פיפ"א לא שוללת שימוש בטכנולוגיית קו השער במונדיאל 2014
האם נראה במונדיאל 2014 בברזיל שימוש בטכנולוגיה? זה אמנם עדיין בגדר תקווה, אבל פיפ"א משדרת פתיחות לאפשרות הזו, לאחר שהתקיימה פגישה של הגוף המחוקק שלה. ה-IFAB נועד בניופורט שבוויילס, ולמרות ש-10 החברות שהגישו פתרונות טכנולוגיים לא עמדו בדרישות של פיפ"א, הפאנל הסכים להמשיך ולבחון את האופציות העומדות בפניו.
פיפ"א דורשת שהמערכת הטכנולוגית תוכל לזהות במדויק האם הכדור עבר את קו השער, ותשלח אות לשופט תוך שנייה אחת. כשנשיא פיפ"א, ספ בלאטר, נשאל האם טכנולוגיה שכזו תהיה בשימוש בגביע העולמי ב-2014, הוא ענה: "אם זה בטוח יעבוד, הפאנל יאשר את הטכנולוגיה. ואם הוא יאמר כן" לא תהיה שום בעיה שזה יהיה ב-2014.
ה-IFAB התנגד רק לפני שנה לרעיון השימוש בטכנולוגיה כדי לקבל החלטות על המגרש, למרות שהתחוללה שערוריה במשחק בין אנגליה לגרמניה בדרום אפריקה, כשבעיטה של פרנד למפארד נחתה מעבר לקו השער אך השופט וקווניו לא ראו זאת. למרות זאת, בלאטר אמר אז שזו תהיה "שטות לא לפתוח את התיק של הטכנולוגיה".
כעת, נרשמת התקדמות רצינית בגישה של פיפ"א, אך עדיין היא מציבה מכשולים בדרך לקידמה. "אנחנו עכשיו במנקודה בה הם רוצים לבחון את המערכות בתנאי אקלים שונים, ואז נקבל החלטה במרץ בשנה הבאה", אמר אלכס הורן, מנכ"ל ההתאחדות האנגלית וחבר ה-IFAB.
בין 10 החברות שהציעו את שירותיהן אפשר למצוא את Hawkeye , החברה הבריטית שאחראית למערכת הפועלת בעולם הטניס. מנגד, חברת קאירוס הגרמנית הציעה לשתול מיקרוצ'יפ בכדור כדי לקבוע אם הכדור עבר את הקו. בלאטר אמר שיתקיימו בדיקות נוספות בהמשך השנה במהלך משחקים, אך לא ציין איזה.
במקביל, פיפ"א פרסמה את המאזן הכספי שלה עבור 4 השנים האחרונות, והציגה רווח גדול של 631 מיליון דולר. יחד עם זאת, הנתונים מראים כי כלכלתה של פיפ"א תלויה במונדיאל, שהביא ל-87% מהכנסותיה. בסך הכל, פיפ"א הכניסה 4.19 מיליארד דולר בזמן שבזבזה 3.56 מיליארד.
"פיפ"א חזקה מבחינה כלכלית ונשענת על המונדיאל", אמר מנהל הכספים שלה מרקוס קאטנר. "זה מראה את הצורך של פיפ"א לבנות משאבים רזרביים מספקים כדי להפחית את התלות בגביע העולמי". המספרים של פיפ"א הראו כי יש להעתודה בסך 1.28 מיליארד דולר.