הפרמיירליג תקיים ניסויים בטכנולוגיית עין-הנץ בעונה הבאה?
בשבוע שעבר, הסכים הגוף המחוקק של פיפ"א, IFAB, לבחון טכנולוגיות קו-השער במשך השנה הקרובה לפני שמתקבלת החלטה לעשות שימוש בהן. אחת ההחלטות הייתה כי המערכות ייבדו תחת תנאים אמיתיים ולא במעבדה, כלומר בתוך אצטדיונים בזמן משחקים רשמיים.
בתחילה, ספ בלאטר לא חשף מתי ואיפה יבוצעו הבדיקות הללו, אך הדיווח שמגיע אתמול (ב') טוען שזה יקרה בעונה הבאה בפרמיירליג. סוכנות הידיעות AP גורסת שזוהי האפשרות שבלאטר מעדיף, אולי בגלל שהאנגלים הם אלה שלחצו בצורה האינטנסיבית ביותר לשימוש בטכנולוגיה.
פול הוקינס, האדם שמאחורי טכנולוגיית עין-הנץ שנמצאת בשימוש מוצלח בטניס ובקריקט, לא השתתף בניסויים הקודמים של פיפ"א מכיוון שהם לא נערכו בתנאי אצטדיון. כעת, הוא ישמח להוכיח שהמערכת שלו מסוגלת לעמוד בדרישות של פיפ"א, כלומר לדווח לשופט תוך שנייה האם הכדור עבר את הקו או לא, בדיוק מקסימלי.
"אנחנו חייבים למצוא אצטדיון לעשות בו את הבדיקות", הוא אמר ל-AP. "עלינו גם לדעת מראש מה מצופה מאיתנו".
עם זאת, אחת הבעיות שעשויות להתעורר, במיוחד באנגליה, היא דליפת המידע הנאסף בבדיקות לתקשורת במקרים בהם המידע סותר את קביעת השופט. עורכי גלריית העיתונים באנגליה ישמחו לשים את ידיהם על הוכחות לטעויות שיפוט הרות גורל.
"אני מניח שתהיה איזשהי התחייבות חוזית לכך שלא נדווח את התוצאות, על מנת שלא לרופף את מעמדם של השופטים. בזמן שאנחנו בודקים טכנולוגיות שאנו מקווים כי יעזרו לשופטים בעתיד, אנחנו לא רוצים שעין-הנץ תוכיח שהם טועים", הוקינס הבהיר.