דראגי מדרבן את השווקים: "צופה התאוששות הדרגתית כבר השנה"

בנאום שנשא היום בשנחאי אמר יו"ר ה-ECB: "ישנם מספר סימנים שמראים על סיכוי להתייצבות. התרחיש הבסיסי שלנו ממשיך לצפות להתאוששות מאוד הדרגתית שתחל בשלב מאוחר יותר של השנה"
יעל גרונטמן | (1)

מריו דראגי, יו"ר הבנק האירופי המרכזי (ECB) רואה "סימנים של התייצבות למרות הסביבה הכלכלית המאתגרת" ואמר כי הוא "מצפה להתאוששות כבר השנה". בנאום שנשא היום בשנחאי אמר דראגי "ישנם מספר סימנים שמראים על סיכוי להתייצבות. התרחיש הבסיסי שלנו ממשיך לצפות להתאוששות מאוד הדרגתית שתחל בשלב מאוחר יותר של השנה".

לאחר שהפחית את הריבית הבסיסית בגוש האירו לשפל של 0.5% בחודש שעבר, דראגי מאותת כי הוא יהיה מוכן לחתוך את הריבית שוב אם תחול הרעה בנתונים הכלכליים.

בעוד שרמת האבטלה ב-17 מדינות גוש האירו הגיעה לשיא חדש באפריל והמיתון החריף ברבעון הראשון, רוב הכלכלנים שהשתתפו בסקר של בלומברג אמרו כי הם אינם מצפים כי ה-ECB יחתוך את הריבית שוב בישיבה הקרובה שתתרחש ב-6 ביוני.

"המנועים להתאוששות ההדרגתית הם המדיניות המוניטרית המאוד מסתגלת של ה-ECB והגידול ביצוא מגוש האירו שנוצר כתוצאה מהגידול בביקושים הזרים" אמר דראגי שהתייחס גם לעליות שהיו לאחרונה בשוק המניות ואמר שהן "תורמות באופן ממשי לכל הסוכנים הכלכליים, כולל תאגידים, בנקים ובתי אב".

"מאחר שהמגזר הפיננסי הינו המתווך בין המדיניות המוניטרית המקלה מאוד של הבנק האירופי המרכזי לבין הכלכלה הריאלית, השקיפות ביחס לסיכונים שנותרוו במאזנים של המלווים ברחבי האיזור היא נדרשת" אמר דראגי והוסיף, "זהו תנאי מקדים לשיקום הבריאות המתמשכת של הסקטור הבנקאי"

דראגי ציין כי הבנק המרכזי אינו יכול לעזור למלווים למימון מחדש ( recapitalize) כשאמר "זה בראש ובראשונה האחריות של בעלי המניות להבטיח כי הבנק שלהם הוא סולבנטי ויכול לעמוד בתנאים הנדרשים לשם הדיומו העסקי. ואם הסקטור הפרטי לא יכול או לא רוצה לספק את ההון הדרוש לבנק על מנת שיגיע ליכולת פירעון (סולבנטיות), זה באחריות הרשויות הרגולטוריות והאוצר להחליט האם וכיצד לפעול".

למרות דבריו אלה, הדגיש דראגי כי תוכניות כו ה-ESM שקשורה לתקציבי המדינות ומיועדת להוות את כרית הביטחון ההולמת, כמו גם תוכנית רכישות האג"ח הבלתי מוגבלת של ה-ECB שנקראית OMT, הושקה באמצע השנה שעברה ועדיין לא נעשה בה שימוש ממשי ולדברי דראגי "תוכנית רכישות האג"ח גרמה לכך שאיזור האירו הפך למקום ליותר יציב ועמיד להשקעות לעומת מה שהיה לפני שנה. שיפור חשוב זה משקף במידה רבה את ההסרה של החששות שלא היו מבוססים בדבר קריסה סיסטמית של האיחוד המוניטרי, סיכון שתומחר קודם לכן על ידי השווקים".

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    משה ששון ישר 03/06/2013 17:39
    הגב לתגובה זו
    בזק ירדה היום חזק מתי יתגשם לי החזון להקים חברה בשם "זאוס משיח שוקי הון" לגיס הון וגדול משמעות ? תאחלו לי שאני אצליח תודה