סין משלמת את מחיר הצמיחה: האינפלציה דוהרת לשיאים
אם לא די בחששות המשקיעים מהשפעות משבר האשראי בתקופה האחרונה, כעת נופלת עליהם הדאגה מכיוונה של הכלכלה הרביעית בגודלה בעולם. נתוני האינפלציה בסין, אשר המריאו לרמה הגבוהה ביותר בעשר השנים האחרונות. בנוסף לזאת, עודף המאזן המסחרי התרחב, גורמים אלה מוסיפים לחצים על הבנק המרכזי להעלות את הריבית על ההלוואות זו הפעם החמישית ברציפות.
מדד המחירים רשם עליה של 6.5% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, זאת לאחר זינוק של 5.6% ביולי. כמו כן, עודף המאזן המסחרי התרחב ב-33% ל-24.97 מיליארד דולר. עלויות המזון הן הגורם המרכזי לזינוק האינפלציה, זאת עקב עליית מחירי המזון בממוצע של 18.2%, בהובלת מחירי בשר החזיר. סין כאמור, הינה הצרכנית והיצרנית הגדולה בעולם לבשר זה, עליות המחירים נובעות בעקבות מחסור הבשר בשווקים הנובע מהעלויות הגבוהות באחזקת בעלי החיים.
"ציפיות האינפלציה החלו להעלות ועל הממשלה לעשות צעד משמעותי כמו העלאת הריבית על מנת לאותת לשווקים כי הם רצינים במלחמתם באינפלציה, אחרת עלולה להיווצר בועה במחירי המניות והנדל"ן אשר בסופו של דבר תתפוצץ בעיניי המשקיעים", כך אמר היום ג'ים ווקר, כלכלן ראשי ב-CLSA Asia-Pacific Markets, בהונג קונג.
הכלכלה הרביעית בגודלה בעולם התרחבה ב-11.9% ברבעון השנה, העליה הגדולה ביותר ב-12 השנים האחרונות. כמו כן, הייצוא באוגוסט עלה ב-22.7% יחסית לתקופה המקבילה אשתקד והיבוא עלה ב-20.1%.
האינפלציה עברה את תחזיות הבנק המרכזי, אשר עמדו על 3% לארבעת החודשים האחרונים, כאשר ממוצע האינפלציה לשמונה החודשים הראשונים של השנה עומד על 3.9%. עליות המחירים כאמור מדאיגות את הממשל הסיני מהתפתחותה של בועה פיננסית. עקב זאת, ציפיות המשקיעים הינה להמשך העלאות הריבית מכיוונו של הבנק המרכזי.