ירידות שערים באסיה: שנגחאי שינתה כיוון וסיימה בירידות של 1.3%
המסחר באסיה נסגר בירידות שערים, כאשר מדד המניות בסין הוביל את הירידות ביבשת. נציין כי לאורך יום המסחר בסין, עד שעת הסגירה סין נסחרה בעליות שערים. שינוי הכיוון הגיע בעיקר לאור התחדשות הירידות של מניות הפיננסים במדינה.
מדד מנהלי הרכש של HSBC במגזר הייצור לחודש יולי ירד לכדי 48.2 נקודות. התוצאה הנמוכה ביותר מזה 15 חודשים ונמוכה משמעותית מהצפי של השוק טרם פרסום המדד. זוהי מבין הפעמים האחרונות שבו מדד מנהלי הרכש מתפרסם דרך הפלטפורמה של HSBC, כאשר חוזה החסות של המדד הסתיים לאחר חוזה בין חצי עשור.
מדדי אסיה:
שנחאי
ניקיי 225
האנג סנג
מדד מנהלי הרכש בסין - חדשות טובות או רעות?
בשוק ההון של אסיה, כמו בשאר שוקי ההון מסביב לעולם - "חדשות רעות הן למעשה חדשות טובות". הפאסימיות של מנהלי מדד הרכש שמצביעה על הירידה בפעילות מגזר הייצור בסין, מעידה על כך שנדרשות פעולות נוספות הן מצד הממשל והן מצד הרגולאטור בכדי להמריץ את הכלכלה המקומית. אך ככל הנראה הסנטימנט השלילי בסין ממשיך להיות שלילי ובתוך כך המשקיעים המקומיים ממשיכים למשוך את כספם משוק המניות.
הניקיי יורד 0.6%
מדד המניות העיקרי ביפן משיל 0.6% משווי, כאשר מניות מקומיות מתחום הבנקאות (סופטבאנק) והקמעונאות (פאסט ריטיילינג) מציגות ירידות שערים של 1% ו-1.6%. עם התחזקות הין היום אל מול הדולר, מניות הייצוא נחלשו מעט, עם ירידות של מניות טויטה וסוני בסך של 0.2% ומניית טושיבה שירדה 0.9%.
קרן המטבע הבינלאומית הזהירה אתמול את הממשלה ביפן כי היא חייבת לבצע רפורמות כלכליות מבניות במדינה. אחרת היא מסתכנת בהמשך של צמיחה כלכלית נמוכה. בנוסף, לטענת כלכלני הארגון, קיים חשש לסטגפלציה (עלייה במחירים ללא צמיחה) ביפן וירידות שערים בבורסה המקומית.