הדולר היציג זינק: "התיקון יכול להרים את הדולר לסביבות 3.9 שקלים בטווח הקצר"

כך אומר פעיל בשוק המט"ח בשיחה עם Bizportal. המטבע האמריקני משלים עלייה של 1.5% ב-3 ימים. האירו התחזק ב-0.18% לרמה של 5.528 ש'
קובי ישעיהו |

הדולר המשיך היום להתחזק מול השקל, במקביל לחולשה בבורסות מסביב לעולם. בנק ישראל קבע לפני זמן קצר את השער היציב בעליה של 0.97% לרמה של 3.745 שקלים. האירו התחזק ב-0.18% לרמה של 5.528 שקלים. בעולם נסחר כעת הדולר היציבות מול האירו, סביב רמה של 1.48 דולרים לאירו.

"התיקון הזה היה צפוי, ולו רק בגלל הפסימיות העמוקה לגבי הדולר כמעט בקרב כל השחקנים בעולם בתקופה האחרונה, והוא יכול להרים את הדולר לסביבות 3.90 שקלים בטווח הקרוב". כך אומר פעיל בשוק המט"ח בשיחה עם Bizportal.

הראלי בדולר עשוי להימשך "זמן מה" בעוד שוקי המניות והסחורות ירדו, אמר ג'ים רוג'רס, יו"ר חברת ההשקעות רוג'רס הולדינגס. "כולם פסימיים לגבי הדולר", רוג'רס אמר בראיון מצולם לבלומברג. "כאשר כולם נמצאים באותו צד של הסירה, אתה יודע מה אתה צריך לעשות. אנחנו עשויים לראות ראלי בדולר, ירידה במחירי הסחורות או מחירי המניות, למשך זמן מה".

מדיניות רכישת דולרים של בנק ישראל מסכנת את ערך רזרבות המדינה במט"ח ומסבסדת את הייצוא ללא צורך, קובע נייר עמדה שפורסם היום (ד') ע"י מכון ירושלים לחקר שווקים. "בעבר שימש לנו הדולר כמקלט בפני אינפלציה, אולם היום בנקים מרכזיים בכל העולם משתדלים לצמצם את חשיפתם לדולר, ורק ישראל פועלת להגדיל את חשיפתה אליו", אומר בועז ארד, מנתח מדיניות במכון ירושלים לחקר שווקים, אשר כתב את נייר העמדה. לכתבה על הדוח של מכון ירושלים

רונן מנחם, מנהל יחידת ההשקעות והאסטרטגיה בבנק מזרחי טפחות, מציין הבוקר כי הירידה במדד אמון הציבור בארצות הברית, לחובתה נזקפה התפנית השלילית בהתנהלות שוק המניות בארה"ב אתמול, שהשפיעה בתורה על המסחר בשוקי המניות באסיה הבוקר, לא הייתה צריכה להפתיע, הגם שההערכות המוקדמות היו גבוהות יותר.

המדד שפורסם אתמול חושב על ידי מכון המחקר Conference Board, שדיווח על כך שהירידה שהתחדשה בחודש ספטמבר, נמשכה באוקטובר. כמו כן הודגש שהירידה פקדה הן את מדד המשנה, הבוחן את הסנטימנט הנוכחי (מדד זה כרה למעשה תחתית בת 26 שנים), והן את מדד המשנה, הבוחן את הערכות משקי הבית לגבי מחצית השנה הקרובה. לדברי מחבריו, חששות תעסוקתיים נמצאים בבסיס הירידה במדד.

אולם, בצד מדד זה מחושבים, בארצות הברית, שני מדדים דומים נוספים, האחד על ידי אוניברסיטת מישיגן והאחר על ידי IBD/TIPP (מדד המכונה מדד האופטימיות). מדד האופטימיות, אגב, מפורסם כשבועיים ימים לפני מדד Conference Board ומהווה אינדיקציה מקדימה עבורו. בחינת נתוני המדדים הללו מצביעה גם כן על התחדשות הירידה, אומר מנחם. .

"כעת נראה, שהנסיגה בהלך הרוח של משקי הבית בארצות הברית אכן נבלמה, בהשראת הנתונים הכלכליים שהשתפרו והעליות המרשימות בשוקי ההון. אולם, זה שנה ומחצית השנה נרשם דשדוש ועדיין לא ניתן להצביע על תחילתה של התרחבות בת קיימא. יהיה, להערכתנו, צורך בנתונים כלכליים נוספים, שיצביע על התקדמות כלכלית נוספת, כדי לגרום לכך".

נתוני אשראי הצרכנים בארה"ב, המהווים אף הם אינדיקציה להלך הרוח של האזרחים, אכן מלמדים שהצרכן האמריקאי עדיין לא נערך לקפיצת מדרגה בהוצאותיו. נהפוך הוא: בחודש אוגוסט, האחרון לגביו התפרסמו נתונים, אשראי זה הצטמצם ב-12 מיליארד דולר, בהשוואה להערכות שיקטן ב-7 מיליארד דולר בלבד, ובהמשך לירידה בת 22 מיליארד דולר בחודש יולי.

לכן, אומר מנחם, ניתן להעריך שהצריכה הפרטית בארה"ב, שהיא מדד לפעילות הכלכלית במדינה ולסחר החוץ של מדינות רבות אחרות, המייצאות לארצות הברית, תמשיך להיות מהוססת בתקופה הנראית לעין.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה