החשד לסחר במידע פנים בבריטניה זינק פי 2 ב-2016 לשיא של 10 שנים
מסחר במידע פנים בשווקים הפיננסים ברחבי העולם תמיד סיפק לא מעט כותרות, אבל אם נבדוק מה קורה בבריטניה בשנה החולפת נראה כי הרגולטור עובד שעות נוספות. הרשות להתנהלות פיננסית בממלכה פתחה בחקירה של 70 מקרי סחר פנים בשנת 2016 - מה שמעלה את רמת החשדות לשיא של 10 שנים.
לפי 'בלומברג', מדובר במספר כפול מאלו שנפתחו בכל אחת מהשנים בעשור האחרון. במלים אחרות, לא נראה מספר גבוה כל כך של תיקים שנפתחו מאז שנת 2012, אז נפתחו רק 29 תיקי חקירה.
רק נזכיר כי הרשות להתנהלות פיננסית בבריטניה (ה-Financial Conduct Authority או FCA ולשעבר FSA) הינה רשות המקבילה לרשות ני"ע הישראלית. העלייה המופרזת במספר הבדיקות של מקרי סחר במידע פנים בבריטניה מיוחס לכניסתו מארק סטיוארד לראשות ה-FCA לפני כ-18 חודשים. סטיוארד הצטרף לרגולטור בלונדון לאחר שכיהן בתפקיד דומה בהונג קונג, שם נחשב לחלוץ בתחום התביעות, ונראה כי הוא לא עוצר למרות שכבר הוכיח את עצמו. לראייה, מתחילת השנה נפתחו כבר 23 תיקי חקירה, קרוב לשיא הקודם. רק כדי לסבר את האוזן, בשנים 2010-2011 נפתחו רק 6 מקרי חקירה במידע פנים. עם זאת צריך לציין כי לא כל חקירה מתבשלת לכתב אישום. בשנת 2007-8 נסגרו 15 תיקי חקירה, ובשנת 2009 נסגרו 3 תיקים בלבד.
נזכיר כי אחת החקירות המפורסמות של ה-FCA היא של 15 בנקים ברחבי העולם בחשד למניפולציית מט"ח, אז ה-FCA היה אחד משבעה רגולטורים שניהלו חקירה בעניין. החקירות שניהל ה-FCA, כמו גם הרגולטורים של ארה"ב, שווייץ והונג קונג, התמקדו בשוק היורו-דולר, שנחשב לשוק המט"ח הגדול ביותר בעולם שאחראי לכמעט רבע ממחזורי המסחר בשוק המט"ח העולמי.