קב' גאון-זבידה לביהמ"ש: לאשר רכישת אייס ללא מכרז

זבידה: יש להורות לכונס לכבד את התקשרותו עם קבוצת גאון-זבידה לאחר שסוכמו כל תנאיה עם הכונס ועם הבנק הבינלאומי
שרון שפורר |

חברת לוקסייד, שבשליטת איש העסקים שלמה זבידה, טוענת היום בתגובה שהוגשה לבית המשפט המחוזי, בעקבות פנייתו של כונס הנכסים של זאבי אחזקות, כי בינה, יחד עם קבוצת גאון אחזקות, ובין הכונס, התגבשה הסכמה בכתב לרכישת חלקה של זאבי אחזקות ברשת אייס באופן שחלקה של קופת הכינוס ברוטו לפני מסים והוצאות תהיה 17.1 מיליון דולר. עורכי הדין של לוקסייד, אריאל זליכוב, ד"ר דליה אבן להב ומאיה צברי ממשרד גורניצקי ושות' אומרים, כי הסכם זה, שנכתב על ידי הכונס, קיבל את ברכתו הפורמאלית של הבנק הבינלאומי, שהוא הנושה מטעמו מונה הכונס ולוקסייד טוענת כי הצעתה של מרקסטון היתה ידועה בשעה שהתגבש ההסכם בין הכונס לבין קבוצת גאון-זבידה.

לוקסייד טוענת עוד, כי כיוון שעל פי תקנון החברה מסורה לה זכות סירוב ראשונה וזכות ההתנגדות, לא ניתן להורות על קיום מכרז, שכן זה יהווה פגיעה מהותית בזכויותיה של לוקסייד. החברה דורשת מבית המשפט לאסור קיום מכרז לרכישת החברה האם - מס"ח, שכן ברור שכל תכליתה של מכירה כזו יהיה מכירת רשת אייס, דבר שיקפח את זכויותיה הקנייניות של לוקסייד.

לוקסייד מבקשת גם, כי בית המשפט יאכוף את ההסכם שגובש בין הכונס לבין קבוצת גאון-זבידה, הסכם שהנושה נתן לו את ברכתו ושהכונס אינו מתכחש לו. הסכם זה כלל שלושה רכיבים עיקריים בעסקה: המחיר, כאמור 17.1 מיליון דולר ברוטו לפני מיסים והוצאות לקופת הכינוס, הכמות היא מלוא מניות אוטו דיפו ומועד החתימה שאמור היה להיות לא יאוחר מה-14 ביוני.

בהסכם נקבע עוד, כי ביצוע העסקה יסיים בהסכמה את כל המחלוקות עם לוקסייד ובכלל זה תביעתה לקבלת כ-11% נוספים מחברת זאבי רשתות וכן תוותר על כל טענותיה כלפי קבוצת זאבי והכונס. משמעות ויתור זה של קבוצת זבידה משקף שווי חברה לאייס של כ-26.7 מיליון דולר, אם תביעה זו של קבוצת זבידה היתה מתקבלת (בהשוואה לשווי של כ-25 מיליון דולר שהציעה לכאורה מרקסטון).

עוד טוענת לוקסייד, כי ההצעה השניה שהוגשה בידי חברת מרקסטון הינה בלתי מסוימת (מחיר התחלתי) ומותנית (שטרם אושרה במוסדותיה של המציעה והוכפפה לשיפוי מלא מטעם הנושה) ולפיכך היא אינה מהווה הצעה בהתאם לחוק החוזים.

קבוצת גאון אחזקות, באמצעות עורכי הדין יורם בר ועמי גלעד ממשרד רם כספי ושות', טוענת, כי בפני הכונס קיימת למעשה רק חלופה ישימה וראויה אחת, והיא אישור ההסכמות אשר נתגבשו בין הכונס והבנק ובין קבוצת גאון-זבידה, למכירת מניות אוטו דיפו (מכירה "מלמטה") לקבוצת גאון-זבידה. זאת לאחר שהכונס ניהל מגעים עם מספר רב של גורמים במטרה למכור את רשת אייס.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה