האופוריה סביב "תמר 1": האם 1.43% מהקידוח שווים זינוק של 87% ב-3 ימים?

מניית 'ישראמקו אינק' האמריקנית זינקה בתגובה לתגלית הגז שמול חופי חיפה, יכול להיות שמישהו פה התבלבל?
אריאל אטיאס |

חודש ינואר שייך ללא ספק לחברות הגז הישראליות. האופוריה השבוע סביב הודעת נובל אנרג'י האמריקנית, לפיה קידוח "תמר 1" הינו 'תגלית גז טבעי' הביאה לטיסה של עשרות אחוזים במניות הגז המקומיות. אך האם יכול להיות שמרוב התרגשות המשקיעים לא שמו לב והשקיעו גם במניות הקשורות פחות לקידוח?

מניית ישראמקו אינק., הנסחרת בבורסת הנאסד"ק תחת הסימול ISRL, רשמה אתמול זינוק של 54.9% והשלימה בכך עלייה של יותר מ-87% תוך 3 ימי מסחר. שמה של החברה האמריקנית מזכיר מאוד את שמה של ישראמקו יהש, המחזיקה ב-28.75% מקידוח "תמר 1", אך מתברר שבמלבד העובדה שבעלת השליטה בחברה האמריקנית הינה חברת נפטא הישראלית, הכל כמעט היסטוריה.

בסוף שנת 2007, מכרה החברה האמריקנית, את כל הפעילות וההחזקות של הסניף בישראל. מדובר במכירה של יחידות ההשתתפות בשותפויות הנפט המוגבלות ישראמקו נגב 2 (8.12), חנ"ל ים המלח (24.97) ונפטא חיפושים (0.12) לחברת 'חברת הנפט לישראל' (חנ"ל) במכירה מחוץ לבורסה. חנ"ל הינה חברה בת בבעלות ושליטה מלאה של נפטא, המחזיקה באופן ישיר ב-12.66% מ'ישראמקו נגב 2' (ישראמקו יהש) השותפה בקידוח "תמר 1".

עם העברת הפעילות בישראל לחנ"ל, בעצם הפסיקה ישראמקו אינק. האמריקנית להחזיק בשותפות הנפט הישראלית והחלה להתמקד בפעילות בתחום הנפט והגז בארצות הברית.

כעת, התמורה היחידה שנותרה לישראמקו אינק. מכל גילוי של גז בקידוח "תמר 1" היא תמלוגים עקיפים לפני מכירות בשיעור של 1.4375% ותמלוגים עקיפים אחרי מכירות בשיעור של 2.7375%.

נזכיר, כי בתחילת השבוע, השותפה האמריקנית בקידוח, חברת נובל אנרג'י מדיטרניאן, הודיעה כי בקידוח, שבוצע בעומק מים של כ- 1,680 מטר והגיע לעומק של כ- 4,900 מטר במרחק של 90 ק"מ מחופי חיפה זוהו 3 מאגרים באיכות גבוהה הכוללים שכבות חול בעובי כולל נטו של כ- 140 מטר, המכילות גז טבעי. הקידוח אישש את ההערכות הראשוניות לקיומו של מאגר גז בנפח של 88 מיליארד מ"ק (BCM) לפחות.

עכשיו השאלה הנשאלת היא האם 1.43% מ'תמר 1' שווים זינוק של 87% תוך שלושה ימים (עליה של 66.6 מיליון דולר בשווי החברה) או שמישהו פשוט התבלבל בשם?

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה