המתח לא מרפה מהשווקים: "הסיכונים למיתון גלובלי גוברים"
ייתכן וארה"ב כבר נמצאת במיתון, וכלכלות מרכזיות אחרות בזירה הגלובלית אחריה. יפן, בריטניה, ספרד וסינגפור, המהוות יחדיו כ-12% מהכלכלה העולמית, עלולות להידרדר בקרוב למיתון ולסבול מהחולשה בכלכלת ארה"ב. גם שווקים מתעוררים, כולל סין, עלולים להיפגע ממיתון בארה"ב, שכן שווקים אלה מוטים ייצוא ופגיעה בכלכלת ארה"ב תפגע ישירות בהם.
כלכלנים מעריכים כעת כי התוצאה עלולה להיות האטה בצמיחה הגלובלית לרמה של 3% השנה לעומת 4.7% ב-2007. בנוסף, גוברות ההערכות כי העולם נמצא בפתחה של הקלה מוניטרית רחבת היקף, שכן אירופה, בריטניה ויפן עשויות ללכת בעקבותיו של הפדרל ריזרב ולהפחית את הריביות במשקים אלו.
ריצ'ארד ברנר, אסטרטג שוק בכיר במורגן סטנלי, סבור כי "גוברים הסיכויים להקלה מוניטרית גלובלית". ג'ים אוניל, כלכלן בכיר בגולדמן זאקס, מזהיר כי "הצמיחה הכלכלית במחצית הראשונה של 2008 עלולה להיות החלשה ביותר שנראתה מאז 2002 ואולי אף מאז 2001. הכלכלה רושמת האטה בכל מקום בעולם".
הירידות החדות בשווקים הגלובלים בשבוע האחרון ממחישות את חששות המשקיעים מפני מיתון עולמי. נראה כי תקוות המשקיעים להתנתקות של השווקים הגלובלים מכלכלת ארה"ב נמוגה בין לילה, והכלכלנים עוברים לטון פסימי יותר. "אנו נהיה עדים לנזק גדול נוסף", אומר אלן סיני, כלכלן בכיר ב-Decision Economics. "הסיכונים למיתון גלובלי גוברים".