מחיר הנפט עולה 1%: הפד עוד עלול להתערב בכדי לחזק את הזהב השחור

"זה לא תהיה הפתעה אם מחיר הנפט יתקבע על 50$ למשך זמן מה, המשקיעים יחכו בכדי להבין מה העלאה", אנליסט קומרצבנק
אלמוג עזר | (2)
נושאים בכתבה נפט

לאחר שבשנת 2014, ירד מחיר הנפט משיא של 107 דולרים למחיר של 53דולרים, גם שנת 2015 אינה מאירה פנים לזהב השחור. עד כה מחיר חבית נפט ירד ב-10%

ירידה של יותר מ-50%, מאז חודש יולי האחרון, ביומיים האחרונים מחיר חבית ברנט צלל בכ-10% אל מחיר שפל של 6 שנים. היום (ד'), מחיר הנפט מתקן ב-1.9% אל מחיר של 48.9 דולרים.

בשעה 17:30 שעון ישראל, דוח הנפט השבועי בארה"ב הראה על עלייה של 8.1 מיליון חביות, כך על פי משרד האנרגיה האמריקני. מלאי הנפט הגולמי ירד השבוע ב-3 מיליון חביות, בעוד התחזית הייתה דווקא לעליה.

"זה לא תהיה הפתעה אם מחיר הנפט יתקבע על 50$ למשך זמן מה, כאשר המשקיעים ינסו להבין לאן מועדות פני הסחורה בעתיד לבוא. כך עשו המשקיעים כאשר המחיר הגיע ל-60 דולרים". כך אמר מוקדם יותר אנליסט קומרצבנק.

הירידה במחיר הנפט הצית מחדש את החשש מפני דיפלציה בארה"ב. בהתחשב בכך שרמת המחירים לצרכן הוא מדד מרכזי להחלטות הבנק המרכזי בארה"ב (ה"פד"), החלו להישמע דעות על כך שההתערבות של הפד בשוק בכדי להחליש את הדולר ולחזק את מחיר הזהב השחור.

"מחיר חבית נפט נסחר סביב מחיר של 100 דולרים לאורך זמן רב. הנתון הזה גרם לחברות אנרגיה רבות להלוות הון רב, בהתאם לתחזית הרווחים העתידית שלהן שנגזרת ממחיר זה של הנפט. בהתאם לכך חברות האנרגיה לוו 1.6 טריליון דולרים. עם הירידה במחיר הנפט והתחזקות הדולר, החברות הללו נפגעות באופן כפול. אם חברות אלו ידרדרו לחדלות פרעון, העניין ייצא משליטה" כך כתב מוקדם יותר מנהל ההשקעות האמריקני לורנס מקדולנד בסקירתו.

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    אנונימי 08/01/2015 08:11
    הגב לתגובה זו
    כל הצהרות הפיד שוות 00000. הפיד משקרת בהכללללל אגב כמות הזהב שיש בידי USA גם זיוףףףףףףף כמות המדינות שמחזיקות USD או משתתפות בהנפקת אגח USD שואף ל0000000 היא בעצמה מנפיקה לעצמהUSD אחת משרד האוצר האמריקאי והשני הפיד והבנקים שלה... אני הייתי נזהר מאוד מUSA היא האמריקאנית מאבדת שליטה את אזרחיה.... לא אסע לשם..... ביטלתי כל נסיעותי לחול...עד שיתבהרו היענינים...גם ככה אין כסף...
  • 1.
    עופר 08/01/2015 08:04
    הגב לתגובה זו
    הבנקאים והפיננסיירים למיניהם תמיד מוציאים את עצמם מהמשוואה של חדלות פירעון. כאילו אין להם שום אחריות על זה ואפס אשמה. אם תבדקו למי אתם מלווים ואם הןא באמת יכול להחזיר - הציבור יפסיד ברבה פחות כסף. הבעיה היא שהבנקאים מרוויחים גם (אם לא בעיקר) כשהם מפסידים את הכסף של הציבור...