33 ימים ליום המכריע ה-ASE היווני זינק בכ-20% מאמצע חודש ינואר; אירופה תקועה עם החילוץ

שרי האוצר באירופה פנו ל-ECB בבקשה לעזרה בעקבות חור בתוכנית המימון עבור חבילת החילוץ ליוון, "לא רוצים לעשות רווח על חשבון יוון"
דניאל פליישר |

הממשלות באירופה שוקלות לחתוך את שיעורי הריבית על הלוואות חירום ליוון ולהשתמש בחלק מכספי הבנק המרכזי האירופי (ECB) על מנת לפצות על החור שיווצר בחבילת החילוץ השנייה.

שרי האוצר נאבקו בשאלה כיצד לסגור את ההפרש על המימון של חבילת החילוץ ליוון, לאחר שהערכות אחרונות מציינות כי החוב של ממשלת יוון עשוי להגיע לרמה של 129% מהתמ"ג ב-2020 ובכך לפספס את יעד המטרה של 120% בלבד.

לאחר שהשיחות אמש לא הניבו תוצאה, השרים קבוע להיפגש שוב ב-20 בפברואר והגבילו את הנושא להחלפת אגרות החוב היווניים שבידי הסקטור הפרטי על מנת למנוע חדלות פירעון ריבונית בחודש מרץ.

נזכיר כי השעון ממשיך לתקתק אל עבר ה-20 במרץ, היום שבו ממשלת יוון חייבת לשלם הוצאות ריבית בגבוה 14.5 מיליארד אירו (19 מיליארד דולר) למחזיקי אגרות החוב שלה או להפוך למדינה הראשונה בהיסטוריה של גוש האירו שמגיעה לחדלות פרעון.

יוון קיבלה את חבילת החילוץ הראשונה שלה, בהיקף של 110 מיליארד אירו, במאי 2010 עם ריבית ממוצעת של 5%. מאז, ממשלות אירופה הורידו את הריבית הנדרשת כבר לרמה של 4% במהלך חודש מרץ האחרון ברקע להכרזות נגידי הבנקים המרכזיים שהסכימו כי הם "לא רוצים לעשות רווח על חשבון יוון".

בסיכום יום המסחר באירופה, מדד הקאק הצרפתי השיל 0.04% מערכו, מדד הפוטסי הבריטי איבד 0.16%, מדד הדאקס הגרמני ירד ב-0.26% והמדד האזורי, ה-STOXX600, נותר כמעט ללא שינוי עם ירידה של 0.03%.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה