הרפורמה בשידורי הטלוויזיה: השר אטיאס מחכה לשמוע מה יש לציבור להגיד

האם מוצדק להפעיל ערוץ שידור מרכזי בנוסף ל-3 הקיימים? מהם תנאי המינימום שצריך שיקבעו לאור כשלי השוק ועוד. עכשיו זה הזמן לומר לשר אטיאס מה אתם חושבים על התקשורת בישראל
משה בנימין |

משרד התקשורת בדרך להוציא את הרפורמה המדוברת בשוק הטלוויזיה בישראל על שלל ההחלטות שהתקבלו בנושא. לפני שהמהלך מיושם מוזמנים יחידים ותאגידים ע"י השר אטיאס ומשרדו לתת את דעתו לפני הוועדה במספר נושאים.

במסמך שנקרא הזמנה להצגת עמדות בנושא שיטת ההסדרה בתחום שידורי הטלוויזיה המסחרית/ציבורית, פונה משרד התקשורת לציבור ומכוון אותו בין השאר, לנושאים הבאים:

1.האם קיימת היתכנות לפעולתם של ערוצי שידור מרכזיים (broadcast) בנוסף על ערוץ 2 והערוץ השלישי (ערוץ 10)?

2.האם יש לשנות את מספר ערוצי השידור המרכזיים המשודרים בישראל? ככל שכך, מהי המתכונת המתאימה לקביעת הגורמים המשדרים כאמור?

3.מהם תנאי המינימום שצריך שיקבעו לאור כשלי השוק, ככל שהם קיימים, בתחום הטלוויזיה המסחרית להפעלת ערוץ שידור מרכזי, דוגמת ערוץ 2 והערוץ השלישי? האם במסגרת תנאי המינימום הנזכרים, יש לקבוע הוראות בתחומים הבאים ומה צריך להיות טיבן?

(א) הוצאה לשידור חדשות (בכלל זה, האם יש לחייב הפקה עצמאית של חדשות); הוצאה מינימאלית בגין כלל השידורים; הוצאה מינימאלית בגין תכניות מסוגה עילית (דרמה, תעודה ותכניות מיוחדות); מכסת תכניות מהפקה מקומית; מכסת תכניות מהפקה מקומית קנויה; מספר שעות השידור ביממה; היקף זמן הפרסום המשודר.

(ב) האם יש להותיר על כנה את הוראת חוק הרשות השניה הקובעת את היחס בין הפקה מקומית קנויה לבין הפקה עצמית?

(ג) חובות אחרות החלות על ערוצי שידור מרכזיים, מכוח חוק הרשות השניה, ובכלל כך ביטול חובת התמלוגים.

4.מהי תקופת ההיתר המתאימה להפעלת ערוץ שידור מרכזי? האם נכון לקבוע תקופות הארכה להיתר, ואם כן, באילו תנאים? כיצד ניתן יהיה להבטיח את קיום התנאים שייקבעו?

5.ככל שיתאפשר לבעל רשיון לשידורים, לבעלי רישיונות מיוחדים ולבעלי רישיונות לפי דרישה, מכוח חוק התקשורת לשדר פרסומות, ובהביא בחשבון את שידורי הפרסומות המותרים כיום לערוצים הייעודיים, לתחנות הרדיו האזורי ובשידורי רדיו לציבור מכוח חוק רשות השידור, התשכ"ה - 1965, כיצד יהיה בכך כדי להשפיע על פעולתם של ערוצי שידור מרכזיים, מכוח חוק הרשות השניה ועל הערוצים היעודיים הפועלים מכוח חוק התקשורת?

6.ככל שיינתנו היתרים נוספים על אלה הקיימים היום לשידור ערוצים מרכזיים כיצד ניתן יהיה להבטיח, במשטר היתרים שונה, ככל שצפויים להיווסף ערוצי שידור מרכזיים, את קיומם של הערוצים הייעודיים?

7.ככל שישונו המגבלות שקבעה המועצה לשידורי כבלים ושידורי לווין להענקת רישיונות מיוחדים כיצד יהיה בכך כדי להשליך על פעילות ערוצים מרכזיים ועל הערוצים הייעודיים? כיצד יש לבדל בין הסדרת פעילות בעלי רישיונות מיוחדים מכוח חוק התקשורת לבין הסדרת פעילות ערוצי השידור המרכזיים?

8.כיצד יש לבדל בין הסדרת פעילותם של בעלי הרישיונות המיוחדים להסדרת פעילותם של ערוצי השידור המרכזיים?

9.האם יש מקום לקבוע כי כלל הערוצים המרכזיים יופצו באופן חופשי לציבור באמצעות מערך השידור הספרתי של הרשות השנייה (באופן קרקעי ולוויני)? במידה וכן, האם יש לחייב את ערוצי השידור המרכזיים בהפצתם גם באמצעות בעל רשיון לשידורים במסגרת חבילת הבסיס הצרה ולחייב, במקביל, את בעלי רשיונות לשידורים להעבירם בתמורה שתשולם להם?

10.ככל שיוחלט כי כלל הערוצים המרכזיים יופצו באמצעות מערך השידור הספרתי כיצד יהיה בכך כדי להשפיע על בעלי רישיונות לשידורים לפי חוק התקשורת ועל יכולתם לעמוד בכללי ההסדרה החלים עליהם היום?

11.ככל שהוועדה תמליץ על שינוי במתכונת ההיתרים הניתנים מה לוח הזמנים הרצוי לשינוי ובכלל כך, האם יש לפעול באופן הדרגתי ליישומו?

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה