
מנותקים: מאות בסכנת פיטורים - יו"ר מעריב מסביר כי מאבטחים הוזמנו בגלל ש"נשברו כמה עציצים בקומת ההנהלה"
ישיבה סוערת בוועדת הכלכלה של הכנסת בסוגיית 'מעריב': יו"ר הוועדה ח"כ כרמל שאמה הכהן (ליכוד) הצהיר בסיום הישיבה כי תוקם ועדת חקירה פרלמנטרית לבדיקת המצב במעריב, אם "לא תהיה מהנמנים תשובה חד משמעית" לגבי החובות לעובדים. בתום הישיבה התבקש מנכ"ל הביטוח הלאומי לבחון אפשרות להענקת מימון לתקופת ביניים, וזאת כדי לאפשר את ייצובו של העיתון.
כאמור, ועדת הכלכלה התכנסה כדי לדון במצבו של מעריב, בחובות לעובדיו, וגם במצב שוק התקשורת בכלל.
מי שהצליחה לעורר זעם בקרב הקהל, רבים מהם עובדי מעריב, הייתה קים שוהם ניר, סמנכ"לית רגולציה בהכשרת היישוב, שכנגד טענותיה כי "ב-18 השנים שהכשרת היישוב לא היו מעולם בעיות בתשלום", הציג יו"ר הוועדה ח"כ כרמל שאמה-הכהן מכתבים ששלחו קרנות פנסיה לעובדים על פיהם לא העביר מעריב את התשלומים שהוא מחויב להם, בתקופת השליטה של הכשרת היישוב.
ח"כ שאמה: "מאז קביעת הדיון, פנו אליי עובדים לשעבר שטענו כי היו בעיות בתשלום החובות אליהם". שום ניר הגיבה כי לא הכשרת היישוב היא זו שניהלה בפועל את מעריב, ואז זעקו לעברה עובדי מעריב וגם כמה חברי כנסת כי היא מתחמקת מהאחריות של הכשרת היישוב לעובדים.
עימות גם נרשם בין נציג ארגון העיתונאים ואיש 'גלובס', דרור פויר, לבין יו"ר מעריב דני יעקובי, בעקבות הזמנת שוטרים ומאבטחים לבית מעריב לפני כשבוע. יעקוב הסביר זאת בגלל "שעובדים פרצו לקומת ההנהלה ושברו כמה עציצים, והיה ונדיאליזם". בעקבות כך זעם פויר: "הולכים לפטר מאות אנשים לפני החגים, ומה שאכפת לך זה כמה עציצים שנשברו? בחייך. ההנהלה הביאה פה מאבטחים פרטיים לתוך העיתון בזמן כינוס עובדים, אין פה יחס לעובדים, אין לכם (כשהוא מתייחס ליעקבי ולמנכ"ל טל רז, א"כ) שום זכות לדבר על מוסר כאן בדיון הזה".
הנאמן: "מתכוונים לחפש עסקה חלופית לעסקת שלמה בן-צבי"
עוד לפני כן, טען הנאמן של מעריב, עו"ד ד"ר שלמה נס, כי יתכן שעסקת המכירה לשלמה בן-צבי לא תצא אל הפועל, ולמעשה יימצא רוכש אחר. לדברי עו"ד נס, "אנחנו מתכוונים לחפש עסקה חלופית לעסקת שלמה בן-צבי", אולם הוא לא קבע כי עסקת בן-צבי לא יכולה לצאת לפועל אף היא.
בהקשר לחוב בסך של כ-90 מיליון שקלים על פיצויי פיטורים ותגמולי פנסיה, אמר עו"ד נס, שמונה בשבוע שעבר לאחר מנאמני מעריב, כי "בית המשפט גם הטיל עלינו ולחקור את חובות העבר. אני מניח שהנתונים נמצאים, זו חברה ציבורית, יש דוחות כספיים".
מנכ"ל מעריב, טל רז, שחוטף לאחרונה ביקורת קשה על התנהלותו ועל רמת שכרו - כ-2 מיליון שקלים עלות שכר בשנה, אמר כי "בוודאות רבה שמתקופת כניסת IDB לפני שנה ו-3 חודשים, כל ההפרשות והניכויים נעשו כדין ובצורה מסודרת. אני סבור שהניקויים בתקופות קודמות (בהתייחסותו להכשרת היישוב בבעלות עופר נמרודי, המו"ל שלעבר, א"כ) נעשו בסדר. הבעיה היא שיש נושא של השלמות שכר". לדברי רז, עסקת בן-צבי תציל דווקא 1,600 עובדים לתקופה של חצי שנה, אולם יש לציין כי לאחר תקופה זו, צפויים דווקא עובדי ההפצה והדפוס להיות מפוטרים.
יפה סולימאני ממשרד התמ"ת, סיפרה לחברי הכנסת כי "המשרד שלנו אחראי על אכיפת החוק בהתאם לכניסת החוק לאכיפת חוקי הפנסיה, ולכן נפתחה חקירה ובמסגרתה נמצה את כל זכויות העובדים. אנחנו בשלב איסוף של נתונים ובדיקה". עו"ד רבקה ורדנר, סגנית ממונה על יחסי עבודה בתמ"ת, חידדה את הנקודה והדגישה כי "החובה להפריש פנסיה היא מוחלטת".
ח"כ יואל חסון: בגלל 'ישראל היום - בעלי העיתונים הופכים לפילנתרופים
לדברי יו"ר מעריב, דני יעקובי, "כל כספי הפנסיה הועברו". יעקובי הוסיף: "הקפאת ההליכים אושרה - כאשר יש 2 עסקות על הפרק: האחת - מכירת העיתון לשלמה בן צבי שהוא מול שמבין בתחום, כאשר במשך חודשים רבים נוחי חיפש למכור את העיתון ולא לסגור אותו. השנייה - מכירת הנדל"ן -בית הדפוס בבת ים. 2 העסקות האלה אמורות להבטיח את תשלום החובות לעובדים, בהנחה שהעסקות ינוהלו כמו שצריך. נוחי דנקנר ישלם 70% מהחוב כשהוא מחזיק 70% ממעריב, ואת השאר ישלם השותף הנוסף (הכשרת היישוב, א"כ)".
במהלך הדיון עלה שמו של 'ישראל היום' לא אחת, כמי שאחראי למצב שוק העיתונות. ח"כ יואל חסון (קדימה) אמר: "אין לי בעיה ש'ישראל היום' ישים כל יום תמונה של ביבי ושל שרה בשער, אבל שיעבוד על פי מודל עסקי. אבל כשיש עיתון שמחולק חינם ומוריד את מחירי המודעות לרצפה, כל בעלי העיתונים האחרים הופכים לפילנתרופים".
- 3.פרסומאי 28/09/2012 17:05הגב לתגובה זובבכיינות לא עושים עתונות
- הם באמת לא מעניינים אף אחד. ממילא כולם לרחוב (ל"ת)צרלי ורבע 30/09/2012 00:38הגב לתגובה זו
- 2.הערה לאיס. הפרשות מהשכר מנכים ולא מנקים. (ל"ת)לשונאית 27/09/2012 14:29הגב לתגובה זו
- 1.מיקי 27/09/2012 14:02הגב לתגובה זונמאסתם מושחתים