות שאוהבות רק כסף של לקוחות אבל לא אוהבים לתת שירותץ
  • 3.
    דניאל 14/01/2018 09:15
    הגב לתגובה זו
    יס החליטו לא לענות ולא לחזור שיחה חוזרת.חושבים שבזה אנשים ישכחו.צריך להתנתק חד צדדית ולתבוע אותם.
  • 2.
    ליאור 14/01/2018 09:11
    הגב לתגובה זו
    מאוד שמח לדעת שיס, ענקית תכני הטלוויזיה, החליטה להוריד מחירים ולהבין את צרכי השוק. אך דבר אחד חשוב להזכיר עוד לפני כן, כבר לפני שלושה חודשים היא הבינה מה השוק רוצה - ולכן הקימה מיזם מבורך בשם סטינג טיוי. בתור לקוח לשעבר של יס וכיום בסטינג טי וי - אני רוצה להגיד שאני מאוד מרוצה מהשירות ומההתנהלות (שלא נדבר על המחיר)... לעוד הורדות מחירים ותכנים טובים!
  • 1.
    דוד מירושלים 13/01/2018 21:40
    הגב לתגובה זו
    ביקשתי הורדת מחיר המנוי מ248שח ל199שח. אמרו שעונים תוך שני ימי מסחר. עברו שלשה ובינתיים לא ענו. אם ימשיכו לא לענות אעבור